2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.06.17.

Meghekkeltük: QR-kódos fizetés bevezetése 20 másodperc alatt

Szerző:

Kategóriák:

A SzegedPay hétfői bejelentése okán felbuzdultunk és a FinTechZone is bevezette a QR-kódos azonnali fizetést. Megnéztük, mi ma a legegyszerűbb módja a QR-kódos azonnali fizetés bevezetésének. Íme a 20 másodperces gyors megoldások!

Idén tavasszal elindult az azonnali fizetési rendszer Magyarországon, amelyen hamarosan újfajta elektronikus fizetési megoldások is megjelenhetnek. Az egyik ilyen a QR-kódos azonnali fizetés, ami olyan helyeken is elterjedhet, ahol eddig csak a készpénz dominált.

Az MNB iránymutatása alapján otthon is fejleszthetünk magunknak QR-kód generátort, de akár használhatjuk mások megoldását is. Mutatunk két lehetőséget azok számára, akik azonnali fizetésre alkalmas QR-kódot szeretnének előállítani.

pay@POS by Credetra

Zseniálisan egyszerű azonnali fizetési QR-kód generátor egyéni vállalkozóknak, kisvállalkozásoknak. Tavaly ősszel debütált a FinTechZone által szervezett PayTechShow-n a mobilra tervezett alkalmazás, amivel az MNB szabványnak megfelelő, azonnali átutalást indító QR-kódot lehet készíteni.

„Ezzel a programmal olyan QR-kódot tudsz generálni, amiből a bankok mobil alkalmazásai azonnali átutalást tudnak indítani az általad megadott számlaszámra. Olyan mintha a mobilod átalakulna kártya-terminállá, csak ez átutalással működik”

– olvasható a fintech-megoldásokat fejlesztő vállalkozás weboldalán.

Hogyan működik? Állítsd be a számlaszámodat és a nevedet. Erre csak egyszer van szükség. Add meg az összeget és a QR-kód azonnal megjelenik. További részletek itt.

Nem voltunk rest, kipróbáltuk és kb. 20 másodperc alatt előállítottuk a saját QR-kódunkat. Minden szentnek maga fele húz a keze, ezért stílusosan az Azonnali Fizetési Webinárium részvételi díját azonnali fizetési QR-kódba csomagoltuk.

azonnali fizetes paypos

Számlával együtt: Billingo + QR-kód

Az elmúlt napokban többen is feltették nekünk a kérdést, ha már azonnali fizetéssel foglalkozó webinárium-sorozatot szervezünk és azonnali fizetéssel lehet átutalni a számla ellenértéket, akkor

miért nem adunk olyan elektronikus számlát, amin rajta van az azonnali fizetési QR-kód is.

Szerencsénkre erre is találtunk megoldást és a Billingo online számlázón keresztül olyan számlát is kiállíthatunk, ami tartalmazza az azonnali fizetéshez szükséges QR-kódot.

Hogyan működik? A Billingo online számlázóba belépve a bankszámláknál be kell pipálnunk a QR-kód generálást, a számlaképek közül pedig az Original számlasablont kell kiválasztani.

A bankszámla adatokat szintén elég egyszer berögzíteni, így a későbbiekben már automatikusan rákerül az összes számlára az azonnali fizetési QR-kód. További részletek itt.

billingo azonnali fizetes

Kapcsolódó cikk:

Mivel lehet beolvasni a QR-kódokat?

Sajnos ezen a téren még kevés a lehetőség és egyelőre csak a Raiffeisen Bank myraiffeisen alkalmazásával lehet az azonnali fizetési QR-kódokat sikeresen beolvasni és azonnali átutalási megbízást elindítani.

Igaz, a FinTechZone kiszúrta, hogy az OTP Bank is elkezdte tesztelni az azonnali fizetési QR-kód beolvasását a SmartBank applikáción keresztül, ám a cikkünk megjelenését követően az OTP Bank hivatalos tájékoztatást adott ki, hogy a funkció még csak részlegesen érhető el.

Mindenesetre várakozásaink szerint az OTP Bank lehet a következő, amelyik elindítja a QR-kód alapú azonnali fizetést Magyarországon.

Ami még hiányzik a piacról

Az azonnali fizetés egyik ígérete, hogy a kereskedők, elfogadók számára lényegesen olcsóbb lesz, mint a bankkártyás fizetés, ami többek között annak is köszönhető, hogy a díjfizetés költsége áttolódik a vásárló felé. Ez viszont nem feltétlenül teremt majd kedvező helyzetet a vásárlók számára.

A piacról egyelőre hiányzik az az érdekeltségi modell, ami a vásárlók, a kereskedők és a piaci szolgáltatók számára is vonzóvá teszi majd az azonnali fizetés bevezetését, használatát.

Mindenesetre 2021. január 1-től közel 60 ezer új helyen lesz kötelező készpénzmentes elektronikus fizetési nyújtani, amit akár a QR-kódos fizetés bevezetésével is teljesíthetnek a kereskedők.

A részletekről 2020. június 24-én beszélgetünk a pénzügyekért felelős államtitkárral az azonnali fizetési webináriumon. Részletek itt.

Címkék:
blank
blank