OTP Bank: fogyasztóbarát online személyi kölcsön akár 1 órán belül

Szerző: | 2021. 01. 06. | Hírzúzda, Összes hír

PayTechShow 4.0

Nem sokkal a január 1-jei indulás után az OTP Bank már több ügyfelének is folyósította az új, szabadon felhasználható Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hiteleket – közölte az MTI-vel a pénzintézet tegnap. Az új terméktípust elsőként kínálja a pénzintézet a piacon.

Az OTP Bankon kívül tavaly év végén a Takarékbank, Erste Bank, Cofidis és a Cetelem Bank is megszerezte a jogosultságot a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel (MSZH) termékek forgalmazására.

A fogyasztóbarát személyi hiteleket 2021. júliustól minden ügyfélnek teljeskörű online hitelfelvétel keretében is elérhetővé kell tenni.

Az MNB várakozása alapján az MSZH termékek jelentősen hozzájárulnak majd a digitális pénzügyi szolgáltatások terjedéséhez.

Fogyasztóbarát online személyi kölcsön 1 órán belül

Az OTP Bank közleménye szerint az igénylők 35 év körüliek, és átlagosan 3,5 millió forint összegű kölcsönt folyósítottak számukra. A pénzintézet felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyfelek nemcsak a fiókhálózatban, hanem az internetbankon keresztül is igényelhetik az új típusú hitelt.

Az igénylést követően akár 1 órán belül a számlájukon lehet a kölcsön összege, az ügyintézés teljes folyamata mindkét csatornán papírmentes – tették hozzá.

Hamarosan további négy banknál is elindul a forgalmazás

Karácsony előtt az MNB arról adott hírt, hogy hamarosan hat pénzintézet kínálhatja a minősített fogyasztóbarát személyi hitelt; az elsőként jelentkező OTP ekkorra már megszerezte a minősítést.

December utolsó napjaiban a Takarékbank, az Erste Bank, a Cofidis és a Cetelem is felkerültek az MSZH termékeket forgalmazó bankok listájára.

A minősítés bevezetésétől az MNB a piaci verseny fokozását és a jobb minőségű szolgáltatások terjedését várja. A jegybank korábban többek között a díjstruktúra átláthatóságát, a magas kamatfelárakat és a kamatok széles sávban való szóródását kifogásolta.

Milyen személyi hitelek nyerhetik el az MNB fogyasztóbarát minősítését?

A fogyasztóbarát koncepció fő szempontjai a hitelfelvételi folyamat és a törlesztőrészletek kiszámíthatóságának javítása, a minősített ajánlatok egyszerű összehasonlíthatósága, ezen keresztül a piaci verseny erősítése és a kamatfelárak mérséklése.

Az MSZH termékek tekintetében az alábbi fő elvárásokat fogalmazta meg az MNB:

  • Szabad felhasználásra és hitelkiváltási célra egyaránt.
  • A kölcsönszerződés maximális futamideje 7 év.
  • A hiteltermék legkésőbb 2021. július 1-től teljes folyamatában online elérhető.
  • Kizárólag olyan törlesztés megengedett, melynek során egyenlőek a havi törlesztőrészletek (annuitásos törlesztés).
  • Kizárólag a futamidő végéig rögzített, fix kamat alkalmazható.
  • A folyósítási határidő a befogadást követő naptól számított maximum 3 munkanap, teljeskörű online hitelfelvétel esetén maximum 2 munkanap.
  • A hitelező által választott referencia-értékhez viszonyított kamatfelár 500 ezer forint hitelösszegig nem haladhatja meg a 15 százalékpontot, 500 ezer forint hitelösszeg felett pedig a 10 százalékpontot.
  • A folyósítási díj maximuma a hitelösszeg 0,75%-a, teljeskörű online hitelfelvétel esetén folyósítási díj nem számítható fel. Az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 0,5%-át, míg 1 évnél rövidebb hátralévő futamidő esetén az előtörlesztés díjmentes.

Az MNB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel (MSZ) kalkulátora itt érhető el.

Címlapfotó: pxfuel.com

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!