Mikortól épül be a fizetési kérelem a mindennapokba? December 14-én jönnek a részletek a GIRO webináriumon

írta | 2021. 12. 03. | Azonnali fizetés, Digitális pénzügyek, Elektronikus fizetés, Események, Összes hír

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH

Jelentős várakozás övezte az azonnali fizetési rendszer elindulásakor a fizetési kérelem, a QR-kódos fizetés és a másodlagos számlaazonosítók megérkezését. Igaz, az új fizetési módok még nem robbantak be a hétköznapokba, de számos ígéretes kezdeményezés már most is látható. A fizetési kérelem demokratizálhatja az elektronikus fizetési piacot és újraírhatja a jelenlegi játékszabályokat. December 14-én a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán bemutatjuk a jó megoldásokat, a piaci tapasztalatokat és a várakozásokat.

Jó gyakorlatok bemutatása

A webinárium célja egyrészt az edukáció, a jó gyakorlatok bemutatása, másrészt a fizetési kérelem terjedését segítő eszközök, intézkedések előkészítése. A jó gyakorlatok között a Raiffeisen Bank többek között bemutatja a SzegedPay-jel kapcsolatos tapasztalatokat, valamint megosztja, hogyan lehet a fizetési kérelem vonzó termék a bankok és a vállalkozások számára.

A Billingo idén ősztől elérhetővé tette a fizetési kérelem szolgáltatást az online számlázóban és a felhasználók a számlakibocsátás pillanatában automatikusan fizetési kérelmet is küldhetnek vevőiknek. Az online számlázók speciális helyzetben vannak, mivel rajtuk keresztül webshopok, kereskedők, vállalkozások százezrei küldhetnek egyszerűen és gyorsan fizetési kérelmet.

Az EU-ban már dolgoznak azon a szabványon, amely egységesítené a fizetési kérelem és az elektronikus számla egyidejű kibocsátását ugyanazon a csatornán keresztül. Ennek a részleteit is bemutatjuk december 14-én a webináriumon.

A fizetési kérelem terjedését segítő lépések és intézkedések

A jó gyakorlatok mellett a GIRO Zrt. és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bemutatják, milyen további fejlesztésekre, intézkedésekre lehet számítani a következő hónapokban, amelyek hozzájárulnak a fizetési kérelem terjedéséhez, a piac fejlődéséhez. A webinárium résztvevői megismerhetik, hogyan teljesedhet ki az azonnali fizetési ökoszisztéma, továbbá az AFR 2.0 és az azonnali fizetési QR-kód új generációjának részleteit is.

Az OTP Mobil és a BIG FISH Payment Services, mint a hazai e-kereskedelem meghatározó fizetési szolgáltatói megosztják, hogyan épülhet be a webáruházak fizetési folyamatába a fizetési kérelem. Az OTP Mobil a SimplePay-en keresztül a hazai online fizetési forgalom meghatározó részét bonyolítja, így belépése a fizetési kérelem piacra jelentősen gyorsíthatja az új elektronikus fizetési mód elterjedését.

A készpénzmentesítő megoldások elterjesztésében jelentős szerepe van a Magyar Postának. A lakosság edukációja a legnagyobb kihívás az új fizetési módok bevezetése során, amelyben a hazai háztartásokat elérő legnagyobb szolgáltatóknak különösen fontos szerepük van. A Magyar Posta előadásából megismerhetjük, mit tud tenni az elektronikus fizetés terjedéséért és hogyan látják a saját szerepüket az azonnali fizetési piacon.

Fizetési kérelem webinárium 2021. december 14-én

Nyolc előadás és egy kerekasztal beszélgetés keretében górcső alá vesszük, hogyan lehet a fizetési kérelem terjedését gyorsítani, milyen további lépések segíthetik a piac fejlődését. A részletes program itt érhető el.

A webináriumon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet.

Címlapfotó: Adobe Stock by Maria_Savenko

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!