“granit

pay@WEB: Elindult a QR-kódos azonnali átutalási szolgáltatás kereskedőknek, bankoknak

írta | 2020.07.02. | Azonnali fizetés, Összes hír

eit digital

Június közepén mutattuk be, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan azonnali fizetési QR-kódot generálni. A napokban elérhetővé vált a továbbfejlesztett változat és az online kereskedők most már a webshopjuk fizetési folyamatába is beilleszthetik az azonnali fizetési QR-kódot. Nemcsak a kereskedők, a bankok is használhatják az új QR-alapú fizetési megoldást. Megérkezett a pay@WEB. Mutatjuk a részleteket!

Előzmények: pay@POS by Credetra

Zseniálisan egyszerű azonnali fizetési QR-kód generátor egyéni vállalkozóknak, kisvállalkozásoknak. Tavaly ősszel debütált a FinTechZone által szervezett PayTechShow-n a mobilra tervezett alkalmazás, a pay@POS, amivel az MNB szabványnak megfelelő, azonnali átutalást indító QR-kódot lehet készíteni.

„Ezzel a programmal olyan QR-kódot tudsz generálni, amiből a bankok mobil alkalmazásai azonnali átutalást tudnak indítani az általad megadott számlaszámra. Olyan mintha a mobilod átalakulna kártya-terminállá, csak ez átutalással működik”

– olvasható a fintech-megoldásokat fejlesztő vállalkozás weboldalán.

Részletek itt.

Megérkezett a pay@WEB. Bankoknak, kereskedőknek

A pay@WEB egy bankok számára készült fizetőkapu (Payment Gateway) alkalmazás / szolgáltatás, ami a bankkártyás online fizetéshez hasonlóan lehetővé teszi az ügyfelek számára a gyors és biztonságos QR-kód generálást, valamint azt, hogy visszajelzést kaphassanak a fizetés teljesüléséről.

A pay@WEB szolgáltatás lehetővé a teszi az online kereskedők számára a webshopjukban az egyszerű, azonnali fizetési rendszerrel (AFR) kompatibilis QR-kód megjelenítését, ezzel beillesztve az azonnali fizetés lehetőségét a checkout folyamataikba.

Azonnali fizetés pay@WEB-en keresztül

A magyarországi bankok közötti azonnali átutalás (AFR) lehetővé teszi, hogy a hét minden napján, 0-24 órában, bármely bank között 5 másodperc alatt teljesüljön az átutalási művelet. A pay@WEB infrastruktúra lehetővé teszi, hogy a fizetés teljesüléséről a kereskedő azonnal értesüljön, nincs szükség alternatív értesítési csatornára.

Lépések:

  • A kereskedőnél összeáll a csomag: a fizetés összegét elküldi a banknak, és a kapott linkre átirányítja az ügyfelet.
  • A pay@WEB előállítja a QR-kódot: a kártyás fizetésekhez hasonlóan megjelenik a tranzakció összege, a kedvezményezett neve, számlaszáma, a tranzakció azonosítója.
  • A vásárló scanneli és indítja az átutalást: a vásárló a saját bankjának mobilbankjával scanneli a QR-kódot, majd elindítja az átutalást.
  • A bankok elvégzik az átutalást: a pénz eljut a vásárló bankjából / számlájáról a kereskedő bankjához / számlájára.
  • A pay@WEB felületen értesül a vevő: a felület visszairányítja a kereskedő oldalára.
  • A pay@WEB interfészen értesül a kereskedő: meggyőződik a tényleges teljesülésről, és folytatja saját feldolgozási folyamatát.

Kié lesz az azonnali fizetési piac?

Épp pár nappal ezelőtt az OTP Mobil is bejelentette, hogy elérhetővé tette a “biztonsági megoldásokkal” erősített QR-kód alapú azonnali átutalási szolgáltatását bankoknak, kereskedőknek, fizetési szolgáltatóknak. Ezt megelőzően elindult a SzegedPay a Raiffeisen Bankkal közösen, ami szintén QR-kód alapú azonnali fizetést tesz lehetővé. Március óta pedig a Billingo online számlázóból kiállított számlákon helyezhetjük el az azonnali fizetési QR-kódot.

Piaci háttérbeszélgetések alapján a következő hetekben további bejelentések várhatók, amelyek jelentősen befolyásolják majd a hazai azonnali fizetési piac fejlődését.

A FinTechZone soron következő webináriumán, 2020.07.22-én azt vizsgáljuk, milyen piacépítési lépésekre számíthatunk az MNB, a GIRO részéről, illetve mi a piaci szereplők várakozása a hazai azonnali fizetési piac bővülésével kapcsolatban. Górcső alá vesszük az OTP Mobil “biztonsági megoldásokkal” erősített QR-kódját, az Erste Bank fizetési kérelemmel kapcsolatos tapasztalatait és bemutatunk újabb startup kezdeményezést is.

Az “Azonnali fizetés: piacépítési stratégiák” c. webináriumon velünk lesz több között Bartha Lajos, az MNB ügyvezető igazgatója, Dr. Selmeczi-Kovács Zsolt, a GIRO Zrt. vezérigazgatója, Bek-Balla László, az Erste Bank digitális csatornák igazgatója, Dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese.

Regisztráció a 2020.07.22-ei webináriumra itt.

Címlapfotó: Illusztráció, amit a FinTechZone az OTP SmartBank azonnali fizetési QR-kódjának tesztelése során készített. 

GRANIT Bank
GRANIT Bank

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

SZÁMLANYITÁS SZELFIVEL

“GRANIT Bank szelfi szamlanyitas
Nyiss számlát bankfiók nélkül! Bármikor egy szelfivel.

EIT DIGITAL – ONLINE EVENT

“EIT DIGITAL ONLINE EVENT
10 éves az EIT Digital! Online születésnap: 2020. október 29. 12:30-13:30.

NATRIX LIGHTPAPER

“Natrix blockchain lightpaper
A blockchain, mint technológia térnyerése szabályozott környezetben. További részletek a Natrix Lightpaper dokumentumban.

GOODID WHITE PAPER

“GOODID UGYFELAZONOSITAS
Olvassa el a GoodID új white paper-ét a digitális ügyfél-azonosítás előnyeiről és a friss MNB-szabályozásról!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

AZONNALI FIZETÉS

“azonnali fizetes
2020. március 2-án indult az azonnali fizetési rendszer Magyarországon. Így készülhetünk az új lehetőségekre.