BankTechShow

Fintech startupot alapítanál? Megkérdeztük a gurut, mire figyeljenek a magyar startupok

Szerző: | 2017. 03. 13. | Fintech tudástár, Összes hír

Óriási a hype a fintech körül. Hogyan tűnhetsz ki 30 ezer startup közül? Itthon is legalább 100 kezdeményezés mocorog. Mutatjuk, mit ajánl a guru a magyar startupoknak.

 

Április 11-én Magyarországon, a FinTechShow 2017 eseményen előad a fintech guru, Devie Mohan. Devie lesz a harmadik stratéga, aki – Chris Skinner és Brett King után – Magyarországra látogat. A gurukat a „TOP100 FinTech Influencer” listán jegyzik, amelyen Chris a 18., Brett a 27., Devie a 24. A nők között No1. Európában.

Az elmúlt napokban többször is beszéltünk Devievel arról, mit gondol a fintech forradalomról, hogyan válhat Budapest régiós központtá, illetve mely startupokat ismeri Magyarországról. Most összegyűjtöttük a magyar növendékeknek címzett három legfontosabb üzenetét.

 

 

1. „Do something different!”

Az új fintech startupok jelentős része a már sikeres startupok mintáját követi. Örülnék, ha kevesebb ilyet látnék, bár nincs ezzel semmi baj, de mégis. Folytasd az utat, légy más, legyél diszruptív!

 

2. Skálázhatósággal a méretgazdaságosság felé

Nézz Európán túlra! Nézz az USA-n túlra!  Keresd a már kialakult, működő közösségeket! Például nézzük Afrikát, ahol a technológia (és pl.: a mobile money) eredményeként jelentős mértékű társadalmi változások indultak el. Vagy Ázsiában a fogyasztók milliói használják már a fintech szolgáltatásokat.

Ismerd meg, mit csinálnak, gazdagodj a világ más részein felmerülő ötletekkel és gondold végig, hogyan tudod gyorsan skálázni azokat!

 

3. Fókuszálj az üzleti modellre!

A fintech-et ne buzzwordnek, vagy hype-nak vedd! A valódi, jó ötleteket, a hatékony, működő üzleti modelleket és use-case-ket keresd. Ne csak feküdj rá a hullámra, a valós értéket keresd és azt valósítsd meg a társadalom számára, az ökoszisztéma táplálására!

 

Devie Mohan tervezett előadása a FinTechShow-n:

1. legújabb globális trendek,

2. befektetések alakulása,

3. partnerségek és ökoszisztémák építése,

4. niche piaci lehetőségek,

5. esettanulmányok a nagyvilágból.

 

FinTechShow 2017 FinTechZone fintech startupok

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!