2024.02.22.

Megtakarítási számlát és robot-tanácsadó szolgáltatást vezet be Magyarországon a Revolut

Szerző:

A közelmúltban két újdonsággal is megjelent a magyar piacon a globális pénzügyi szuperapp; az először Magyarországon bevezetett Azonnali Megtakarítási számla és az automatikus befektetési lehetőséget kínáló Robo-tanácsadó szolgáltatás új távlatokat nyithat a felhasználóknak pénzügyeik kezelésében.

A világszerte több mint 35 millió ügyféllel rendelkező Revolut a magyarországi ügyfelek számára bevezeti az Azonnali Megtakarítási számlákat napi kamatfizetéssel és a Robo-tanácsadó szolgáltatást. A szolgáltatásokat az applikáción belül lehet elérni.

A Revolut saját fejlesztésű megtakarítási terméke Magyarországon debütál

Az Azonnali Megtakarítási számla az első olyan megtakarítási termék, amelyet a Revolut teljesen önállóan fejlesztett ki és számunkra külön izgalom, hogy Magyarországon vezetik be először.

A magyarországi ügyfelek a Revolut Bank UAB-nál forintban tartott betéteik után akár 4.75%-os bruttó éves kamatra tehetnek szert.

Az alkalmazásban a Revolut Megtakarítások teret ad különböző megtakarítási lehetőségeknek és az Azonnali Megtakarítási számla az első ilyen lehetőség.

Teljesen díjmentes pénzfeltöltést és -felvételt, napi kamatfizetést és betétvédelmet kínál. A Revolut Bank UAB-nál elhelyezett forintbetéteket a litván betétbiztosítási rendszer védi. A feltöltéseket a felhasználók automatizálhatják ismétlődő utalásokkal, vagy az aprópénz funkcióval.

A Revolut küldetése: legyen a legjobb választás a mindennapi bankoláshoz

A bevezetés alkalmából a Revolut Bank UAB az alábbi bruttó éves kamatokat kínálja az Azonnali Megtakarítási számlán tartott forintbetétekre – az előfizetési csomag függvényében:

  • Standard 1.25%,
  • Plus 1.25%,
  • Premium 3.25%,
  • Metal 4.25%,
  • Ultra 4.75%.

Azok a felhasználók, akik nagyobb kamatra szeretnének szert tenni, könnyedén áttérhetnek a fizetős csomagra az appon belül, mindössze néhány koppintással.

„Magyarországi ügyfeleink mostantól akár évi bruttó 4,75%-os látra szóló kamatot is kaphatnak a Revolut Bank UAB-nál elhelyezett forint betéteik után. Ez egy kulcs lépés abban a küldetésünkben, hogy a Revolut legyen a legjobb választás a mindennapi bankoláshoz.”

– mondta Albert Codorniu Hernandez, a Revolut Megtakarítási szolgáltatásokért felelős vezetője.

Robo-tanácsadó: új dimenzió a Revolut ügyfeleinek

A megtakarítási lehetőségek mellett a befektetések irányába is elmozdult a Revolut, és bevezette a saját Robo-tanácsadó szolgáltatását is Magyarországon.

Az új termék segítségével az ügyfelek időt spórolhatnak és automatikusan, saját személyes preferenciáiknak megfelelően fektethetik be pénzüket.

A Revolut Robo-tanácsadójának köszönhetően az ügyfelek könnyedén diverzifikált portfólióba fektethetnek anélkül, hogy órákon át kutatnának, vagy folyamatosan felügyelnék a piacokat.

Az új termék különösen hasznos azoknak, akik aktívan kereskednek, de nincs idejük részletesen tájékozódni a különböző eszközökkel kapcsolatos hírekről, információkról.

Emellett persze segítséget nyújthat azoknak is, akik kevés tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen, vagy még sosem kereskedtek korábban.

Diverzifikált portfóliók egyszerűen

„Izgatottak vagyunk, hogy a Robo-tanácsadóval bővíthetjük a befektetési és kereskedési termékkínálatunkat. Tudjuk, hogy sok ügyfelünknek nincs ideje portfóliót kezelni vagy egyedi értékpapírokba fektetni. Ami a tényeket illeti, a tavaly megkérdezett ügyfeleink 53%-a mondta azt, hogy egyszerűen nem tudja, hol kezdje el a befektetést.”

– nyilatkozta Rolandas Juteika, a befektetési és kereskedési szolgáltatásokért felelős igazgató (EEA).

A Revolut app Robo-tanácsadója az ügyfelek speciális kérdéseire adott válaszok alapján – amelyek részletesen feltárják a kockázattűrő képességüket és pénzügyi céljaikat – teljes mértékben testreszabott és diverzifikált portfóliót hoz létre számukra. Amikor az ügyfél pénzt kíván befektetni, a Robo-tanácsadó az általa választott piaci eszközökbe helyezi azt, majd folyamatosan figyeli és kezeli azokat.

A Robo-tanácsadó szolgáltatásához legalább 100 euró befektetésre van szükség. Az éves portfóliókezelési díj a portfólió összértékének 0,75%-a, amelyet havi rendszerességgel számolnak el.

A Robo-tanácsadó gondoskodik az ügyfelek portfólióinak automatikus kiegyensúlyozásáról a portfólióban található eszközök teljesítménye alapján és rendszeresen felülvizsgálja az ügyfelek kockázati toleranciáját, valamint a portfólió célallokációját a fenntartás érdekében.

A Revolut alkalmazásán keresztül elérhető több mint 2200 amerikai tőzsdén jegyzett értékpapír, valamint több mint 220 európai tőzsdén jegyzett értékpapír és 270 tőzsdén kereskedett befektetési alap (ETF).

[Forrás: Revolut sajtóközlemény] Címlapfotó forrása: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group Kft.

Címkék: