BankTechShow

Segítség a digitális átállásban a könyvelőknek, vállalkozásoknak – FinTech stratégiák koronavírus idején

Szerző: | 2020. 04. 20. | Fintech startupok, Fintech szolgáltatások, Koronavírus elleni stratégia, Összes hír

Hogyan kezelik a magyar fintech startupok a koronavírus következményeit? Ki, milyen választ ad a jelenlegi bizonytalan helyzetben? Körinterjúnkban a vállalkozások számára költség- és bevételnyilvántartót nyújtó fintech startup, a Riport Applications ügyvezetőjét és társalapítóját, Kristó Zoltánt kérdeztük. Így segíthet a QUiCK és a R!PORT a koronavírus ideje alatt (is).

Mi a Riport Applications?

A Riport Applications olyan megoldásokon (pl. R!PORT, QUiCK) dolgozik, melyek a vállalkozók és a könyvelők földrajzi elhelyezkedéstől független szorosabb és együttműködőbb munkáját támogatja.

A R!PORT főkönyvi alapú riportolási és adózási értesítő szolgáltatás, melyet jellemzően könyvelők használnak ügyfeleik informálására. A könyvelési adatokból származó, jó minőségű menedzsment jelentések különösen válságidőszakban rendkívül fontosak a megalapozott üzleti döntésekhez.

A QUiCK a napi pénzügyek követésére, számlaiktatásra szolgáló megoldás.

A Riport Applications társaságnál már a vírus megjelenése után közvetlenül érezték azt, hogy a vállalkozóknak és a könyvelőknek szükségük lesz segítségre a digitális átálláshoz. Erre hozták létre a Home Office támogatás csomagjaikat több termékükhöz is:

  1. Egyedi kedvezményes hozzáférést biztosítanak a QUiCK-hez és QUiCK könyvelői modulhoz. A távmunkát bevezető könyvelőirodákat külön kezelik, nekik speciális ajánlatot adnak, a cégeknek pedig nem számlázzák a prémium csomagot.
  2. Ingyenes R!PORT szolgáltatás új és minden meglévő könyvelőirodai ügyfelüknek.

Részletek az ajánlatról itt.

A koronavírus hatása a fintech cégek működésére – körinterjú

A FinTechZone körinterjút készít a hazai fintech cégek körében, hogy feltérképezze, hogyan befolyásolják működésüket, piacukat a koronavírus terjedésével kapcsolatban hozott kényszerintézkedések.

Soron következő interjúalanyunk a 2017-es FinTechShow-n bemutatkozó Riport Applications ügyvezetője és társalapítója, Kristó Zoltán.

1. Milyen hatást gyakorolt eddig a koronavírus (és annak gazdasági következményei) a társaságotok működésére?

Kristó Zoltán: A vírus magyarországi megjelenése és a kapcsolódó intézkedések egyfajta digitalizációs kényszerként is jelentkeztek a célcsoportunkban, a vállalkozók és a könyvelők körében is.

A megnövekedett forgalom mellett kritikusnak tartjuk ezt az időszakot abból a szempontból, hogy fontos meghallgatnunk és megértenünk ügyfeleinket, ezért elsősorban ügyfélszolgálati és product discovery területen erősítettünk. Ez utóbbi különösen a QUiCK-et érinti. Az autokatában pedig a katás jogszabályi enyhítéseket kellett gyorsan kezelnünk.

2. Felmerült-e a társaságotoknál a stratégiai irányok újragondolásának szükségessége?

Kristó Zoltán: A stratégiai irányok újragondolására nem volt szükség, viszont

a marketing koncepciót felülvizsgáltuk, hiszen ez a helyzet mindenképp gyors reakciót kívánt a részünkről.

Ez a gyakorlatban még inkább aktív kapcsolattartást, hangsúlyosabb jelenlétet, és megváltozott kommunikációs irányokat jelentett. Interjúkat készítettünk, amelyekhez hozzáigazítottuk a termékeink kommunikált előnyeit, blog cikkeket írtunk, és

a belső csoportunkban sokat beszélgettünk az ügyfeleinkkel.

3. Mennyire érzékelitek azt, hogy felerősödtek a digitális fejlesztések a partnereitek körében?

Kristó Zoltán: Jelentősen érezhető a nyitás a digitális fejlesztések iránt. Most mindenkinél égett a ház, és talán pontosan megértette mindenki, hogy mennyivel könnyebb az élet, ha a folyamataik nagy része digitalizált. Kezdve a gördülékeny munkavégzéstől a döntéshozatalhoz szükséges információk rendelkezésre állásáig.

Itt nem csak arra gondolunk, hogy partnereink maguk is digitális termékeket fejlesztenek, hanem arra is, hogy

nyitottabbak lettek a megfelelő megoldások kiválasztásában és implementálásában is.

4. Ti mivel tudjátok segíteni partnereitek működését a jelenlegi helyzetben?

Kristó Zoltán: Bár jelentős a digitalizációs lemaradás a vállalkozói szektorban, most mégis

a könyvelők támogatása került fókuszba, úgy éreztük, ők nagyobb bajban vannak.

Számos szolgáltatásunkat a könyvelőknek ingyenesen elérhetővé tettük, sőt R!PORT szolgáltatásunkat már fizető ügyfeleinknek is ingyenessé tettük, ezzel hangúlyozva, hogy a jó minőségű menedzsment döntésekhez most a jó minőségű könyveléstől kapott információk kritikusak.

5. Nektek jelen pillanatban mire lenne most a legnagyobb szükségetek?

Kristó Zoltán: A legfontosabb, hogy továbbra is szem előtt kell tartanunk a hosszú távú stratégiánkat, és a mindennapi működésünket ehhez igazítani.

Kapkodás helyett a hideg fejjel történő gondolkodásban hiszünk, és úgy gondoljuk, most erre van a legnagyobb szükségünk.

Operatív szinten szükségünk volt még arra, hogy pontosan lássuk, hogy a piacunk hogy gondolkodik egy ilyen helyzetben, milyen problémákkal szembesül és arra adekvát reakciókat, aktív segítségnyújtást tudjunk adni válaszul.

A Riport Applications is bekerült Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége közé, a HUNFINTECH 20/20-ba, amit április végén publikál a FinTechZone. Részletek itt.

Címlapfotó és illusztráció forrása: Riport Applications

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!