“EIT

Nem kell többé bankkártya a fizetésekhez – Jön a bankfüggetlen Organic

írta | 2019.09.03. | Azonnali fizetés, Összes hír

“simplepay, instant transfer”
“simplepay, instant transfer”

A 2020. március 2-án induló azonnali fizetési rendszeren már használhatjuk az Organic elektronikus pénztárcáját! A vásárlók fizethetnek majd az üzletekben, webshopokban, automatikusan gyűjthetik tovább hűségpontjaikat, érvényesíthetik kedvezményeiket. A kereskedők akár percek alatt, fejlesztés nélkül csatlakozhatnak az új platformhoz és igényelhetnek kapcsolódó szolgáltatásokat.

A készpénzmentes fizetéshez járulhat hozzá a magyar startup, az Organic fejlesztésében készülő megoldás, felhasználva a GIRO, a PSD2 és egyéb szereplők által nyújtott új fizetési szolgáltatásokat. Összegyűjtöttük a legfontosabbak tudnivalókat az Organic platformról. További részletek 2019. október 15-én a PayTechShow-n.

Röviden az azonnali fizetésről

  • 2020. március 2. napjától az MNB rendelkezése értelmében minden hazai banknak a belföldi, egyedi 10 millió forint alatti átutalásokat és a lakossági kötegelt átutalásokat az év minden napján a nap 24 órájában 5 másodperc alatt kell eljuttatnia a feladótól a címzett bankszámlájára úgy, hogy az azonnal felhasználható legyen.
  • Emellett lehetőség nyílik új fizetési módok bevezetésére, így pl. a másodlagos azonosítóra (mobilszám, adóazonosító jel, adószám, email cím) történő átutalásra, vagy a fizetési kérelemre.
  • A fizetési kérelem a kedvezményezettől induló fizetési kérést tartalmazó üzenet, melyet a fizető fél a mobilbanki, vagy a választott fizetési szolgáltatója mobil alkalmazásából egyetlen kattintással kifizethet. A szolgáltatás kényelmesebb, rugalmasabb számlafizetést tesz lehetővé, valamint leegyszerűsíti a magánszemélyek közötti tartozások megfizetését is.

Az Organic elektronikus pénztárca

Az Organic tárcája bankfüggetlen megoldás, azaz minden vásárló használhatja majd, aki rendelkezik hazai banknál bankszámlával és okostelefonnal. Az elektronikus pénztárca iOS és Android okostelefonokra is – díjmentesen – elérhető lesz az azonnali fizetés indulásának időpontjára.

A felhasználók a tárcába bármely banknál vezetett bankszámláikat beregisztrálhatják, így közvetlenül a bankszámlájuk terhére – kártya nélkül – fizethetnek majd a fizikai üzletekben, a webshopokban, az önkiszolgáló kasszákban, vagy a futárnál utánvét esetén.

Azonnali fizetés az Organic elektronikus pénztárcával

A fizetés lépései a kasszánál:

  1. A pénztárnál az áruk beolvasását követően a fizetendő összeg, a fizetési tranzakcióhoz szükséges adatok QR-kódba csomagolva automatikusan megjelennek a kassza kijelzőjén. (A kereskedő az Organic platform igénybevételével előállítja a fizetési kérelmet.)
  2. A vásárló az Organic alkalmazásából lefotózza a QR-kódot, majd ellenőrizi a vásárlás adatait.
  3. Ezt követően kiválaszthatja, hogy mely bankszámlájáról fizeti ki. (A vásárló a fizetési kérelmet elfogadja és az azonnali fizetést egy kattintással elindítja.)
  4. A vásárló vagy egy push üzenetet kap a bankjától, amelyre kattintással – az erős ügyfél-hitelesítést követően – kifizeti az összeget, vagy belép a mobilbankjába és az előkészített fizetési megbízást aláírja.
  5. A fizetés sikerességéről az eladó és a vevő is azonnal értesítést kap.

Organic a kereskedőknek

Az Organic a kereskedőknek, webáruházaknak a fizetési megoldás mellett hűség– és kuponprogram szolgáltatást, továbbá elektronikus nyugta és számlázási funkciókat is kínál majd. A szolgáltatók, kereskedők a webes platformon keresztül egyszerűen és gyorsan, akár pár perc alatt beállíthatják, mely funkciókat, kényelmi szolgáltatásokat szeretnék igénybe venni és vásárlóiknak kínálni.

Az Organic a platformját úgy alakította ki, hogy ahhoz plug&play kapcsolódhassanak harmadik feles fejlesztők is megoldásaikkal. A kapcsolódási lehetőségekről, a platformról, az elektronikus pénztárca megoldásról további részleteket hallhatnak az érdeklődők 2019. október 15-én a PayTechShow-n. Addig is további információk a társaság megoldásáról itt érhetők el.

“EIT

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

PRÓBÁLD KI! PEASYPAY

“EIT
Biometrikus fizetés az EIT Digital által útjára indított magyar startup-tól. Próbáld ki!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak

NATRIX LIGHTPAPER

“Natrix blockchain lightpaper
A blockchain, mint technológia térnyerése szabályozott környezetben. További részletek a Natrix Lightpaper dokumentumban.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

AZONNALI FIZETÉS

“azonnali fizetes
2020. március 2-án indult az azonnali fizetési rendszer Magyarországon. Így készülhetünk az új lehetőségekre.