BankTechShow

10 legfontosabb tudnivaló a Raiffeisen fintech programjáról

Szerző: | 2017. 06. 02. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

A Raiffeisen Bank International június 1-jén bejelentette a közép-kelet-európai fintech akcelerátor programjának, az Elevator Lab elindulását. A bank célja hosszú távú együttműködés kialakítása a startupokkal – jelentette be Johann Strobl, a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója.

 

fintech akcelerator Raiffeisen

 

Ezt kínálja az Elevator Lab fintech akcelerátor

 1. Hozzáférés a bank nemzetközi network-jéhez, szakértői hálózatához, illetve segítenek bejutni a nemzetközi befektetői körökbe.
 2. 3 hetes co-working program Bécsben, nemzetközi befektetői roadshow és Demo Day. A teljes program 4 hónapos. Az utazás és a szállás költségeit a program fedezi.
 3. A sikeres együttműködés eredményeként hozzáférés a bank 16 milliós ügyfélbázisához.
 4. A program keretében a bank tőkebefektetést nem hajt végre, részesedést nem kér a programba bekerülőktől. A befektetői roadshow során a bank befektetési opcióval élhet.
 5. Hozzáférés a bank Sandbox és API környezetéhez.
 6. A programba bejutók számára a koncepció kidolgozásához, megvalósításához akár 60 millió forintot (200 ezer eurot) is biztosítanak.
 7. A mentor program több mint 20 részből áll, amelyek során a bank szakértői segítenek pl. az ütős üzleti modell kidolgozásában.
 8. Ezeken a területeken várják elsősorban a startupok jelentkezését: big data, a jövő bankfiókjai, befektetések, fizetési megoldások, regtech, KKV bankolás.
 9. Jelentkezési határidő: 2017. július 31.
 10. További információk itt.

 

Ütemezés

 • Jelentkezés: 2017.07.31-ig
 • Beérkezett pályázatok értékelése, a shortlist összeállítása, a legígéretesebb 15 startup kiválasztása: 2017.09.07-ig
 • A legjobb 5 startup kiválasztása: 2017.10.21-ig
 • A kiválasztottak számára kick-off Bécsben: 2017.10.19.-10.22.
 • Akcelerátor napok: 2017.11.20.-11.24.
 • PoC kimaxolása, BC építés: 2017.12.12.-2017.12.14.
 • Befektetői hét: 2018.01.23.-01.25.
 • Nemzetközi demo day: 2018.02.20.-02.22.

 

Hazai programok

Idén januárban indult el az MKB Bank fintech inkubátora, a Fintechlab, majd február végén az NN Biztosító nevéhez fűződő SparklabUtóbbi inkubációs szolgáltatásokat biztosít, de tőkebefektetést nem. A BnL Start a harmadik hazai inkubátor, amely várja a fintech és az insurtech megoldásokat. A fintechre fókuszáló inkubátorok sora még nem zárult, a következő hónapokban újabb banki inkubátorok és fintech programok megjelenéséra lehet számítani.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!