2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2019.07.05.

Megérkezett a mobilfizetés és a mobiljegy az Állatkertbe

Szerző:

Kategóriák:

Július 1-től a Fővárosi Állat- és Növénykert belépőjegyeit mobiltelefonunkkal bárhol és bármikor megvásárolhatjuk. A belépésnél elegendő a mobilunk képernyőjén megjelenő QR-kódot felmutatni.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2018. őszén tette alkalmassá a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert digitalizált belépőjegy szolgáltatások kiszolgálására, a mobilfizetéssel történő jegyvásárlásra és ellenőrzésre.

Júliustól mobilfizetéssel azonnal, sorban állás és várakozás nélkül, okostelefonon keresztül is megvásárolható a belépőjegy a Fővárosi Állatkertbe a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer alkalmazáson keresztül. Nincs átfutási idő és nincs szükség nyomtatásra sem. A mobilfizetéssel megvásárolt állatkerti belépőjegynek nincs tranzakciós vagy egyéb költsége (pl. kényelmi díj), pontosan annyit fizet a felhasználó, mint amennyit az Állatkert pénztáránál fizetne.

Így vehetjük meg Állatkerti belépőjegyünket mobilról

Első lépésként le kell töltenünk okostelefonunkra a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Mobilfizetés alkalmazását. A kb. 2 percet igénylő regisztrációt és az egyenleg feltöltését követően az alkalmazás készen áll a használatra.

A mobil egyenlegünk feltöltésére jelenleg bankkártyával van lehetőségünk a kártyaadataink megadásával.

Az alkalmazásba belépéskor a nyitóoldalon látjuk a rendelkezésünkre álló egyenleget és a vásárlási lehetőségeket. A Jegyek menüpontban jelennek meg azok a szolgáltatók, amelyek esetében mobilfizetéssel vásárolhatunk jegyet, pl. Budakeszi Vadaspark, Debreceni Állatkert és Vidámpark, Fővárosi Állat- és Növénykert, Kecskeméti Vadaskert, Gödöllői Királyi Kastély.

blank

A „Fővárosi Állat- és Növénykert” lehetőségre kattintva megjelenik a választható jegyek listája és árjegyzéke. A jegy(ek) kiválasztását követően a feltöltött mobilegyenleg terhére vásárolhatjuk meg a jegyeket.

blank

A sikeres fizetést követően az alkalmazásban megjelenik a megvásárolt jegyek adatait tartalmazó QR kód.

blank

Amikor az Állatkerthez megérkezünk, a belépéskor elegendő ezt a QR kódot felmutatni.

blank

Hamarosan mobiljeggyel is közlekedhetünk

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. alig néhány hete jelentette be, hogy próbaüzemként a 100E járaton bevezette a mobiljegyet, a mobilfizetéssel történő közlekedési jegyvásárlás lehetőségét. A fővárosi közlekedési mobiljegy a budapesti közösségi közlekedésben használható jegyek, bérletek mobilapplikáción keresztül megvásárolható formája.

blank

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ között létrejött szolgáltatási szerződés szerint azokat az utasokat, akik az applikációval vásárolják meg a jegyeiket, nem terhelik plusz költségek, azaz a hagyományos jeggyel azonos ára lesz a mobiljegynek. A mobiljegy nem váltja le a jelenlegi papírjegyeket és bérleteket, csupán egy új értékesítési csatornát jelent.

A fővárosi közlekedési mobiljegyről szóló megállapodást 2019. április 10-én írta alá Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István főpolgármester. A mobiljegy bevezetését a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer részeként, annak első fázisaként, a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködve a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. valósítja meg.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilfizetési stratégiájáról, az azonnali fizetéssel kapcsolatos terveikről további részleteket az érdeklődők 2019. október 15-én a PayTechShow-n kaphatnak majd.

Címkék:
blank
blank