SimpleTrends
SimpleTrends

Hasznos társ a mindennapokban George, az Erste Bank digitális platformja

Szerző: | 2021. 03. 31. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

FinTechShow-7.0

„Azt gondoljuk, hogy az ügyfelek számára nemcsak olyan mobilbanki alkalmazást kell nyújtani, amellyel egyszerűen és könnyen lehet átutalásokat végrehajtani. Olyan funkciókkal bővítjük az alkalmazást, amelyek hasznos társsá teszik a George-t a mindennapokban és amelyek miatt érdemes akár naponta is felkeresni az app-ot.” – mondta el Bek-Balla László, az Erste Bank contact center és digitális csatornák igazgatója a George bevezetését követő tapasztalatokkal kapcsolatban.

Rekord idő alatt, három héten belül sikerült a teljes mobilbanki felhasználói kört átterelni a George alkalmazásba anélkül, hogy a felhasználóknak újra kellett volna regisztrálniuk az alkalmazásba.

Igaz, alig két hónap telt el a George, az Erste Bank digitális platformjának elindulása óta, ám máris több mint 20 ezerrel nőtt a digitálisan aktív mobilfelhasználók száma. Nemcsak többen kezdték el használni az új mobilbanki alkalmazást, de 4-szer gyakrabban lépnek be a mobilbanki alkalmazásba, mint a netbankba.

Kecsegtetők az első eredmények

A digitálisan aktív mobilfelhasználók számának növekedésén túl, az értékpapírszámla nyitás is megháromszorozódott a mobilalkalmazásban elhelyezett Store funkciónak köszönhetően. Igaz, ezek az eredmények nagyon kecsegtetők, de az indulás óta még kevés idő telt el, ezért még nem tudjuk, mennyire lesz tartós a növekedés – fogalmazott óvatosan Bek-Balla László. A cél, hogy a George bekerüljön Magyarország TOP3 mobilbanki alkalmazása közé, ami várhatóan idén év végéig meg is fog történni – tette hozzá.

Azt gondoljuk, hogy az ügyfelek számára nemcsak olyan mobilbanki alkalmazást kell nyújtani, amellyel egyszerűen és könnyen lehet átutalásokat végrehajtani.

erste bank digitalis platform george bek-balla laszlo
Fotón: Bek-Balla László, az Erste Bank contact center és digitális csatornák igazgatója

Olyan funkciókkal bővítjük az alkalmazást, amelyek hasznos társsá teszik a George-t a mindennapokban és amelyek miatt érdemes akár naponta is felkeresni az app-ot.

E cél elérése érdekében első körben több tucat pénzügyi „jó tanács(„good advice”) került beépítésre a George-ba, amelyek az ügyfelek pénzügyi magatartásától függően jelennek meg. Ha azt látjuk a felhasználó számlatörténetéből, hogy autópálya matricát vásárolt, akkor a matrica lejárata előtt felhívjuk a figyelmét az újabb matrica vásárlására, vagy emlékeztetjük a lejáró betétjére, a fedezethiányos csoportos beszedésre, befektetésre váró nagyobb szabad egyenlegre, de akár egy adóbevallási határidőre is.

Ezek olyan apró kis figyelmességek, amelyek segítséget jelenthetnek az ügyfeleknek a mindennapokban. Ugyancsak a felhasználók számlatörténete alapján edukációs célú tanácsokat is adunk, amelyek hozzájárulhatnak a pénzügyi tudatosság növeléséhez.

Végül, de nem utolsó sorban olyan promóciókat is megjelenítünk, amelyek elősegíthetik más pénzügyi termékek digitális igénybevételét. Ezek olyan termékek, amiket online lehet igényelni a George app-ból (pl. befektetési termékek, értékpapírszámla nyitás, hitelkártya, személyi kölcsön vagy folyószámlanyitás, azzal még nem rendelkező ügyfeleknek) és a szerződést is elektronikusan lehet aláírni, így a bank és az ügyfél is időt és pénzt takarít meg a digitális ügyintézéssel.

Megérkezett az online nyitható George számla

Február elején elstartolt az online számlanyitás is, aminek szerepe különösen felértékelődött a koronavírus-járvány harmadik hullámában. Az Erste Bank célja, hogy a következő három évben minden harmadik számlanyitás már online történjen. Ehhez arra is szükség lesz, hogy a teljes folyamat még egyszerűbb és gyorsabb legyen, amiben sokat segít majd a közvetett azonosításra épülő számlanyitás, amin szintén dolgozik az Erste Bank.

Az online számlanyitással párhuzamosan debütált a csomagárazású George-számla is, aminek a havi csomagdíja alkalmazkodik a felhasználók szokásaihoz. A csomagdíj magában foglalja a havi számlavezetési díjat és az elektronikus forint utalások díját is, így kifejezetten előnyös lesz ez a George számla azok számára is, akik az azonnali fizetést minél több fizetési helyzetben szeretnék majd használni.

Havonta újabb szolgáltatásokkal jön a George

Napokon belül megérkezik a hitelkártyákhoz kapcsolódó hűségpontok kezelésének lehetősége a George alkalmazásban és jön az értesítő SMS-ket felváltó push üzenet is. A Store is folyamatosan bővül és a mobilalkalmazásban elérhetőek lesznek az ügyfelek vásárlási szokásaihoz illeszkedő kereskedői kedvezményprogramok egy fintech együttműködésnek köszönhetően.

A „platformizáció” eredményeként sokkal gyorsabban bővíthető a George új funkciókkal, ami jelentős előrelépést jelent az ügyféligényekhez való gyors alkalmazkodás tekintetében. Az új képességnek köszönhetően havonta új fejlesztésekkel fog bővülni a George. Hamarosan a biztosítási termékek is elérhetők lesznek, és készül a mikrovállalati ügyfelekre szabott George platform is.

Új mobiltárca koncepció és Google Pay az Erste Banknál

Azt reméljük, a George egy olyan mobilalkalmazássá válik, amely a pénzügyeken túl az élet több területén is képes lesz „nyereséget termelni” felhasználóinak.

A nemzetközi trendek azt mutatják, hogy a digitálisan aktív ügyfelek a bankoláson túlmutató funkciókra, termékekre is nyitottak a mobilbanki alkalmazásban. Ezek a trendek szervesen illeszkednek a George víziójához, ezért dolgozunk azon, hogy a Store-ban a digitális bankoláshoz köthető nem banki ajánlatok is megjelenjenek – mondta el Bek-Balla László.

A nyár folyamán érkezik a Google Pay, így az Erste Bank androidos ügyfelei számára is elérhető lesz a keresőóriás érintéses mobilfizetési megoldása. Igaz, az Erste MobilePay jelenleg is biztosítja az androidos ügyfelek számára az érintéses mobilfizetés lehetőséget, ám a bank úgy döntött, hogy az ügyféligényekhez alkalmazkodva a jövőben a saját érintéses mobilfizetési megoldás kivezetésre kerül és az Erste MobilePay-ben található kényelmi fizetési funkciók a George alkalmazásba kerülnek majd beépítésre.

Fotók: Erste Bank

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!