2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2019.07.04.

Mindenkinek elhozta az Apple Pay-t a Simple

Szerző:

Kategóriák:

A mai napon értesítette ügyfeleit a Simple, hogy „Mindenki számára elérhetővé vált az Apple Pay Magyarországon” függetlenül attól, kinél bankol. A Simple kártyával az Apple Pay bárki számára elérhető, ugyanakkor a limitek és az apróbetűs részek már kevésbé vonzóak. Megnéztük, mennyibe kerül az Apple Pay a Simple kártyával.

A Simple egy huszárvágással megoldotta a bankfüggetlen Apple Pay hozzáférést valamennyi hazai Apple felhasználó számára – függetlenül attól, mely banktól kapta a bankkártyáját. Mostantól a felhasználóknak nem kell várniuk arra, hogy bankjuk bejelentse az Apple Pay elindulását, ha vállalják a Simple kártyával járó díjakat és korlátozásokat.

Így lehet Simple kártyánk és ahhoz Apple Pay

Az első lépések: Simple kártya igénylése

 • A Simple kártya a Simple alkalmazásból igényelhető a „Bankkártyáim” menüpontban.
 • A Simple kártya igényléséhez meg kell adnunk a nevünket, a címünket, a születési dátumunkat és a telefonszámunkat (az e-mail cím automatikusan kitöltődik).
 • Ezt követően el kell fogadnunk a Simple kártya szerződést. Itt ismerhetjük meg a Bankkártyához kapcsolódó díjakat, a Tranzakciós díjakat, az Egyéb díjakat, továbbá a Limiteket.
 • Külön kell nyilatkoznunk a szerződés azonnali teljesítésének megkezdéséről is (jogszabályi előírások miatt), illetve itt kapunk tájékoztatást a felmondási jogainkról is: „Tájékoztatjuk, hogy 14 napon belül felmondási jog illeti meg a szerződés teljesítésének megkezdésére tekintettel. A felmondást a Simple Rendszerben található kártya törlése funkcióval tudja kezdeményezni. A felmondás jogkövetkezménye a szerződés megszűnése. A szerződés felmondása az arányos díjfizetési kötelezettség alól nem mentesít.
 • Amint elfogadtuk a „Kérem a szerződés azonnali teljesítésének megkezdését”, máris elérhetővé válik a Simple kártya a Bankkártyáim menüpont alatt és a kártyakép alatt a „Hozzáadás Apple Wallet”-hez gomb is.

A következő lépések: Simple kártya hozzáadása az Apple Wallet-hez

 • Ha rákattintunk a Simple kártyakép alatt található „Hozzáadás Apple Wallet”-hez gombra, az alábbi értesítést kapjuk: „Simple kártyádat kétfaktoros biztonsági azonosítást követően adhatod hozzá az Apple Wallethez. Ehhez egy 5 jegyű kódot kell megadnod, melyet a Simple kártyád igénylése során, a szerződésben megadott telefonszámra küldünk ki SMS-ben”.
 • Amint az sms-ben megérkezett kódot beírjuk a Simple felületén keresztül, máris az Apple Wallet-ben folytathatjuk a kártya hozzáadását az Apple Pay-hez.
 • Amint elfogadjuk az Apple Pay szolgáltatás feltételeit, máris megjelenik a Simple kártya az Apple Wallet-ben és ezzel alkalmassá vált az iPhone-unk az érintéses mobilfizetésre.

A utolsó lépések: Simple kártya egyenleg feltöltése

 • Ahhoz, hogy a Simple kártyánkkal fizetni tudjunk az Apple Pay-jel, előbb fel kell töltenünk a Simple kártya egyenlegét.
 • A feltöltés során kapjuk majd a “Feltöltési limitációk” tájékoztatást is, amiből megtudhatjuk, hogy: “A Simple kártya üzletszabályzata és a hirdetmény értelmében kártyáddal csak Magyarországon területén kezdeményezhetsz vásárlást, maximum egy naptári hónapban összesen 65.000 Ft értékben. Egyenleged maximum 65.000 Ft lehet.

Az “apróbetűs” rész: díjak és limitek

Miután letöltöttük a Simple alkalmazást és megigényeltük a virtuális Simple kártyát, azonnal hozzáadhatjuk az Apple Pay-hez, így iPhone-unk alkalmassá válik az érintéses mobilfizetésre. Ugyanakkor a Simple kártyának vannak korlátai is, amelyekkel érdemes tisztában lenni:

 • a Simple kártya egy Mastercard logóval ellátott virtuális prepaid kártya, amelyet fel kell töltenünk ahhoz, hogy fizethessünk vele.
 • A feltöltés jelenleg díjtalan, ugyanis akciósan elengedésre kerül, melyet a Bank visszavonásig, de legkésőbb 2020.02.29-ig biztosít. (Egyéb esetben a feltöltési díj a feltöltött összeg 1%-a, de minimum 211 forint.)
 • Ha a prepaid egyenlegünket szeretnénk visszavezetni, akkor a visszavezetés díja 1%, de minimum 211 forint.
 • A Simple kártya egyenlege maximum 65.000 forint lehet. (A Simple kártya egyenleg korlátlan számú tranzakcióval feltölthető).
 • A Simple kártyához állandó vásárlási limit kapcsolódik, ami az Ügyfél által nem módosítható. A vásárlási limit mértéke: 65.000 Ft / hónap.
 • A Simple kártyával csak Magyarország területén lehet vásárlást kezdeményezni.

Ha havonta 1x töltjük fel a kártyánkat 65.000 forinttal, akkor – amennyiben a fent említett akció már nem él – éves szinten 7.800 forintba kerülne a Simple kártya, ami elég jelentős lenne a jelenlegi éves kártyadíjakhoz képest. A Simple egyenleg feltöltéséhez kell egy meglévő bankkártya, amelynél szintén felmerül az éves kártyadíj, és mivel a Simple kártyával nem válthatjuk ki meglévő bankkártyánkat és annak éves kártyadíját, ezért dupla költséggel jár a Simple Apple Pay (Simple kártyával).

Amint a Revolut magyar ügyfelei számára elérhető lesz az Apple Pay, akkor az a Simple kártya komoly versenytársa lesz.

Címkék: