FinTechShow-7.0

Meghekkeltük: QR-kódos fizetés bevezetése 20 másodperc alatt

Szerző: | 2020. 06. 17. | Azonnali fizetés, Digitális pénzügyek, Elektronikus fizetési megoldások, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A SzegedPay hétfői bejelentése okán felbuzdultunk és a FinTechZone is bevezette a QR-kódos azonnali fizetést. Megnéztük, mi ma a legegyszerűbb módja a QR-kódos azonnali fizetés bevezetésének. Íme a 20 másodperces gyors megoldások!

Idén tavasszal elindult az azonnali fizetési rendszer Magyarországon, amelyen hamarosan újfajta elektronikus fizetési megoldások is megjelenhetnek. Az egyik ilyen a QR-kódos azonnali fizetés, ami olyan helyeken is elterjedhet, ahol eddig csak a készpénz dominált.

Az MNB iránymutatása alapján otthon is fejleszthetünk magunknak QR-kód generátort, de akár használhatjuk mások megoldását is. Mutatunk két lehetőséget azok számára, akik azonnali fizetésre alkalmas QR-kódot szeretnének előállítani.

pay@POS by Credetra

Zseniálisan egyszerű azonnali fizetési QR-kód generátor egyéni vállalkozóknak, kisvállalkozásoknak. Tavaly ősszel debütált a FinTechZone által szervezett PayTechShow-n a mobilra tervezett alkalmazás, amivel az MNB szabványnak megfelelő, azonnali átutalást indító QR-kódot lehet készíteni.

„Ezzel a programmal olyan QR-kódot tudsz generálni, amiből a bankok mobil alkalmazásai azonnali átutalást tudnak indítani az általad megadott számlaszámra. Olyan mintha a mobilod átalakulna kártya-terminállá, csak ez átutalással működik”

– olvasható a fintech-megoldásokat fejlesztő vállalkozás weboldalán.

Hogyan működik? Állítsd be a számlaszámodat és a nevedet. Erre csak egyszer van szükség. Add meg az összeget és a QR-kód azonnal megjelenik. További részletek itt.

Nem voltunk rest, kipróbáltuk és kb. 20 másodperc alatt előállítottuk a saját QR-kódunkat. Minden szentnek maga fele húz a keze, ezért stílusosan az Azonnali Fizetési Webinárium részvételi díját azonnali fizetési QR-kódba csomagoltuk.

azonnali fizetes paypos

Számlával együtt: Billingo + QR-kód

Az elmúlt napokban többen is feltették nekünk a kérdést, ha már azonnali fizetéssel foglalkozó webinárium-sorozatot szervezünk és azonnali fizetéssel lehet átutalni a számla ellenértéket, akkor

miért nem adunk olyan elektronikus számlát, amin rajta van az azonnali fizetési QR-kód is.

Szerencsénkre erre is találtunk megoldást és a Billingo online számlázón keresztül olyan számlát is kiállíthatunk, ami tartalmazza az azonnali fizetéshez szükséges QR-kódot.

Hogyan működik? A Billingo online számlázóba belépve a bankszámláknál be kell pipálnunk a QR-kód generálást, a számlaképek közül pedig az Original számlasablont kell kiválasztani.

A bankszámla adatokat szintén elég egyszer berögzíteni, így a későbbiekben már automatikusan rákerül az összes számlára az azonnali fizetési QR-kód. További részletek itt.

billingo azonnali fizetes

Kapcsolódó cikk:

Mivel lehet beolvasni a QR-kódokat?

Sajnos ezen a téren még kevés a lehetőség és egyelőre csak a Raiffeisen Bank myraiffeisen alkalmazásával lehet az azonnali fizetési QR-kódokat sikeresen beolvasni és azonnali átutalási megbízást elindítani.

Igaz, a FinTechZone kiszúrta, hogy az OTP Bank is elkezdte tesztelni az azonnali fizetési QR-kód beolvasását a SmartBank applikáción keresztül, ám a cikkünk megjelenését követően az OTP Bank hivatalos tájékoztatást adott ki, hogy a funkció még csak részlegesen érhető el.

Mindenesetre várakozásaink szerint az OTP Bank lehet a következő, amelyik elindítja a QR-kód alapú azonnali fizetést Magyarországon.

Ami még hiányzik a piacról

Az azonnali fizetés egyik ígérete, hogy a kereskedők, elfogadók számára lényegesen olcsóbb lesz, mint a bankkártyás fizetés, ami többek között annak is köszönhető, hogy a díjfizetés költsége áttolódik a vásárló felé. Ez viszont nem feltétlenül teremt majd kedvező helyzetet a vásárlók számára.

A piacról egyelőre hiányzik az az érdekeltségi modell, ami a vásárlók, a kereskedők és a piaci szolgáltatók számára is vonzóvá teszi majd az azonnali fizetés bevezetését, használatát.

Mindenesetre 2021. január 1-től közel 60 ezer új helyen lesz kötelező készpénzmentes elektronikus fizetési nyújtani, amit akár a QR-kódos fizetés bevezetésével is teljesíthetnek a kereskedők.

A részletekről 2020. június 24-én beszélgetünk a pénzügyekért felelős államtitkárral az azonnali fizetési webináriumon. Részletek itt.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!