10 legfontosabb tudnivaló a Raiffeisen fintech programjáról

írta | 2017. 06. 02. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

FinTechShow-6.0-Kodban-a-jovonk

A Raiffeisen Bank International június 1-jén bejelentette a közép-kelet-európai fintech akcelerátor programjának, az Elevator Lab elindulását. A bank célja hosszú távú együttműködés kialakítása a startupokkal – jelentette be Johann Strobl, a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója.

 

fintech akcelerator Raiffeisen

 

Ezt kínálja az Elevator Lab fintech akcelerátor

 1. Hozzáférés a bank nemzetközi network-jéhez, szakértői hálózatához, illetve segítenek bejutni a nemzetközi befektetői körökbe.
 2. 3 hetes co-working program Bécsben, nemzetközi befektetői roadshow és Demo Day. A teljes program 4 hónapos. Az utazás és a szállás költségeit a program fedezi.
 3. A sikeres együttműködés eredményeként hozzáférés a bank 16 milliós ügyfélbázisához.
 4. A program keretében a bank tőkebefektetést nem hajt végre, részesedést nem kér a programba bekerülőktől. A befektetői roadshow során a bank befektetési opcióval élhet.
 5. Hozzáférés a bank Sandbox és API környezetéhez.
 6. A programba bejutók számára a koncepció kidolgozásához, megvalósításához akár 60 millió forintot (200 ezer eurot) is biztosítanak.
 7. A mentor program több mint 20 részből áll, amelyek során a bank szakértői segítenek pl. az ütős üzleti modell kidolgozásában.
 8. Ezeken a területeken várják elsősorban a startupok jelentkezését: big data, a jövő bankfiókjai, befektetések, fizetési megoldások, regtech, KKV bankolás.
 9. Jelentkezési határidő: 2017. július 31.
 10. További információk itt.

 

Ütemezés

 • Jelentkezés: 2017.07.31-ig
 • Beérkezett pályázatok értékelése, a shortlist összeállítása, a legígéretesebb 15 startup kiválasztása: 2017.09.07-ig
 • A legjobb 5 startup kiválasztása: 2017.10.21-ig
 • A kiválasztottak számára kick-off Bécsben: 2017.10.19.-10.22.
 • Akcelerátor napok: 2017.11.20.-11.24.
 • PoC kimaxolása, BC építés: 2017.12.12.-2017.12.14.
 • Befektetői hét: 2018.01.23.-01.25.
 • Nemzetközi demo day: 2018.02.20.-02.22.

 

Hazai programok

Idén januárban indult el az MKB Bank fintech inkubátora, a Fintechlab, majd február végén az NN Biztosító nevéhez fűződő SparklabUtóbbi inkubációs szolgáltatásokat biztosít, de tőkebefektetést nem. A BnL Start a harmadik hazai inkubátor, amely várja a fintech és az insurtech megoldásokat. A fintechre fókuszáló inkubátorok sora még nem zárult, a következő hónapokban újabb banki inkubátorok és fintech programok megjelenéséra lehet számítani.

blank
FinTechShow-6.0-Kodban-a-jovonk

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

FINTECHSHOW 6.0

fintech fintechshow
Bankokból tech cégek? Kódban a jövőnk? A pénzügyi szektor aktuális digitális kérdései és a legújabb hazai fintech megoldások a hatodik FinTechShow-n.

SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

METU, MNB, compliance, továbbképzés
Pénzügyi digitalizációs és compliance tanácsadó szakirányú továbbképzés a Budapesti Metropolitan Egyetemen.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!