BankTechShow

Magyar csapat fejlesztése emelné új szintre az online fizetést

Szerző: | 2018. 07. 31. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

A Payment Courier pár hete debütált a legígéretesebb fintech startupok seregszemléjén Amszterdamban, ahol bekerültek a TOP 10-be. Dublinban, a MoneyConfon szintén helyet kaptak a legújabb fintech felfedezettek között. Az online fizetési folyamatot forradalmasító platformjukkal kényelmesebbé tennék az internetes vásárlást.

“Az alapötlet egy egyszerű fogyasztói igényből pattant ki: az online vásárlás végösszegének megosztása egymás között, mielőtt a számla kiegyenlítésre kerül. Pontosan úgy, ahogy egy baráti vacsora kifizetésénél tesszük, amikor külön kérjük a számlát és mindenki fizeti a saját fogyasztását. ” – összegezte a startup alapötletét a FinTechZone.hu számára Tordai László, a Payment Courier egyik társalapítója és ügyvezetője.

A fizetési platform nem utólag gyűjti össze a már kifizetett összeget – ahogy nagyon sok „I Owe You” (IOY) típusú szolgáltatás teszi -, hanem az e-commerce tranzakció lezárása előtt.

magyar fintech internetes fizetes payment courier

Új fizetési lehetőségek: Split payment és Delegated payment

Nem szükségszerű, hogy minden esetben a vásárló fizeti ki a kosár teljes összegét. Sőt az is lehetséges, hogy egyáltalán nem ő egyenlíti ki a számlát. Ez nagyban megkönnyíti azoknak a vásárlóknak az életét, akik közösen egyenlítik ki a végösszeget (split payment), vagy átruházzák az egész fizetési folyamatot valaki másra (delegated payment).

payment courier fintech startup

A szülők életét is nagyban megkönnyítheti a delegált fizetés, hiszen egyszerűen és biztonságosan fizethetik ki, amit a gyerekük kiválasztott a neten. Amint megkapják a fizetési linket a gyereküktől, a kosár tartalmát rögtön ellenőrizhetik a Payment Courier által biztosított önálló fizetési oldalon. A kosár jóváhagyása után megtörténhet a kártyás fizetés anélkül, hogy bármilyen vásárlói fiókba kelljen belépniük.

Másik gyakorlati példa a céges vásárlás. Sok alkalmazottnak nincs céges bankkártyája, de rendszeresen szükség van a munkájához online szolgáltatások igénybevételére. Ilyen esetben is szintén jóval egyszerűbb delegálni a fizetést.

“Elutaltad? Még nem jött meg, ránézek megint.”

Ismerősen csengenek az alábbi mondatok? „Az alacsony kártyalimit miatt nem tudjuk kiegyenlíteni a számlát.” „Ide-oda utalgatjuk a nyaralás költségét a barátaink között.”

A Payment Courier szolgáltatása ezekre az élethelyzetekre is megoldást jelent, hiszen több saját kártya is felhasználható a fizetéshez, vagy szétdobhatják a végösszeget egymás között, ha épp arra van szükség. Nincs több költséges utalgatás, és senkinek nem kell magára vállalnia egy nagyobb összeg kifizetését.

A költséget megosztók látják, ki és mennyit fizetett ki a végösszegből. Ha nem gyűlik össze a teljes összeg, mindenki, aki már kifizette a maga részét, automatikusan visszakapja az összeget.

A fizetés során az adott összeg zárolásra kerül és csak akkor terhelődnek be a kártyák, ha a teljes összeg összejött. Erre többnyire 72 óra áll rendelkezésre, de a kereskedő maga döntheti el, miként limitálja a fizetési időkorlátot. Ha nem szeretnénk lecsúszni a megvásárolni kívánt termékről, akkor a társaságból bárki helyett tudunk fizetni.

Nincsenek belépési korlátok

Az „osztott fizetést(split payment) az Airbnb vagy az Uber már házon belül lefejlesztették és beépítették a szolgáltatásukba. Viszont az esetükben a fizetendő számlán csak a saját regisztrált felhasználóik tudnak osztozkodni.

Ezzel szemben a Payment Courier „Platform-as-a-Service”-ként (PaaS) könnyen integrálható bármilyen rendszerbe, így nincs szükség komplikált házon belüli tervezésre, fejlesztésre. A felhasználók pedig külön regisztráció nélkül használhatják az új fizetési lehetőségeket.

Először az online kereskedőknek kell integrálnia a Payment Courier platformját a webshop check-out folyamatába. A színfalak mögött a platform lényegében szétválasztja a vásárlást és a fizetést, így a fizetés folyamata önállóan tud működni.

Üzleti irányok: „ahol magas az online kártyás fizetések aránya”

Az integráció ingyenes, a szolgáltatás havi díját sávosan alakították ki a használat függvényében. Nincs se fix, se százalékos/ezrelékes tranzakciókénti díj. A magyar és a közép-kelet európai piacon pedig kedvezőbb árazást fognak használni, mint az oldalon publikált árak.

A hazai pályának számító magyar piac mellett elsősorban olyan országokat céloznak meg, ahol magas az online kártyás fizetések aránya, mint pl. Nagy-Britannia, USA vagy Ausztrália, de dél-afrikai cégekkel is tárgyalnak már az integrációról.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!