PayTechShow 4.0

Nem kell többé bankkártya a fizetésekhez – Jön a bankfüggetlen Organic

Szerző: | 2019. 09. 03. | Azonnali fizetés, Elektronikus fizetési megoldások, Összes hír

PayTechShow 4.0

A 2020. március 2-án induló azonnali fizetési rendszeren már használhatjuk az Organic elektronikus pénztárcáját! A vásárlók fizethetnek majd az üzletekben, webshopokban, automatikusan gyűjthetik tovább hűségpontjaikat, érvényesíthetik kedvezményeiket. A kereskedők akár percek alatt, fejlesztés nélkül csatlakozhatnak az új platformhoz és igényelhetnek kapcsolódó szolgáltatásokat.

A készpénzmentes fizetéshez járulhat hozzá a magyar startup, az Organic fejlesztésében készülő megoldás, felhasználva a GIRO, a PSD2 és egyéb szereplők által nyújtott új fizetési szolgáltatásokat. Összegyűjtöttük a legfontosabbak tudnivalókat az Organic platformról. További részletek 2019. október 15-én a PayTechShow-n.

Röviden az azonnali fizetésről

  • 2020. március 2. napjától az MNB rendelkezése értelmében minden hazai banknak a belföldi, egyedi 10 millió forint alatti átutalásokat és a lakossági kötegelt átutalásokat az év minden napján a nap 24 órájában 5 másodperc alatt kell eljuttatnia a feladótól a címzett bankszámlájára úgy, hogy az azonnal felhasználható legyen.
  • Emellett lehetőség nyílik új fizetési módok bevezetésére, így pl. a másodlagos azonosítóra (mobilszám, adóazonosító jel, adószám, email cím) történő átutalásra, vagy a fizetési kérelemre.
  • A fizetési kérelem a kedvezményezettől induló fizetési kérést tartalmazó üzenet, melyet a fizető fél a mobilbanki, vagy a választott fizetési szolgáltatója mobil alkalmazásából egyetlen kattintással kifizethet. A szolgáltatás kényelmesebb, rugalmasabb számlafizetést tesz lehetővé, valamint leegyszerűsíti a magánszemélyek közötti tartozások megfizetését is.

Az Organic elektronikus pénztárca

Az Organic tárcája bankfüggetlen megoldás, azaz minden vásárló használhatja majd, aki rendelkezik hazai banknál bankszámlával és okostelefonnal. Az elektronikus pénztárca iOS és Android okostelefonokra is – díjmentesen – elérhető lesz az azonnali fizetés indulásának időpontjára.

A felhasználók a tárcába bármely banknál vezetett bankszámláikat beregisztrálhatják, így közvetlenül a bankszámlájuk terhére – kártya nélkül – fizethetnek majd a fizikai üzletekben, a webshopokban, az önkiszolgáló kasszákban, vagy a futárnál utánvét esetén.

Azonnali fizetés az Organic elektronikus pénztárcával

A fizetés lépései a kasszánál:

  1. A pénztárnál az áruk beolvasását követően a fizetendő összeg, a fizetési tranzakcióhoz szükséges adatok QR-kódba csomagolva automatikusan megjelennek a kassza kijelzőjén. (A kereskedő az Organic platform igénybevételével előállítja a fizetési kérelmet.)
  2. A vásárló az Organic alkalmazásából lefotózza a QR-kódot, majd ellenőrizi a vásárlás adatait.
  3. Ezt követően kiválaszthatja, hogy mely bankszámlájáról fizeti ki. (A vásárló a fizetési kérelmet elfogadja és az azonnali fizetést egy kattintással elindítja.)
  4. A vásárló vagy egy push üzenetet kap a bankjától, amelyre kattintással – az erős ügyfél-hitelesítést követően – kifizeti az összeget, vagy belép a mobilbankjába és az előkészített fizetési megbízást aláírja.
  5. A fizetés sikerességéről az eladó és a vevő is azonnal értesítést kap.

Organic a kereskedőknek

Az Organic a kereskedőknek, webáruházaknak a fizetési megoldás mellett hűség– és kuponprogram szolgáltatást, továbbá elektronikus nyugta és számlázási funkciókat is kínál majd. A szolgáltatók, kereskedők a webes platformon keresztül egyszerűen és gyorsan, akár pár perc alatt beállíthatják, mely funkciókat, kényelmi szolgáltatásokat szeretnék igénybe venni és vásárlóiknak kínálni.

Az Organic a platformját úgy alakította ki, hogy ahhoz plug&play kapcsolódhassanak harmadik feles fejlesztők is megoldásaikkal. A kapcsolódási lehetőségekről, a platformról, az elektronikus pénztárca megoldásról további részleteket hallhatnak az érdeklődők 2019. október 15-én a PayTechShow-n. Addig is további információk a társaság megoldásáról itt érhetők el.

A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, a FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!