2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.07.04.

Újgenerációs Simple app debütált az OTP Mobil 10. évfordulóján

Szerző:

Kategóriák:

Idén ünnepli 10 éves születésnapját az OTP Mobil. A kerek évfordulóra a Simple ökoszisztéma első eleme, a Simple mobilalkalmazás is megújult. A tervezéskor még “Smile” projektnéven futó, majd Simple appként ismertté vált alkalmazás a megújult külsőn túl kényelmes és gyors navigációt és új szolgáltatásokat is magával hozott. Teszteltük az új Simple appot.

A Simple app óriási népszerűséget ért el, amit a több mint 2,7 millió regisztrált ügyfél is fémjelez.

Ennek a népszerűségnek is köszönhető, hogy a megújult Simple applikációra bő egy hónap alatt több mint 200 ezren álltak át.

Az aktívan tranzaktáló felhasználók 20%-a már az új Simple appot használja

– mondta el Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezetője.

Látványos, letisztult formavilág

Az új Simple app egyértelműbb és áttekinthetőbb megjelenést hozott magával, ami különösen tetten érhető a tranzakciós lista és a tranzakció részleteit tartalmazó funkcióknál.

Tranzakciós lista

Simple Classic

Simple Classic

Új Simple app

Simple

Tranzakció részletei

Simple Classic

Simple Classic

Új Simple app

Simple

Kényelmes és gyors navigáció

Az új Simple appban, a kezdőképernyő alsó részén kiemelt helyet kaptak és ezáltal gyorsabban elérhetők az alábbi funkciók:

  • Tárcám, ahol a regisztrált bankkártyák mellett többek között a különféle egyéb kártyák, kuponok, megvásárolt jegyek, autópálya matricák találhatók.
  • Irányítópult, ahol egy csokorba gyűjtötték a Simple-fiókkal kapcsolatos személyes felhasználói adatokat és beállításokat.
  • Felfedező, amely a különféle Simple ajánlatokat tartalmazza.

Megújult menürendszer

Simple Classic

Simple Classic

Új Simple app

Simple

Menedzseld egyszerűen Simple-fiókod adatait!

A kezdőképernyőn az “Irányítópult” ikonra kattintva gyorsan elérjük és egy helyen megtaláljuk a Simple-fiókhoz kapcsolódó és a szolgáltatások használatához szükséges felhasználói adatokat, biztonsági beállításokat:

  • Személyes adataim: név, profilkép, email cím és telefonszám beállítási és módosítási lehetőség
  • Címeim: szállítási és számlázási címek megadása és szerkesztése
  • Gépjárműveim: rendszámok kezelése (elérhető a parkolás és autópálya matrica funkciókon keresztül is)
  • Biztonság: jelszókezelés, Face ID használata jelszó helyett, Facebook és Apple összekapcsolás, biztonsági email küldése bejelentkezéskor

Ugyanitt beállíthatjuk a különféle marketing értesítésekhez kapcsolódó hozzájárulásunkat, megtekinthetjük a jogi dokumentumokat és segítséget kaphatunk a gyakran ismételt kérdések gyűjteményén és bemutatókon keresztül, vagy kérhetjük az ügyfélszolgálat segítségét telefonon és írásban.

Simple

Emellett megjelentek további, a felhasználói folyamatot javító design elemek. Ilyen például, hogy most már nem kell keresgélni a parkolás funkción belül a zárt téri parkolási lehetőségek helyét. Ez a Simple Classic applikációban még a jobb felső sarokban található 3 pontra kattintva jelenik meg, az új Simple appban közvetlenül elérhető a funkció nyitóképernyőjén.

Zárt téri parkolás

Simple Classic

Simple Classic

Új Simple app

Simple

FinTechZone személyes élmény

A rutinos okostelefon felhasználók eddig is rájöhettek, hogy a Simple Classic applikációban a menük átrendezhetők ugyanolyan mozdulattal, ahogyan a telefonunk képernyőjén az applikációkat mozgatjuk. Az új Simple appban azonban már egyértelmű jelzés utal ennek lehetőségére a kezdőképernyő jobb felső sarkában megjelenő “Rendezés” felirattal.

