2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2018.05.04.

Pénzügyi adataggregátor lett a FinTechShow győztese

Szerző:

Kategóriák:

Egy pénzügyi adatgyűjtő megoldást választottak a FinTechShow legígéretesebb fejlesztésének. Az Aggreg8.io pénzügyi adatokat tesz könnyen elérhetővé és felhasználhatóvá az ilyen információkkal dolgozó cégek és szolgáltatások számára. A közel 400 fős fintech konferencián az insurtech és a blokklánc területek újdonságairól is szó esett.

 

Személyes és céges pénzügyi információkat (pl. banki tranzakciós és közműszámla adatokat) gyűjt össze elektronikusan és oszt meg harmadik feles szolgáltatókkal az a fintech megoldás, ami elnyerte a FinTechShow díjat csütörtökön.

 

Aggreg8.io az idei évi FinTechShow győztes

Az Aggreg8.io névre hallgató megoldással számos ma működő folyamat (pl. hitelbírálat, könyvelés, számlabefizetés, stb.) válhat egyszerűbbé, gyorsabbá és költséghatékonyabbá a jelenleg ismert hagyományos megoldásokhoz képest. A győztes csapat fejlesztői, Mudri György és Gémes Tamás elmondták, a közép-kelet-európai régiót célozzák meg a projektjükkel, amivel hamarosan a környező országokban is megjelennek.

FinTechShow fintech startup aggreg8

Jobbra Gémes Tamás, a FinTechShow győztes startup, az Aggreg8.io társalapítója – Forrás: FinTechZone

 

Egyre több a hazai banki, biztosítói nyílt innovációs program

Az idei versenyen a fintech és insurtech fejlesztések mellett az AI (mesterséges intelligencia) és a blockchain alapú megoldások is bemutatkozhattak a magyarországi pénzügyi szektor krémje előtt.

„Jelentősen megnőtt a hazai pénzintézetek súlya az egy évvel korábbihoz képest és tudatosabban készítik elő az innovációs tevékenységüket”

– emelte ki a konferencián Lemák Gábor, a FintechGroup igazgatója. Hozzátette, az itthoni bankok megmozgatták a fejlesztői közösségeket, hiszen 2016 óta csaknem 500 ötletet és prototípust köszönhettünk az innovációs programjaiknak.

De nemcsak a bankok, hanem a biztosítók közül is egyre többen indítottak különböző inkubátor és startup programokat az elmúlt években. A terület jövőjét és lehetőségeit erősíti, hogy újabb tőkebefektetők is megjelentek, a Primus Capital például 13 milliárd forinttal támogatná meg a magyar fintech fejlesztéseket, hangzott még el a rendezvényen.

Fintechshow insurtech biztositok

Balról jobbra: Szota Szabolcs (Kriph.io), Erdős Mihály (Generali Biztosító), Sztanó Imre (NN Biztosító), Mester Péter (Posta Biztosító) – Forrás: FinTechZone

 

Szemléletváltást igényel a blokklánc

A második magyarországi fintech seregszemle 5 kerekasztal, 27 szakmai előadás, 40 szakértő és vizionárius részvételével ért véget. A rendezvényen 5 mini akadémiára is beülhettek a résztvevők, ahol olyan témák kerültek terítékre, mint a PSD2, az azonnali fizetés, az insurtech, a hazai sandboxok vagy éppen a blokklánc technológia.

Utóbbival kapcsolatban banki és biztosítós szakemberek elmondták,

a blokklánc megértéséhez és későbbi szélesebb körű használatához kultúra- és szemléletváltásra lesz szükség.

Hozzátették, a blokkláncban rejlő lehetőségek kutatása arra ösztönöz, hogy szabad nyitottan gondolkozni és máshogyan megközelíteni a problémákat.

FinTechShow blokklanc

Balról jobbra: Kurtisz Krisztián (UNIQA), Dankó Zoltán (OTP Bank), Farkas Máté (Smartologic), Némethi Balázs (Taqanu) – Forrás: FinTechZone

 

FinTechShow 2018 fotóbeszámoló a Facebook-on.

Címkék:
blank
blank