OTP Bank: fogyasztóbarát online személyi kölcsön akár 1 órán belül

Szerző: | 2021. 01. 06. | Hírzúzda, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Nem sokkal a január 1-jei indulás után az OTP Bank már több ügyfelének is folyósította az új, szabadon felhasználható Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hiteleket – közölte az MTI-vel a pénzintézet tegnap. Az új terméktípust elsőként kínálja a pénzintézet a piacon.

Az OTP Bankon kívül tavaly év végén a Takarékbank, Erste Bank, Cofidis és a Cetelem Bank is megszerezte a jogosultságot a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel (MSZH) termékek forgalmazására.

A fogyasztóbarát személyi hiteleket 2021. júliustól minden ügyfélnek teljeskörű online hitelfelvétel keretében is elérhetővé kell tenni.

Az MNB várakozása alapján az MSZH termékek jelentősen hozzájárulnak majd a digitális pénzügyi szolgáltatások terjedéséhez.

Fogyasztóbarát online személyi kölcsön 1 órán belül

Az OTP Bank közleménye szerint az igénylők 35 év körüliek, és átlagosan 3,5 millió forint összegű kölcsönt folyósítottak számukra. A pénzintézet felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyfelek nemcsak a fiókhálózatban, hanem az internetbankon keresztül is igényelhetik az új típusú hitelt.

Az igénylést követően akár 1 órán belül a számlájukon lehet a kölcsön összege, az ügyintézés teljes folyamata mindkét csatornán papírmentes – tették hozzá.

Hamarosan további négy banknál is elindul a forgalmazás

Karácsony előtt az MNB arról adott hírt, hogy hamarosan hat pénzintézet kínálhatja a minősített fogyasztóbarát személyi hitelt; az elsőként jelentkező OTP ekkorra már megszerezte a minősítést.

December utolsó napjaiban a Takarékbank, az Erste Bank, a Cofidis és a Cetelem is felkerültek az MSZH termékeket forgalmazó bankok listájára.

A minősítés bevezetésétől az MNB a piaci verseny fokozását és a jobb minőségű szolgáltatások terjedését várja. A jegybank korábban többek között a díjstruktúra átláthatóságát, a magas kamatfelárakat és a kamatok széles sávban való szóródását kifogásolta.

Milyen személyi hitelek nyerhetik el az MNB fogyasztóbarát minősítését?

A fogyasztóbarát koncepció fő szempontjai a hitelfelvételi folyamat és a törlesztőrészletek kiszámíthatóságának javítása, a minősített ajánlatok egyszerű összehasonlíthatósága, ezen keresztül a piaci verseny erősítése és a kamatfelárak mérséklése.

Az MSZH termékek tekintetében az alábbi fő elvárásokat fogalmazta meg az MNB:

  • Szabad felhasználásra és hitelkiváltási célra egyaránt.
  • A kölcsönszerződés maximális futamideje 7 év.
  • A hiteltermék legkésőbb 2021. július 1-től teljes folyamatában online elérhető.
  • Kizárólag olyan törlesztés megengedett, melynek során egyenlőek a havi törlesztőrészletek (annuitásos törlesztés).
  • Kizárólag a futamidő végéig rögzített, fix kamat alkalmazható.
  • A folyósítási határidő a befogadást követő naptól számított maximum 3 munkanap, teljeskörű online hitelfelvétel esetén maximum 2 munkanap.
  • A hitelező által választott referencia-értékhez viszonyított kamatfelár 500 ezer forint hitelösszegig nem haladhatja meg a 15 százalékpontot, 500 ezer forint hitelösszeg felett pedig a 10 százalékpontot.
  • A folyósítási díj maximuma a hitelösszeg 0,75%-a, teljeskörű online hitelfelvétel esetén folyósítási díj nem számítható fel. Az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 0,5%-át, míg 1 évnél rövidebb hátralévő futamidő esetén az előtörlesztés díjmentes.

Az MNB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel (MSZ) kalkulátora itt érhető el.

Címlapfotó: pxfuel.com

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.