2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024.04.29.

Számlázz.hu: érkezik a vállalkozások közötti fizetési kérelem

Szerző:

Kategóriák:

A Számlázz.hu-nál 60%-os a fizetési kérelmek elfogadásának aránya, hamarosan elérhető lesz a vállalkozások közötti payment opció is.

Új korszak kezdődött a magyar bankszektorban: a fizetési kérelem általános bevezetése áprilistól lehetővé teszi a fogyasztók és a szolgáltatók részére is, hogy olcsón és egyszerűen intézhessék elektronikus fizetési tranzakcióikat.

A kedvezményezett egy automatikus üzenetet küld a fizető félnek, amit, ha az utóbbi elfogad, akkor egy azonnali fizetés indításával, egyetlen gombnyomással gyorsan, biztonságosan egyenlítheti ki számláját.

A Számlázz.hu által bevezetett fizetési kérelem gyors és biztonságos megoldás

A Számlázz.hu, Magyarország egyik legjelentősebb fintech vállalata már a kezdetektől, a fizetési kérelem eredeti bevezetésétől kezdve alkalmazza a lehetőséget és lehetővé teszi az előfizetőinek, hogy ilyen módon is kiegyenlíthessék az előfizetési díjakat.

Eddig közel 50 ezer fizetési kérelmet hozott létre a Számlázz.hu, amelyek közül közel 30 ezret el is fogadtak a felhasználók.

A tranzakciókat jellemzően két nagy bankon keresztül bonyolították a felek. Április 1-től lejárt a türelmi időszak és minden banknak kötelező jelleggel biztosítani kell a fizetési kérelem lehetőségét.

A Számlázz.hu több százezer előfizetője számára így teljesen kinyílt ez a lehetőség, hiszen most már mindegy, hogy melyik banknál vezetik a számlájukat, bármelyiken keresztül intézhetik a tranzakciót.

A fizetési kérelem előnye, hogy gyors, biztonságos és csökkenti az emberi hiba lehetőségét. A fizető félnek nem kötelező elfogadnia a kérelmet, dönthet úgy is, hogy elutasítja, vagy egyszerűen csak figyelmen kívül hagyja azt.

„A hazai fintech világ egy újabb jelentős lépést tett előre. Amolyan pionírként igyekszünk minden technikai újdonságban, fejlesztésben az élen járni, így a fizetési kérelmet már korábban is fogadó bankokkal együttműködve az első között vezettük be a rendszert. Az eddigi tapasztalatok jók, és a 60%-os elfogadási arány is kimagaslónak számít, főleg úgy, hogy a szélesebb közönség még csak most kezdi megismerni a fizetési kérelmet.”

– mondta Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezetője.

„A fizetési kérelem egy újabb fizetési lehetőség. Az elektronikus fizetési opciók további bővülését láthatjuk, hiszen továbbra is elérhető marad a kártyás fizetés és más lehetőségek is”

– tette hozzá Ángyán Balázs.

A Számlázz.hu gőzerővel dolgozik azon, hogy rövid időn belül a vállalkozások egymás között is tudjanak fizetési kérelemmel fizetni.

A vevői oldalon csökkennek az adminisztrációs terhek és költségek, a payment szolgáltatás számlakiállítói oldalon pedig lehetővé teszi, hogy a szolgáltató gyorsabban hozzájusson a pénzéhez, valamint redukálódjon a hibásan beérkező utalások mértéke.

[Forrás: Számlázz.hu sajtóközlemény] Címlapfotó: Stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group
Címkék: