PayTechShow 4.0

Hasznos társ a mindennapokban George, az Erste Bank digitális platformja

Szerző: | 2021. 03. 31. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

PayTechShow 4.0

„Azt gondoljuk, hogy az ügyfelek számára nemcsak olyan mobilbanki alkalmazást kell nyújtani, amellyel egyszerűen és könnyen lehet átutalásokat végrehajtani. Olyan funkciókkal bővítjük az alkalmazást, amelyek hasznos társsá teszik a George-t a mindennapokban és amelyek miatt érdemes akár naponta is felkeresni az app-ot.” – mondta el Bek-Balla László, az Erste Bank contact center és digitális csatornák igazgatója a George bevezetését követő tapasztalatokkal kapcsolatban.

Rekord idő alatt, három héten belül sikerült a teljes mobilbanki felhasználói kört átterelni a George alkalmazásba anélkül, hogy a felhasználóknak újra kellett volna regisztrálniuk az alkalmazásba.

Igaz, alig két hónap telt el a George, az Erste Bank digitális platformjának elindulása óta, ám máris több mint 20 ezerrel nőtt a digitálisan aktív mobilfelhasználók száma. Nemcsak többen kezdték el használni az új mobilbanki alkalmazást, de 4-szer gyakrabban lépnek be a mobilbanki alkalmazásba, mint a netbankba.

Kecsegtetők az első eredmények

A digitálisan aktív mobilfelhasználók számának növekedésén túl, az értékpapírszámla nyitás is megháromszorozódott a mobilalkalmazásban elhelyezett Store funkciónak köszönhetően. Igaz, ezek az eredmények nagyon kecsegtetők, de az indulás óta még kevés idő telt el, ezért még nem tudjuk, mennyire lesz tartós a növekedés – fogalmazott óvatosan Bek-Balla László. A cél, hogy a George bekerüljön Magyarország TOP3 mobilbanki alkalmazása közé, ami várhatóan idén év végéig meg is fog történni – tette hozzá.

Azt gondoljuk, hogy az ügyfelek számára nemcsak olyan mobilbanki alkalmazást kell nyújtani, amellyel egyszerűen és könnyen lehet átutalásokat végrehajtani.

erste bank digitalis platform george bek-balla laszlo
Fotón: Bek-Balla László, az Erste Bank contact center és digitális csatornák igazgatója

Olyan funkciókkal bővítjük az alkalmazást, amelyek hasznos társsá teszik a George-t a mindennapokban és amelyek miatt érdemes akár naponta is felkeresni az app-ot.

E cél elérése érdekében első körben több tucat pénzügyi „jó tanács(„good advice”) került beépítésre a George-ba, amelyek az ügyfelek pénzügyi magatartásától függően jelennek meg. Ha azt látjuk a felhasználó számlatörténetéből, hogy autópálya matricát vásárolt, akkor a matrica lejárata előtt felhívjuk a figyelmét az újabb matrica vásárlására, vagy emlékeztetjük a lejáró betétjére, a fedezethiányos csoportos beszedésre, befektetésre váró nagyobb szabad egyenlegre, de akár egy adóbevallási határidőre is.

Ezek olyan apró kis figyelmességek, amelyek segítséget jelenthetnek az ügyfeleknek a mindennapokban. Ugyancsak a felhasználók számlatörténete alapján edukációs célú tanácsokat is adunk, amelyek hozzájárulhatnak a pénzügyi tudatosság növeléséhez.

Végül, de nem utolsó sorban olyan promóciókat is megjelenítünk, amelyek elősegíthetik más pénzügyi termékek digitális igénybevételét. Ezek olyan termékek, amiket online lehet igényelni a George app-ból (pl. befektetési termékek, értékpapírszámla nyitás, hitelkártya, személyi kölcsön vagy folyószámlanyitás, azzal még nem rendelkező ügyfeleknek) és a szerződést is elektronikusan lehet aláírni, így a bank és az ügyfél is időt és pénzt takarít meg a digitális ügyintézéssel.

Megérkezett az online nyitható George számla

Február elején elstartolt az online számlanyitás is, aminek szerepe különösen felértékelődött a koronavírus-járvány harmadik hullámában. Az Erste Bank célja, hogy a következő három évben minden harmadik számlanyitás már online történjen. Ehhez arra is szükség lesz, hogy a teljes folyamat még egyszerűbb és gyorsabb legyen, amiben sokat segít majd a közvetett azonosításra épülő számlanyitás, amin szintén dolgozik az Erste Bank.

Az online számlanyitással párhuzamosan debütált a csomagárazású George-számla is, aminek a havi csomagdíja alkalmazkodik a felhasználók szokásaihoz. A csomagdíj magában foglalja a havi számlavezetési díjat és az elektronikus forint utalások díját is, így kifejezetten előnyös lesz ez a George számla azok számára is, akik az azonnali fizetést minél több fizetési helyzetben szeretnék majd használni.

Havonta újabb szolgáltatásokkal jön a George

Napokon belül megérkezik a hitelkártyákhoz kapcsolódó hűségpontok kezelésének lehetősége a George alkalmazásban és jön az értesítő SMS-ket felváltó push üzenet is. A Store is folyamatosan bővül és a mobilalkalmazásban elérhetőek lesznek az ügyfelek vásárlási szokásaihoz illeszkedő kereskedői kedvezményprogramok egy fintech együttműködésnek köszönhetően.

A „platformizáció” eredményeként sokkal gyorsabban bővíthető a George új funkciókkal, ami jelentős előrelépést jelent az ügyféligényekhez való gyors alkalmazkodás tekintetében. Az új képességnek köszönhetően havonta új fejlesztésekkel fog bővülni a George. Hamarosan a biztosítási termékek is elérhetők lesznek, és készül a mikrovállalati ügyfelekre szabott George platform is.

Új mobiltárca koncepció és Google Pay az Erste Banknál

Azt reméljük, a George egy olyan mobilalkalmazássá válik, amely a pénzügyeken túl az élet több területén is képes lesz „nyereséget termelni” felhasználóinak.

A nemzetközi trendek azt mutatják, hogy a digitálisan aktív ügyfelek a bankoláson túlmutató funkciókra, termékekre is nyitottak a mobilbanki alkalmazásban. Ezek a trendek szervesen illeszkednek a George víziójához, ezért dolgozunk azon, hogy a Store-ban a digitális bankoláshoz köthető nem banki ajánlatok is megjelenjenek – mondta el Bek-Balla László.

A nyár folyamán érkezik a Google Pay, így az Erste Bank androidos ügyfelei számára is elérhető lesz a keresőóriás érintéses mobilfizetési megoldása. Igaz, az Erste MobilePay jelenleg is biztosítja az androidos ügyfelek számára az érintéses mobilfizetés lehetőséget, ám a bank úgy döntött, hogy az ügyféligényekhez alkalmazkodva a jövőben a saját érintéses mobilfizetési megoldás kivezetésre kerül és az Erste MobilePay-ben található kényelmi fizetési funkciók a George alkalmazásba kerülnek majd beépítésre.

Fotók: Erste Bank

A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, a FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!