BankTechShow

Minden, amit a fizetési kérelemről tudni akartál. Hiánypótló kiadvány a felhasználóknak, vállalkozásoknak

Szerző: | 2021. 12. 03. | Azonnali fizetés, Digitális pénzügyek, Elektronikus fizetési megoldások, Összes hír

Hogyan használható a fizetési kérelem a mindennapokban? Melyek a fizetési kérelem előnyei? Kiknek lehet hasznos az új elektronikus fizetési mód? Ezekre a kérdésekre is választ ad a GIRO Zrt. új, hiánypótló kiadványa. Cél, hogy minél több kereskedő, szolgáltató és vállalkozás megismerje a fizetési kérelemben rejlő lehetőségeket.

A fizetési kérelem ma a legegyszerűbben nyújtható elektronikus fizetési megoldás, ha a vállalkozó és a fizető fél rendelkeznek internetbanki hozzáféréssel, vagy mobilbanki alkalmazással, és a bankjuk biztosítja a fizetési kérelem küldése/fogadása szolgáltatást. A kiadvány első részében ezeket a felhasználási eseteket ismerhetjük meg.

Mi a fizetési kérelem?

A fizetési kérelem nem más, mint a fizető fél folyószámlájára küldött szabványosított üzenetformátum, amely tartalmazza az azonnali átutalási megbízás összeállításához szükséges adatokat. A kereskedők, szolgáltatók, vállalkozások valamennyi fizetési helyzetben használhatják a fizetési kérelmet, ahol eddig készpénzt, sárga csekket, vagy bankkártyát használtak fizettetésre.

A legfőbb előnye a fizető fél részéről az új digitális ügyfélélmény, mivel nem kell semmilyen adatot megadni a tranzakció végrehajtásához. A fizető fél feladata csupán a tranzakció jóváhagyása a mobilbankban, a netbankban, vagy az elektronikus bankolásra alkalmas programban.

A fizetési kérelem hasonlít a csoportos beszedési megbízásra, ám a fizetési kérelem esetén a kontroll a fizető fél kezében marad. Ő döntheti el, hogy a netbankba, mobilbankba beérkező fizetési kérelmet, – ami valójában egy előre kitöltött azonnali átutalási megbízás – melyik időpillanatban kívánja teljesíteni.

Hogyan tudunk fizetési kérelmet küldeni? Milyen egyszerű lépésekből áll a fizetési kérelem küldése és az azzal történő fizetés? Töltsd le a kiadványt, amelyben bemutatják a főbb lépéseket, tudnivalókat! A kiadvány itt érhető el.

Mikor, kiknek lehet hasznos a fizetési kérelem?

A fizetési kérelem hasznos megoldás lehet az online pénztárgépet üzemeltetők számára, különös tekintettel a kisebb szálláshely-szolgáltatóknak, a kölcsönzési és javítási tevékenységet végzőknek, a kisebb üzleteknek. Emellett a magánszemélyek közötti fizetések lebonyolítására is jó megoldás, ahol eddig jellemzően a készpénz volt az úr, mint például a használt tárgyak adásvétele, tartozások rendezése, kaució (óvadék), foglaló, előleg fizetése során.

Összességében minden olyan szituációban “mentőöv”, amikor az ügyfélnél nincs elég készpénz, a kedvezményezettnél nincs bankkártyás fizetési lehetőség. Ha mindkét fél rendelkezik internetbanki hozzáféréssel, vagy mobilbanki alkalmazással, akkor a fizetési kérelem ideális megoldás lehet. Ehhez arra is szükség van, hogy a fizető fél és a kedvezményezett bankja is tudjon fizetési kérelmet küldeni, fogadni.

Szerencsére egyre több banknál érhető el a fizetési kérelem szolgáltatás és hamarosan továbbiak csatlakozására is számítani lehet. Jelenleg a következő bankoknál vehető igénybe a fizetési kérelem szolgáltatás az internetbankban és/vagy a mobilbankban: Budapest Bank, Erste Bank, GRÁNIT Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Takarékbank.

11 trend, ami gyorsítja a fizetési kérelem terjedését

A kiadványban bemutatják azokat a főbb trendeket, amelyek gyorsítják a fizetési kérelem elterjedését Magyarországon. Többek között a mobilfizetés és a digitális tárcák térnyerése, az azonnali fizetés széleskörű használata, a felhasználók elektronikus fizetési szokásainak változása vagy az Európai Unió új lépései, a tömeges számlakibocsátás és számlabemutatás egységesítése segítik az új elektronikus fizetési mód terjedését.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy az EU-ban már dolgoznak azon az új üzenetformátumon, amely lehetővé teszi a fizetési kérelem és az elektronikus számla egyidejű kibocsátását. Ez a fizetési kérelem egy újfajta hasznosítási lehetősége lesz, amely számos vállalkozás számára könnyíti meg a számlafizetést. Itthon is látni már erre jó példát, amit hamarosan újabbak követnek. Az új megoldásokról, piaci tapasztalatokról 2021. december 14-én az érdeklődők többet is megtudhatnak a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán (részletek itt).

A „Fizetési kérelem. Új lehetőségek az elektronikus kereskedelemben.” című kiadvány innen tölthető le.

Címlapfotó forrása: Adobe Stock

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!