2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024.04.23.

Megtörtént az első számlaalapú érintéses fizetés iPhone-nal! Ideje új névvel megismerkedni: kevin.

Szerző:

Kategóriák:

Az első számlaalapú, bankszámlák közötti (Account-to-Account, röviden: A2A) érintéses fizetést iPhone-nal a fizetési megoldások fejlesztésére specializálódott fintech startup, kevin. hajtotta végre az EU-ban. Az érintéses mobilfizetési tranzakcióra azt követően került sor, hogy az Európai Bizottság kötelezte az Apple-t, nyissa meg az iPhone készülék NFC (Near-Field Communication) technológiáját külső fejlesztők számára.

A kevin.-nel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat a napokban Gauder Milán payment guru, a kevin. terjeszkedésért felelős ügyvezető alelnöke osztotta meg a PayTechShow-n.

Az Apple évekig szigorúan kontroll alatt tartotta az iOS-eszközök NFC-technológiáját, amivel megfojtotta a versenyt és monopolizálta a készülékein az érintéses mobilfizetést. Ezzel a lépéssel az Apple arra kényszerítette a kártyakibocsátó pénzintézeteket, hogy az Apple Pay-hez csatlakozzanak és fizessenek külön díjat, ha ügyfeleiknek biztosítani kívánják az érintéses mobilfizetést iOS készüléken.

Megtörte az Apple versenykorlátozó magatartását az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság két trösztellenes vizsgálatot is indított az Apple ellen, amelyekben többek között azt vizsgálta, az Apple Pay sérti-e az EU versenyszabályait.

Az Apple, válaszul az Európai Bizottság trösztellenes vádjaira, megnyitja a hozzáférést az NFC chip technológiához harmadik fél szolgáltatók számára.

Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatók használhatják az NFC-komponenseket a Host Card Emulation módban anélkül, hogy szükség lenne az Apple Pay vagy Apple Wallet szolgáltatásra.

Az iOS 17.4 frissítéssel a fejlesztők számára megnyílt a lehetőség az NFC technológia elérésére, amelynek köszönhetően a kevin. végrehajtotta az első nem Apple Pay számlaalapú érintéses fizetést iPhone-on.

Az Európai Bizottság továbbra is figyelemmel kíséri az olyan korai fejlesztők visszajelzéseit, mint a kevin., miközben várja az NFC szélesebb körű bevezetésének hivatalos megkezdését.

Végrehajtotta az első számlaalapú (A2A) érintéses fizetést iPhone-on a kevin.

„Az iOS-eszközökön történő NFC-fizetések utolsó akadályának eltörlése igazi vízválasztó pillanat volt. Mérhetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy elsőként nyújthatunk számlák közötti fizetési tranzakciókat az Apple NFC segítségével, és ezzel a fogyasztóknak megadhatjuk a lehetőséget, hogy megválaszthassák, mivel és hogyan fizetnek.”

– mondta el Pavel Sokolovas, a kevin. társalapítója a pillanat jelentőségével kapcsolatban.

2022 januárjában a kevin. lehetővé tette ezt az innovatív (A2A) fizetési módot az Android-felhasználók számára. Most, a szabályozási változásokkal karöltve, a társaság gyorsan megszerezte az Apple ú.n. NFC Jogosultsági Programjának engedélyét, és megkezdte a fejlesztést az általuk ellenőrzött környezetben.

Hat héttel az Apple programjának elindítása után a kevin. megünnepelte az első kísérleti tranzakció sikeres végrehajtását fejlesztési üzemmódban, és ezzel megteremtette az alapját annak, ami forradalmasíthatja az értékesítési pontok (POS) interakcióit.

,,Szigorúan az Apple architektúrális keretrendszerén belül fejlesztettünk. Csapatunk fáradhatatlanul azon dolgozott, hogy megoldásunkat az Apple HCE módjába integráljuk, beleértve a biztonsági szabványokat, a tranzakciók érvényesítését és még sok minden mást, hogy zökkenőmentes fizetési élményt teremtsünk a banki és egyéb digitális pénztárca alkalmazásokból kezdeményezett tranzakcióknál.”

– tette hozzá Sokolovas.

A kevin. precedenst teremtett, és olyan új környezetet ígér, amelyben a fogyasztókat többé nem korlátozzák az eszközspecifikus fizetési platformok. Ezzel a lépéssel a társaság képes lesz arra, hogy világszerte megváltoztassa a fizetési tranzakciók lebonyolításának módját.

Új technológiát építettünk

„Napjainkra a telefonunkba beköltözött a bankkártyánk, a bankszámlaszámunk. A telefonomban egymás mellett van a bankom, ami tudja a bankszámlámat, meg a tokenizált bankkártyám, amit kibocsátottam, visszatokenizáltam, és visszajött ugyanoda a zsebembe. Azt mondjuk a 21. században, hogy nincs már feltétlenül szükség erre a plusz körre”

– mondta el Gauder Milán a minap megrendezett PayTechShow-n.

Fotón balra Gauder Milán, payment guru, jobbra Lemák Gábor, a fintechzone.hu társalapítója 2024. április 16-án a PayTechShow-n (forrás: FinTech Group, készítette: Kovács Dávid)

„Ha már úgyis ott van a banki applikáció, és a bankszámlád a telefonodban, és amikor odamész a boltba a terminálhoz, odaérinted a telefont, és csippan, akkor miért ne mehetne át a bankszámlaszámod, vagy bármilyen másodlagos azonosítód a terminálra? Amikor a terminál elküldi autorizációra, akkor a bank azt mondja, hogy igen, ezen a bankszámlaszámon van ennyi pénz, helló, mehet a tranzakció!

Ugyanazzal az ügyfélélménnyel, ahogy a telefont, karórát odaérinted a terminálhoz, ugyanúgy csippan, de mögötte miért ne lehetne egy bankszámlák közötti fizetés?

A Kevinnél ezt valósítjuk meg.

Ehhez megépítettük a technológiát, amit be kell tenni a telefonba és rá kell tenni a terminálra. Ez a technológiai rész, az üzleti modell pedig az, hogy legyen mindenkinek jobb a nap végén.”

[Fintech Finance News] | Címlapfotó forrása: kevin.

Címkék: