2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.07.08.

Nagyot nőtt a babaváró hitelfolyósítás a GRÁNIT Banknál

Szerző:

Kategóriák:

2021. júniusáig több mint kétszer annyi babaváró kölcsönt folyósított a GRÁNIT Bank, mint az előző év hasonló időszakában. A babaváró hitel állománya 2021. június végére 110,6 százalékkal haladta meg a 2020 első félév végi értéket. A jelentős növekedésben szerepet játszik az online hitelfelvételi folyamat kialakítása, amely idén február végétől, a Videóbankban megköthető hitelszerződéssel teljessé vált, vagyis a hitelfelvétel 100 százalékban online intézhető. A fizikai megjelenés nélküli, online hitelfelvételt júniusban már az igénylők 98 százaléka választotta.

A GRÁNIT Bank sorozatos innovációinak köszönhetően rendkívül kényelmes babaváró kölcsönigénylési folyamat népszerű az ügyfelek körében, ami közrejátszik abban, hogy a Banknál 2021 január és június között 120 százalékkal nőtt a folyósított Babaváró hitelek összege 2020 hasonló időszakához viszonyítva, miközben az MNB által közzétett szektorszintű adatok szerint a babaváró hitelszerződések összege az idei első öt hónapban mintegy 10 százalékkal alatta marad a tavalyi év hasonló időszakában mért összegnek.

Babaváró kölcsön: 100 százalékos online ügyintézés

„Letisztult felületen érthető és kellő mennyiségű információt elolvasva egyetlen kérdésünk sem maradt megválaszolatlan, egy pillanatig nem éreztük a személyes jelenlét hiányát.”

– számolt be a közösségi médiában egy Babaváró kölcsönt felvett fiatal pár, akik kifejezetten a 100 százalékos online ügyintézés miatt választották a GRÁNIT Bankot.

A Banknál egészen a kezdetektől egy könnyen kezelhető online kalkulátor segíti az igényelhető hitelösszeg kiszámítását, 2020-ban pedig már digitális ügyfélfiókban lehetett kezelni a kölcsönkérelemhez szükséges összes dokumentumot, 2021 február végétől pedig a szerződéskötéshez sem kell kimozdulni otthonról, a hitelszerződést alá lehet írni a GRÁNIT VideóBankban az ügyintézővel folytatott videóchat keretében.

98 százalék már digitálisan írja alá a hitelszerződést

A teljesen digitális, összesen 5 lépésből álló hiteligénylési folyamatot gyorsan megkedvelték, bevezetése után több mint kétszeresére nőtt a digitális ügyfélfiókban regisztráló igénylők száma.

Folyamatosan nőtt azok aránya is, akik a hitelszerződést fizikai megjelenés nélküli, digitális csatornán írták alá: júniusra elérte az összes igénylő 98 százalékát. A teljesen online hiteligénylés keretében VideóBankon keresztül meg lehet nyitni a hitelösszeg folyósításához szükséges lakossági folyószámlát is, amihez csak a személyes iratokra van szükség. Az egyszerű online ügyintézéshez a júliusban beadott és legkésőbb augusztusban folyósított babaváró hitelek esetében összesen 100.000 Ft jóváírás is párosul a feltételeket teljesítő igénylőknek.

A Babaváró hitelt a Gránit Banknál igénylő fiatal párok többsége lakáscélra – vásárlásra vagy felújításra – kívánta felhasználni, míg negyedük biztonsági tartalékként vagy hitelkiváltás céljából vette fel.

Címlapfotó forrása: GRÁNIT Bank

Címkék:
blank