BankTechShow

Megérkezett a mobilfizetés és a mobiljegy az Állatkertbe

Szerző: | 2019. 07. 05. | Digitális pénzügyek, Összes hír

Július 1-től a Fővárosi Állat- és Növénykert belépőjegyeit mobiltelefonunkkal bárhol és bármikor megvásárolhatjuk. A belépésnél elegendő a mobilunk képernyőjén megjelenő QR-kódot felmutatni.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2018. őszén tette alkalmassá a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert digitalizált belépőjegy szolgáltatások kiszolgálására, a mobilfizetéssel történő jegyvásárlásra és ellenőrzésre.

Júliustól mobilfizetéssel azonnal, sorban állás és várakozás nélkül, okostelefonon keresztül is megvásárolható a belépőjegy a Fővárosi Állatkertbe a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer alkalmazáson keresztül. Nincs átfutási idő és nincs szükség nyomtatásra sem. A mobilfizetéssel megvásárolt állatkerti belépőjegynek nincs tranzakciós vagy egyéb költsége (pl. kényelmi díj), pontosan annyit fizet a felhasználó, mint amennyit az Állatkert pénztáránál fizetne.

Így vehetjük meg Állatkerti belépőjegyünket mobilról

Első lépésként le kell töltenünk okostelefonunkra a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Mobilfizetés alkalmazását. A kb. 2 percet igénylő regisztrációt és az egyenleg feltöltését követően az alkalmazás készen áll a használatra.

A mobil egyenlegünk feltöltésére jelenleg bankkártyával van lehetőségünk a kártyaadataink megadásával.

Az alkalmazásba belépéskor a nyitóoldalon látjuk a rendelkezésünkre álló egyenleget és a vásárlási lehetőségeket. A Jegyek menüpontban jelennek meg azok a szolgáltatók, amelyek esetében mobilfizetéssel vásárolhatunk jegyet, pl. Budakeszi Vadaspark, Debreceni Állatkert és Vidámpark, Fővárosi Állat- és Növénykert, Kecskeméti Vadaskert, Gödöllői Királyi Kastély.

A „Fővárosi Állat- és Növénykert” lehetőségre kattintva megjelenik a választható jegyek listája és árjegyzéke. A jegy(ek) kiválasztását követően a feltöltött mobilegyenleg terhére vásárolhatjuk meg a jegyeket.

A sikeres fizetést követően az alkalmazásban megjelenik a megvásárolt jegyek adatait tartalmazó QR kód.

Amikor az Állatkerthez megérkezünk, a belépéskor elegendő ezt a QR kódot felmutatni.

Hamarosan mobiljeggyel is közlekedhetünk

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. alig néhány hete jelentette be, hogy próbaüzemként a 100E járaton bevezette a mobiljegyet, a mobilfizetéssel történő közlekedési jegyvásárlás lehetőségét. A fővárosi közlekedési mobiljegy a budapesti közösségi közlekedésben használható jegyek, bérletek mobilapplikáción keresztül megvásárolható formája.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ között létrejött szolgáltatási szerződés szerint azokat az utasokat, akik az applikációval vásárolják meg a jegyeiket, nem terhelik plusz költségek, azaz a hagyományos jeggyel azonos ára lesz a mobiljegynek. A mobiljegy nem váltja le a jelenlegi papírjegyeket és bérleteket, csupán egy új értékesítési csatornát jelent.

A fővárosi közlekedési mobiljegyről szóló megállapodást 2019. április 10-én írta alá Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István főpolgármester. A mobiljegy bevezetését a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer részeként, annak első fázisaként, a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködve a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. valósítja meg.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilfizetési stratégiájáról, az azonnali fizetéssel kapcsolatos terveikről további részleteket az érdeklődők 2019. október 15-én a PayTechShow-n kaphatnak majd.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!