2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.12.03.

Mikortól épül be a fizetési kérelem a mindennapokba? December 14-én jönnek a részletek a GIRO webináriumon

Szerző:

Kategóriák:

Jelentős várakozás övezte az azonnali fizetési rendszer elindulásakor a fizetési kérelem, a QR-kódos fizetés és a másodlagos számlaazonosítók megérkezését. Igaz, az új fizetési módok még nem robbantak be a hétköznapokba, de számos ígéretes kezdeményezés már most is látható. A fizetési kérelem demokratizálhatja az elektronikus fizetési piacot és újraírhatja a jelenlegi játékszabályokat. December 14-én a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán bemutatjuk a jó megoldásokat, a piaci tapasztalatokat és a várakozásokat.

Jó gyakorlatok bemutatása

A webinárium célja egyrészt az edukáció, a jó gyakorlatok bemutatása, másrészt a fizetési kérelem terjedését segítő eszközök, intézkedések előkészítése. A jó gyakorlatok között a Raiffeisen Bank többek között bemutatja a SzegedPay-jel kapcsolatos tapasztalatokat, valamint megosztja, hogyan lehet a fizetési kérelem vonzó termék a bankok és a vállalkozások számára.

A Billingo idén ősztől elérhetővé tette a fizetési kérelem szolgáltatást az online számlázóban és a felhasználók a számlakibocsátás pillanatában automatikusan fizetési kérelmet is küldhetnek vevőiknek. Az online számlázók speciális helyzetben vannak, mivel rajtuk keresztül webshopok, kereskedők, vállalkozások százezrei küldhetnek egyszerűen és gyorsan fizetési kérelmet.

Az EU-ban már dolgoznak azon a szabványon, amely egységesítené a fizetési kérelem és az elektronikus számla egyidejű kibocsátását ugyanazon a csatornán keresztül. Ennek a részleteit is bemutatjuk december 14-én a webináriumon.

A fizetési kérelem terjedését segítő lépések és intézkedések

A jó gyakorlatok mellett a GIRO Zrt. és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bemutatják, milyen további fejlesztésekre, intézkedésekre lehet számítani a következő hónapokban, amelyek hozzájárulnak a fizetési kérelem terjedéséhez, a piac fejlődéséhez. A webinárium résztvevői megismerhetik, hogyan teljesedhet ki az azonnali fizetési ökoszisztéma, továbbá az AFR 2.0 és az azonnali fizetési QR-kód új generációjának részleteit is.

Az OTP Mobil és a BIG FISH Payment Services, mint a hazai e-kereskedelem meghatározó fizetési szolgáltatói megosztják, hogyan épülhet be a webáruházak fizetési folyamatába a fizetési kérelem. Az OTP Mobil a SimplePay-en keresztül a hazai online fizetési forgalom meghatározó részét bonyolítja, így belépése a fizetési kérelem piacra jelentősen gyorsíthatja az új elektronikus fizetési mód elterjedését.

A készpénzmentesítő megoldások elterjesztésében jelentős szerepe van a Magyar Postának. A lakosság edukációja a legnagyobb kihívás az új fizetési módok bevezetése során, amelyben a hazai háztartásokat elérő legnagyobb szolgáltatóknak különösen fontos szerepük van. A Magyar Posta előadásából megismerhetjük, mit tud tenni az elektronikus fizetés terjedéséért és hogyan látják a saját szerepüket az azonnali fizetési piacon.

Fizetési kérelem webinárium 2021. december 14-én

Nyolc előadás és egy kerekasztal beszélgetés keretében górcső alá vesszük, hogyan lehet a fizetési kérelem terjedését gyorsítani, milyen további lépések segíthetik a piac fejlődését. A részletes program itt érhető el.

A webináriumon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet.

Címlapfotó: Adobe Stock by Maria_Savenko

Címkék:
blank