Simple

Új szolgáltatások és “cukorkák” a Simple appban

A megújult Simple egyik újdonsága, hogy alkalmazáson belül rendelhetünk ételt a Falatozz.hu kínálatából, az ország közel 800 városában. A vásárlás során a Simple appba mentett kártyával fizetünk és a Simple appban eltárolt címre érkezik meg a rendelésünk – a Falatozz.hu oldalán nem szükséges külön profilt létrehoznunk. Ez a szolgáltatás csak az új Simple appban érhető el.

Ételrendelés

Simple Classic

Simple Classic

Új Simple app

Simple

Az OTP Bank által kibocsátott Visa kártyával rendelkező felhasználók már digitalizálhatják és érintéses mobilfizetésre is használhatják bankkártyájukat a Simple app segítségével.

A SuperShop kártyával rendelkező felhasználók emellet megtekinthetik pontegyenlegüket az új alkalmazásban és hamarosan elérhetővé válik a SuperShop pontbeváltás (elsőként az e-matrica szolgáltatásban), valamint a pontgyűjtési lehetőség, első lépésben a Simple kártyás vásárlások után és e-matrica vásárlásakor. (Az alkalmazásban generált vonalkóddal, hűségkártyaként továbbra is használható pontgyűjtésre az elmentett SuperShop kártya a boltokban.)

Parkolás során, a pozíció könnyebb felismerését segíti, hogy az alkalmazás utca szintre zoomol GPS használatakor. Emellett a zónák találkozásánál figyelmeztet minket a zónahatárra és nem jelöl ki automatikusan zónát, így megelőzve a lehetséges zónatévesztést abban az esetben, ha a GPS a zónahatár rossz oldalára tenné le a jelzőtűt. Ugyanígy hasznos lehet, hogy közvetlenül a parkolás sikeres indítását visszaigazoló képernyőn is beállíthatjuk a parkoláshoz kapcsolódó értesítéseket, a beállítások funkció használata mellett.

Azoknak a felhasználóknak, akik nosztalgiázásból még használják a csekkbefizetési funkciót jó hír lehet, hogy az új alkalmazással befizethetik a részlegesen kitöltött csekkeket is, amelyeken a QR-kód nem tartalmazza az összes adatot. Emellett lehetőség van a csekkek elmentésére és későbbi befizetésére, valamint a QR-kód ismételt beolvasása nélkül az olyan ciklikus csekkek befizetésére, ahol az összeg és a befizető azonosító megegyezik.

A közeljövőben várható fejlesztések

A fejlesztések sora itt nem áll meg. Az OTP Mobil folyamatosan azon dolgozik, hogy a Simple app újabb és újabb, a mindennapok során praktikusnak számító szolgáltatásokkal bővüljön.

A napokban élesedett az a fejlesztés, amelynek eredményeként új okostelefonunkhoz már egy egyszerűsített folyamat keretében tudunk készülékbiztosítást vásárolni. Ehhez mindössze elég a készülék-vásárláshoz kapcsolódó szerződést pdf-ben vagy befotózva feltölteni az alkalmazásba a vásárlástól számított 14 napon belül.

Számíthatunk továbbá a BKK mobiljegy widget megjelenésére is, amelynek segítségével az app megnyitása nélkül elérhető lesz a megvásárolt jegy. A widget használatával elvégezhető a kódbeolvasás, az ellenőri felmutatás és megjelennek olyan információk a widget-en, mint például a jegytípus, a jegy érvényessége és a metrómegállók.

Mit érdemes tudni azoknak, akik még a régi Simple alkalmazást használják?

Simple Classic néven továbbra is elérhető és használható a régi mobilalkalmazás, de új fejlesztések ide már nem érkeznek.

Az alkalmazás működéséhez ugyanakkor továbbra is teljes műszaki hátteret és támogatást biztosít az OTP Mobil, ameddig az érintéses mobilfizetési szolgáltatás teljeskörűen (OTP Mastercard/Maestro kártyákra is) meg nem jelenik az új Simple alkalmazásban.

Így akik jelenleg OTP Mastercard kártyával rendelkeznek, azoknak még érdemes megtartaniuk a Simple Classic alkalmazást is, mert számukra érintéses mobilfizetéshez továbbra is a Simple Classic használható.

A régi és új alkalmazás gond nélkül tud működni egymás mellett egyazon készüléken, így a felhasználók kihasználhatják mindkét alkalmazás nyújtotta előnyöket.

A cikk az OTP Mobil támogatásával készült.

Címkék:
blank
blank