Több mint 400 bankos tesztelte képességeit a belső generatív AI versenyen

Szerző: | 2024. 02. 02. | Banki és fintech hírek, mesterséges intelligencia, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

A Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) aktívan keresi és fejleszti a legtehetségesebb belső szakembereit, akik a nagy nyelvi modellek (LLM) alkalmazásával segíthetik elő a generatív AI-al kapcsolatos projektek előrehaladását. A BBVA DataRally-t szervezett munkatársai körében, ahol mintegy 440 alkalmazott tesztelte, hogy mennyire tudnak interakcióba lépni egy ilyen modellel. A pozitív visszajelzések hatására a BBVA most kiterjeszti a DataRally programot generatív AI-tanfolyamokra, amelyeket a Data University belső képzési programjának részeként hirdetnek meg.

Az elmúlt hónapokban a BBVA spanyol multinacionális pénzügyi szolgáltató vállalat jelentős erőforrásokat fektetett abba, hogy felfedezze a generatív AI potenciálját a szervezeti folyamatok hatékonyabbá tételében, elsősorban az ügyfelek számára értéket és biztonságot teremtve.

A belső erőforrás értéke felbecsülhetetlen

E feltörekvő lehetőségek kiaknázásához elengedhetetlen, hogy a szektor legnagyobb vállalati szereplői megtalálják és kiképezzék a legjobb házon belüli tehetségeit.

Ennek érdekében az Advanced Analytics szakterület és a BBVA GenAI csapata nemrégiben DataRally versenyt szervezett.

A szervezet összes országából mintegy 440 alkalmazott tette próbára képességeit, amikor 12 nagyméretű nyelvi modell (LLM) kihívást teljesítettek különböző blokkokban elosztva.

A próbák során többek között kvantitatív információk feldolgozását, pénzügyi jelentésekben található anomáliák megtalálását és fiktív ügyfél elégedettségi (vagy elégedetlenségi) szintek azonosítását, pontozását és osztályozását kellett elvégezniük a versenyzőknek.

Az egyes ellenőrzőpontok végén a résztvevők visszajelzést kaptak arról, hogy milyen utasításokat vagy parancsokat kellett volna beírniuk a kihívás sikeres teljesítéséhez.

Fárasztó négy hét után Carlos Gutiérrez, a Global Talent & Culture terület adatszakértője, Joel de la Cruz, a BBVA Spain Advanced Analytics Engineering csapatának adattudósa és Hans Hidalgo, a BBVA Peru ügyfélmegoldások részlegének adatkutatója, a legmagasabb pontszámot érte el azzal, hogy a legkevesebb felszólítással és a legrövidebb idő alatt legyőzte az összes kihívást.

Tudásmegosztással kedvezhetünk a kollégáknak

,,A versenyre kapott reakciókkal rendkívül elégedettek vagyunk, hiszen a lelkesedés egy egészséges verseny kialakulását eredményezte. A résztvevők 75 százaléka nagyon elégedett volt az élménnyel, és több mint 95 százalékuk újra megismételné a versenyt.”

– nyilatkozta Josep Amorós, a BBVA adatmenedzsere és a DataRally szervezője.

Számos résztvevő nagy elismeréssel szólt a BBVA által tett erőfeszítésekről, amelyeknek célja a generatív AI-al kapcsolatos tevékenységek és képzések biztosítása számukra.

„Óriási lehetőségek rejlenek a generatív mesterséges intelligenciában a vállalkozások számára, mivel forradalmasítják belső folyamataikat, és olyan globális fejlesztési projekteket ölelnek fel, amelyek lehetővé teszik számukra termékeik és szolgáltatásaik egyidejű bevezetését különböző országokban. Éppen ezért már a legjobb tehetségeket képezzük a BBVA-nál.”

– mondta Curro Maturana, a BBVA GenAI globális vezetője.

A házon belüli készségek fokozása érdekében a BBVA generatív AI kurzusokat a belső Data University adatképzési programjának részévé teszi.

A DataRally hasznos volt a gyors mérnöki tanulási dinamika tesztelésében és a program szervezői mostantól más alkalmazottaknak is kínálhatnak hasonló lehetőségeket.

[Forrás: BBVA] | Címlapfotó: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.