BankTechShow

Mindenkinek elhozta az Apple Pay-t a Simple

Szerző: | 2019. 07. 04. | Apple Pay, Összes hír

A mai napon értesítette ügyfeleit a Simple, hogy „Mindenki számára elérhetővé vált az Apple Pay Magyarországon” függetlenül attól, kinél bankol. A Simple kártyával az Apple Pay bárki számára elérhető, ugyanakkor a limitek és az apróbetűs részek már kevésbé vonzóak. Megnéztük, mennyibe kerül az Apple Pay a Simple kártyával.

A Simple egy huszárvágással megoldotta a bankfüggetlen Apple Pay hozzáférést valamennyi hazai Apple felhasználó számára – függetlenül attól, mely banktól kapta a bankkártyáját. Mostantól a felhasználóknak nem kell várniuk arra, hogy bankjuk bejelentse az Apple Pay elindulását, ha vállalják a Simple kártyával járó díjakat és korlátozásokat.

Így lehet Simple kártyánk és ahhoz Apple Pay

Az első lépések: Simple kártya igénylése

 • A Simple kártya a Simple alkalmazásból igényelhető a „Bankkártyáim” menüpontban.
 • A Simple kártya igényléséhez meg kell adnunk a nevünket, a címünket, a születési dátumunkat és a telefonszámunkat (az e-mail cím automatikusan kitöltődik).
 • Ezt követően el kell fogadnunk a Simple kártya szerződést. Itt ismerhetjük meg a Bankkártyához kapcsolódó díjakat, a Tranzakciós díjakat, az Egyéb díjakat, továbbá a Limiteket.
 • Külön kell nyilatkoznunk a szerződés azonnali teljesítésének megkezdéséről is (jogszabályi előírások miatt), illetve itt kapunk tájékoztatást a felmondási jogainkról is: „Tájékoztatjuk, hogy 14 napon belül felmondási jog illeti meg a szerződés teljesítésének megkezdésére tekintettel. A felmondást a Simple Rendszerben található kártya törlése funkcióval tudja kezdeményezni. A felmondás jogkövetkezménye a szerződés megszűnése. A szerződés felmondása az arányos díjfizetési kötelezettség alól nem mentesít.
 • Amint elfogadtuk a „Kérem a szerződés azonnali teljesítésének megkezdését”, máris elérhetővé válik a Simple kártya a Bankkártyáim menüpont alatt és a kártyakép alatt a „Hozzáadás Apple Wallet”-hez gomb is.

A következő lépések: Simple kártya hozzáadása az Apple Wallet-hez

 • Ha rákattintunk a Simple kártyakép alatt található „Hozzáadás Apple Wallet”-hez gombra, az alábbi értesítést kapjuk: „Simple kártyádat kétfaktoros biztonsági azonosítást követően adhatod hozzá az Apple Wallethez. Ehhez egy 5 jegyű kódot kell megadnod, melyet a Simple kártyád igénylése során, a szerződésben megadott telefonszámra küldünk ki SMS-ben”.
 • Amint az sms-ben megérkezett kódot beírjuk a Simple felületén keresztül, máris az Apple Wallet-ben folytathatjuk a kártya hozzáadását az Apple Pay-hez.
 • Amint elfogadjuk az Apple Pay szolgáltatás feltételeit, máris megjelenik a Simple kártya az Apple Wallet-ben és ezzel alkalmassá vált az iPhone-unk az érintéses mobilfizetésre.

A utolsó lépések: Simple kártya egyenleg feltöltése

 • Ahhoz, hogy a Simple kártyánkkal fizetni tudjunk az Apple Pay-jel, előbb fel kell töltenünk a Simple kártya egyenlegét.
 • A feltöltés során kapjuk majd a „Feltöltési limitációk” tájékoztatást is, amiből megtudhatjuk, hogy: „A Simple kártya üzletszabályzata és a hirdetmény értelmében kártyáddal csak Magyarországon területén kezdeményezhetsz vásárlást, maximum egy naptári hónapban összesen 65.000 Ft értékben. Egyenleged maximum 65.000 Ft lehet.

Az „apróbetűs” rész: díjak és limitek

Miután letöltöttük a Simple alkalmazást és megigényeltük a virtuális Simple kártyát, azonnal hozzáadhatjuk az Apple Pay-hez, így iPhone-unk alkalmassá válik az érintéses mobilfizetésre. Ugyanakkor a Simple kártyának vannak korlátai is, amelyekkel érdemes tisztában lenni:

 • a Simple kártya egy Mastercard logóval ellátott virtuális prepaid kártya, amelyet fel kell töltenünk ahhoz, hogy fizethessünk vele.
 • A feltöltés jelenleg díjtalan, ugyanis akciósan elengedésre kerül, melyet a Bank visszavonásig, de legkésőbb 2020.02.29-ig biztosít. (Egyéb esetben a feltöltési díj a feltöltött összeg 1%-a, de minimum 211 forint.)
 • Ha a prepaid egyenlegünket szeretnénk visszavezetni, akkor a visszavezetés díja 1%, de minimum 211 forint.
 • A Simple kártya egyenlege maximum 65.000 forint lehet. (A Simple kártya egyenleg korlátlan számú tranzakcióval feltölthető).
 • A Simple kártyához állandó vásárlási limit kapcsolódik, ami az Ügyfél által nem módosítható. A vásárlási limit mértéke: 65.000 Ft / hónap.
 • A Simple kártyával csak Magyarország területén lehet vásárlást kezdeményezni.

Ha havonta 1x töltjük fel a kártyánkat 65.000 forinttal, akkor – amennyiben a fent említett akció már nem él – éves szinten 7.800 forintba kerülne a Simple kártya, ami elég jelentős lenne a jelenlegi éves kártyadíjakhoz képest. A Simple egyenleg feltöltéséhez kell egy meglévő bankkártya, amelynél szintén felmerül az éves kártyadíj, és mivel a Simple kártyával nem válthatjuk ki meglévő bankkártyánkat és annak éves kártyadíját, ezért dupla költséggel jár a Simple Apple Pay (Simple kártyával).

Amint a Revolut magyar ügyfelei számára elérhető lesz az Apple Pay, akkor az a Simple kártya komoly versenytársa lesz.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!