2017.03.13.

Fintech startupot alapítanál? Megkérdeztük a gurut, mire figyeljenek a magyar startupok

Szerző:

Óriási a hype a fintech körül. Hogyan tűnhetsz ki 30 ezer startup közül? Itthon is legalább 100 kezdeményezés mocorog. Mutatjuk, mit ajánl a guru a magyar startupoknak.

 

Április 11-én Magyarországon, a FinTechShow 2017 eseményen előad a fintech guru, Devie Mohan. Devie lesz a harmadik stratéga, aki – Chris Skinner és Brett King után – Magyarországra látogat. A gurukat a “TOP100 FinTech Influencer” listán jegyzik, amelyen Chris a 18., Brett a 27., Devie a 24. A nők között No1. Európában.

Az elmúlt napokban többször is beszéltünk Devievel arról, mit gondol a fintech forradalomról, hogyan válhat Budapest régiós központtá, illetve mely startupokat ismeri Magyarországról. Most összegyűjtöttük a magyar növendékeknek címzett három legfontosabb üzenetét.

 

 

1. “Do something different!”

Az új fintech startupok jelentős része a már sikeres startupok mintáját követi. Örülnék, ha kevesebb ilyet látnék, bár nincs ezzel semmi baj, de mégis. Folytasd az utat, légy más, legyél diszruptív!

 

2. Skálázhatósággal a méretgazdaságosság felé

Nézz Európán túlra! Nézz az USA-n túlra!  Keresd a már kialakult, működő közösségeket! Például nézzük Afrikát, ahol a technológia (és pl.: a mobile money) eredményeként jelentős mértékű társadalmi változások indultak el. Vagy Ázsiában a fogyasztók milliói használják már a fintech szolgáltatásokat.

Ismerd meg, mit csinálnak, gazdagodj a világ más részein felmerülő ötletekkel és gondold végig, hogyan tudod gyorsan skálázni azokat!

 

3. Fókuszálj az üzleti modellre!

A fintech-et ne buzzwordnek, vagy hype-nak vedd! A valódi, jó ötleteket, a hatékony, működő üzleti modelleket és use-case-ket keresd. Ne csak feküdj rá a hullámra, a valós értéket keresd és azt valósítsd meg a társadalom számára, az ökoszisztéma táplálására!

 

Devie Mohan tervezett előadása a FinTechShow-n:

1. legújabb globális trendek,

2. befektetések alakulása,

3. partnerségek és ökoszisztémák építése,

4. niche piaci lehetőségek,

5. esettanulmányok a nagyvilágból.

 

FinTechShow 2017 FinTechZone fintech startupok

Címkék: