CIB Google Pay

CIB Google Pay

Több mint 1,3 millió mobilbanki felhasználó az OTP-nél

írta | 2021.02.08. | Hírzúzda, Összes hír

otp bank mobilbankolas simplebusiness azonnali fizetes

GIRO Fizetési kérelem

Az OTP Banknál az év elején meghaladta az 1,3 milliót a mobilalkalmazásra regisztrált ügyfelek száma. Ezzel párhuzamosan egyre népszerűbbé váltak az online fizetési megoldások, nagymértékben átalakítva a vásárlási és fizetési szokásokat is. A változásokat nem csak a járványhelyzet, de az azonnali fizetési szolgáltatás márciusi elindítása is felgyorsította.

Digitális csatornákra terelődtek a mindennapi pénzügyek

A világjárvány felgyorsította az ügyféligények változását, egyre többen veszik igénybe mindennapi pénzügyeik intézésére a digitális csatornákat. Az OTP Bank különböző online platformjain a belépések és a tranzakciók számának növekedése 2020-ban két számjegyű volt. A tavaszi időszakban 12%-kal, szeptember-októberben újabb 10%-kal,

november-decemberben pedig további 80%-kal nőtt a heti új regisztrációk száma a hitelintézet mobilbankjába, amelynek így már több mint 1,3 millió regisztrált felhasználója van.

Az idősebb, 65 év feletti ügyfelek is egyre szívesebben használják az OTP Bank online megoldásait. A különböző ügyintézési típusok közül a digitális számlafizetési megoldások voltak a legnépszerűbbek: több mint ötszörösére nőtt például 2020-ban azok száma, akik az OTP SmartBankon keresztül, QR kód beolvasásával fizették ki postai csekkjüket.

Felpörgött az elektronikus fizetési piac

Az OTP Csoport elektronikus fizetési megoldásai iránt is fokozott érdeklődés mutatkozott tavaly, amelyhez az is hozzájárult, hogy 2021. január 1-jétől minden online pénztárgépet üzemeltető vállalkozásnak biztosítania kell valamilyen készpénzmentes, elektronikus fizetési lehetőséget vásárlói számára.

A POS-terminálok kihelyezésében az utolsó negyedévben jelentős emelkedést tapasztalt az OTP Csoport, míg a 2020 szeptembere óta elérhető SimpleBusiness telefonos alkalmazáshoz kapcsolódó szerződések felét tavaly decemberben kötötték.

A SimpleBusiness applikációval többféle elektronikus fizetési lehetőség is felkínálható a vásárlók számára, mivel az alkalmazás a bankkártyás mellett lehetővé teszi az azonnali fizetést, illetve a QR-kód leolvasással történő fizetést is. Ez utóbbi, utaláson alapuló, gyors és biztonságos fizetési lehetőséget más bankok is lehetővé tehetik ügyfeleik számára.

Az OTP Bank adatai szerint az elektronikus vásárlási forgalom 2020 utolsó hónapjában csaknem 10 százalékkal nőtt a tavaly decemberihez képest, ám jelentős átrendeződés volt tapasztalható:

míg a korlátozások miatt a fizikai kontaktusok száma minimálisan csökkent, tehát ritkábban vásároltak az emberek, a vásárlások értéke nőtt.

Címlapfotó forrása: pexels.com. Készítette: Maksim Goncharenok. Elérés itt.

Itt követhetsz minket:

BUPA

BUPA
Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

GOOGLE PAY A CIB BANKNÁL

CIB Bank, Google Pay
Fizessen egyszerűen és biztonságosan a Google Pay használatával!

WEBINÁRIUM: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO, Fizetési Kérelem, webinárium
2021. december 14-én a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán górcső alá vesszük a fizetési kérelem terjedését segítő új eszközöket.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.