BankTechShow

Teret nyert a mobilos bankolás a GRÁNIT Bank felmérése szerint

Szerző: | 2023. 04. 19. | Banki és fintech hírek, BankTech, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

A magyar banki ügyfelek egyre inkább preferálják a mobilbanki ügyintézést, ez derül ki a GRÁNIT Bank megbízásából készített kutatásból. Ma már az ügyfelek kétharmada rendelkezik mobilapplikációval, és 58%-uk intézi pénzügyeit okostelefonon is. A GRÁNIT Bank ügyfeleinek digitális képességét jelzi, hogy közel 80%-uk aktív mobilalkalmazás felhasználó, ami jelentősen meghaladja a piaci átlagot. A GRÁNIT Bank mobilapplikációjával az ügyfelek 90%-a elégedett, akik elsősorban azt értékelik, hogy a Bank évről évre olyan piacvezető innovatív pénzügyi megoldásokkal jelenik meg, amelyek révén a bankolás gyorsabb, egyszerűbb, élményszerű és költséghatékony.

A GRÁNIT Bank online kutatás keretében banki ügyfeleket kérdezett meg bankolási, ezen belül digitális bankolási szokásaikról és véleményükről.

A kutatás eredménye a digitális bankolás iránti nyitottság folyamatos növekedését igazolja vissza: a megkérdezettek 72%-a nyitott arra, hogy okostelefonon igénybe vehető szolgáltatásokat használjon, 52%-uk kifejezetten figyeli, 44%-uk pedig szereti az elsők között kipróbálni a technológiai újdonságokat.

Az ügyfelek számára a kényelmi, innovatív szolgáltatások mellett rendkívül fontosak a költségek is.

A banki ügyfelek többsége, 58%-a használ mobilbanki alkalmazást

A digitális bankolás ma már alapszolgáltatás a magyar piacon, amit a felmérés eredménye is visszaigazol. A mobilapplikáció használata egyre inkább megközelíti a webes internetbank használati arányát.

A reprezentatív banki mintában szereplők 64%-a rendelkezik aktív internetbank hozzáféréssel, és a válaszadók 58%-használ banki mobilalkalmazást.

A kutatásból az is kiderül, hogy a digitalizáció az ügyfelek értelmezésében azt jelenti, hogy a banki ügyeik minél szélesebb körét intézhetik online, papírmentesen.

Az ügyfelek az internetbankon túl, a „jó” mobilapplikációt, a videóbankon keresztüli ügyintézés és az online hitelfelvétel lehetőségét is a digitális bankolás elvárt részének tekintik.

A GRÁNIT Bank ügyfelei tudatosan digitális bankot választottak

A kutatás keretében a GRÁNIT Bank saját ügyfeleit is megkereste. A Bank ügyfélkörét jellemzően felsőfokú végzettségű, budapesti lakóhelyű, 30 év feletti férfiak teszik ki, akik az átlagosnál magasabb jövedelemmel rendelkeznek.

A megkérdezett ügyfelek nagy többsége (76%) tudatosan „digitális bankot” választott, amikor a GRÁNIT Bank mellett döntött. A válaszadók elsősorban azt értékelték, hogy a GRÁNIT Bank évről évre piacvezető innovatív pénzügyi megoldásokkal jelenik meg, de fontosnak tartják a Bank zöld, környezetbarát működését és elenyésző ökológiai lábnyomát is.

Az ügyfelek természetesen a GRÁNIT Bank által kínált kedvező díjtételeket is értékelik, amit a fiókhálózat nélküli, digitális üzleti modellből adódó, szektor átlaghoz képest költséghatékonyabb banki működés biztosít.

Az ügyfelek elégedettségét visszaigazolja az is, hogy a megkérdezettek közel fele kizárólag a GRÁNIT banki ügyfél, vagyis nincsen másik bankkal üzleti kapcsolata. A „több bankos” ügyfelek visszajelzését is figyelembe véve pedig az derül ki, hogy a megkérdezettek 83%-a a GRÁNIT Bankot tekinti fő bankjának.

Átlag feletti a digitális csatornákat használók aránya a GRÁNIT Banknál

A GRÁNIT Bank ügyfeleire jellemző digitális képességet mutatja, hogy a Bank adatai szerint az ügyfelek közel 80%-a aktív eBank mobilapplikáció felhasználó, ami jelentősen meghaladja a szektor átlagát.

A digitális megoldások preferálását pedig több, további tényadat is alátámasztja. 2022-ben a Babaváró kölcsönt igénylők 97%-a online vitte végig a teljes folyamatot, és a jelzáloghitel igénylők 96%-a is Digitális Ügyfélfiókon keresztül intézte a hitelfelvételt.

Jelenleg az ügyfelek 90%-a indítja a számlanyitását digitális csatornán keresztül, azaz VideóBankon vagy Szelfivel.

Igénylik az ügyfelek a pénzügyi tudatosságot fejlesztő mobilbanki megoldásokat

A GRÁNIT eBank applikáción keresztül az ügyfelek – a kutatás szerint – leginkább forint és deviza átutalási megbízásokat indítanak, de betétlekötéseiket is túlnyomórészt okostelefonjukon keresztül intézik: pl. a lakossági betétlekötések 90%-a eBankon keresztül történik.

Az ügyfelek által gyakran használt, kedvelt funkció a mobilalkalmazásban elérhető kártyazárolás is, ami a bankkártya azonnali zárolását, majd egy érintéssel való feloldását teszi lehetővé, biztosítva azt, hogy a bankkártya csak akkor legyen aktív, amikor az ügyfél azt ténylegesen használni szeretni.

A „klasszikus termékeken” túl az ügyfelek egyre inkább igénylik a pénzügyi tudást és tudatosságot fejlesztő mobilbanki megoldásokat is.

A GRÁNIT Bank lakossági ügyfeleinek 88%-a rendszeresen használja az eBank „Pénzügyeim” funkciót havi kiadásainak nyomon követésére, de a kártyás költésekhez kapcsolódó CO2 kibocsátást bemutató Öko Kalkulátort is egyre többen alkalmazzák.

A gyermekek pénzügyi edukációját szolgáló, GRÁNIT Family mobilalkalmazást pedig a Family Junior számlacsomaggal rendelkezők 18%-a töltötte már le.

[GRÁNIT Bank közlemény] I Címlapfotó forrása: GRÁNIT Bank

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!