2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.06.22.

Már elérhető a George Web is. Átlátható, okos, és többet hoz ki a pénzügyekből

Szerző:

Kategóriák:

Februárban debütált az Erste Bank digitális platformja, George. Február végéig több mint 300 ezer ügyfélnél vált elérhetővé a George App az automatikus frissítés eredményeként. A 700 ezer Erste Netbank felhasználó esetében az átállás fokozatos a George Webre. Megnéztük, milyen George a weben.

Az Erste Netbank hamarosan elköszön a felhasználóitól és átveszi helyét a George Web. Akik a bank mobilalkalmazását eddig is használták, azok az elmúlt hetekben már kipróbálhatták a George által nyújtott új bankolási élményt. Most már az internetbankot használók is elkezdhetnek ismerkedni a George-élménnyel és kipróbálni az új szolgáltatásokat. Szeptember végéig – több szakaszban – a Lakossági NetBankot felváltja a George Web.

George Web: „ránk szabva”

Az Erste Netbankhoz képest a George Web az egyszerűbb menüstruktúrának köszönhetően könnyebb eligazodást, az új design átláthatóbb, letisztultabb képernyő képeket és új funkciókat is hozott. A legszembetűnőbb változás a korábbi netbanki felülethez képest, hogy ergonomikusabbak lettek a felületek, csökkent a szöveges tartalom aránya és nagyobb szerepet kaptak a vizuális elemek, amelyek összességében áttekinthetőbbé teszik a pénzügyeinket.

Más hazai netbankok „szabadulószobás” menüstruktúrájához képest a George Web drasztikusan leegyszerűsítette menüt és szakított a bankos nyelvezettel is. Míg ma a legtöbb hazai nagybank menüstruktúrája banki termékkifejezések köré épül, addig a George a felhasználót állította a középpontba és a megértését segítő, felhasználóbarát megnevezéseket alkalmazott. Apró figyelmesség a felhasználócentrikusság jegyében.

A George egyik új megközelítése – a személyre szabás jegyében – a kategorizálás, amelynek eredményével már a nyitó képernyőn is találkozhatunk. A Pénzügyi Asszisztens funkció a számlatörténet tételeit automatikusan besorolja egy alapértelmezett kategóriába, hacsak nem állítunk be külön kategóriát, alkategóriát, vagy szabályt. Az utóbbi segítségével kulcsszavakat rendelhetünk a bejövő, kimenő tételekhez, így teljesen magunkra szabhatjuk a költségvetés-tervezőnket is.

Apró figyelmesség, vagy talán geg, de „kiszínezhetjük” a pénzügyeinket is. Hátteret cserélhetünk, színeket rendelhetünk a pénzügyi termékeinkhez, a lényeg, hogy a netbanki felület megjelenését is magunkra szabhatjuk az „Extráid” menüpont alatt. Itt érhetjük majd el a George bővítményeket is, amelyek az év folyamán folyamatosan bővülnek a korábbi bejelentések alapján – most például az új funkció az Őrszem, amely az sms-ek helyett push üzenetben értesít a tranzakciókról.

A testre szabás jegyében találkozhatunk a nyitó képernyőn hasznos tanácsokkal, de akár a számlatörténetünket is magunkra formálhatjuk és az egyes tételekhez külön dokumentumokat is feltölthetünk (pl. elektronikus garanciajegyeket, lefotózott bolti bizonylatokat, számlákat stb.).

george web erste bank

Fotón: George Web, dokumentum csatolása a tranzakcióhoz

Hasznos társ lehet a Pénzügyi Asszisztens

A Pénzügyi Asszisztens egy úgynevezett személyes pénzügyi menedzsment (PFM) megoldás, ami a tranzakciótörténetünket elemzi és diagramok segítségével teszi átláthatóbbá (és színesebbé) számunkra a költéseinket, egyenlegünk alakulását. Hasznos segítség lehet pénzügyeink megértésében, a tudatos tervezésben, de akár egy esetleges hitelfelvétel előkészítésében is segítséget nyújthat a havi törlesztési képességünk felméréséhez.

A nyitó képernyőn rögtön szembesülünk az elmúlt 6 hónap bevételeinek és kiadásainak alakulását mutató oszlopdiagrammal. Ha azt látjuk, hogy az elmúlt 6 hónapban a hónapok többségében a piros diagramok jellemzően magasabbak, mint a zöld diagramok, akkor érdemes vetnünk egy pillantást egy Pénzügyi Asszisztensre, hogy lássuk, hol folyik el a pénzünk mielőtt elfogyna a megtakarításunk.

A Pénzügyi Asszisztens csak a George Weben érhető el, így ezzel a funkcióval a George App felhasználói sem találkozhattak még. Érdemes ránézni, hogyan teszi rendbe George a pénzügyeinket.

george web penzugyi asszisztens

Fotón: George Web, nyitó oldal

Új termékek igénylése online

A George Weben kezelhetjük a hitelkártyás hűségpontokat, valamint egyben láthatjuk és intézhetjük a befektetéseinket is. Könnyen és egyszerűen vásárolhatunk értékpapírokat, de ha nincs értékpapírszámlánk, akkor azt is egyszerűen igényelhetünk az „Új termék hozzáadása” menüpont alatt. Indíthatunk rendszeres befektetéseket az Erste Future programmal, de ha új terméket szeretnénk – személyi kölcsönt, vagy hitelkártyát –, akkor azokat is online, pár perc alatt megigényelhetjük.

Aki pedig nem Erste Bank ügyfél, az George számlát is nyithat teljesen online. De lehet bevonni az ismerősöket és családtagokat is – az ajánlást a bank, ahogyan az szokás, jutalmazza is. További részletek a George Webről itt: link.

A cikk az Erste Bank támogatásával készült.

Címlapfotó forrása: Erste Bank

Címkék: