Új innovációval csökkenti az OTP Bank a telefonos ügyintézési időt

Szerző: | 2023. 08. 31. | Banki és fintech hírek, BankTech, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Mostantól az OTP Bank ügyfelei a mobilbankon keresztül, akár biometrikus módon is azonosíthatják magukat, ha felhívják a bank telefonos contact centerét. A biztonságos azonosítás az OTP Bank mobilalkalmazása segítségével push üzeneten keresztül történik. A hazai bankszférában elsők között alkalmazott innovációnak köszönhetően egyszerűbbé válik és átlagosan másfél perccel csökkenhet a telefonos ügyintézések időtartama az OTP Banknál.

Contact Center: több, mint 150 féle ügyintézési lehetőség, a nap 24 órájában

A telefonos kiszolgálásra több mint negyedszázada létrehozott ügyfélszolgálati csatorna 15 fővel kezdte működését, amely mára már az ország egyik legnagyobb ilyen jellegű szervezetté vált, hol közel 800 munkatárs dolgozik.

Az ügyféligények változásának, a folyamatos szolgáltatás-fejlesztéseknek és technológiai evolúciónak köszönhetően a kezdeti telefonos kiszolgálás időközben kiegészült e-mail, chat és videós csatornákkal, valamint az ügyfélszolgálat-jellegű munka is jóval komplexebbé vált.

Így az egykori telefonos ügyfélszolgálat egy tanácsadói szemléletű Contact Centerré fejlődött, amin keresztül több mint 150 féle ügy intézésére van lehetőség, köztük számos banki szolgáltatás igénylésére.

Új innováció: biometrikus beazonosítás

A Contact Centerhez tartozó telefonos kiszolgálás népszerűsége töretlen, mert személyes kommunikációs lehetőséget biztosít és kényelmes, rugalmas ügyintézésre ad lehetőséget a nap 24 órájában, bárhonnan elérhető módon.

Az OTP Bank folyamatosan dolgozik azon, hogy a legkorszerűbb technológiákat alkalmazza ezen a csatornán is. A megoldások közé tartozik a bank legújabb fejlesztése, a biometrikus azonosításon alapuló push üzeneten keresztül történő beazonosítás. A biometrikus azonosítás az emberi szervezet bizonyos jellemzőinek felismerésén alapszik, ilyet használunk például, amikor arcfelismeréssel, vagy az ujjlenyomat olvasó segítségével oldunk fel telefont.

A beazonosítás alapja a telefonszám: az OTP Bank rendszere a hívó telefonszáma alapján megvizsgálja, hogy hívó a bank ügyféleként rendelkezik-e aktív mobilbanki szerződéssel, illetve van-e aktív mobilbanki alkalmazása. Amennyiben igen, a mobilbanki alkalmazás push notifikációs üzenetet küld a hívó telefonszámára. Az ügyfélnek erre az üzenetre kell kattintania, ezt követően telefonon megszokott biometrikus módon (ujjlenyomat vagy FaceID), vagy az okostelefon PIN kódjával történik a beazonosítás.

„Az OTP Bank telefonos ügyfélszolgálata naponta átlagosan 10 ezer, azaz évente 2,8 millió hívást kezel. A korábban másfél-két percig tartó azonosítási folyamatot az új push üzeneteken alapuló technológia körülbelül fél percre rövidíti le.”

– mondta el a fejlesztéssel kapcsolatban Pesti Kornélia, a Contact Center igazgatója.

Az új funkciót az ügyfeleknek nem kell külön aktiválniuk, a feltételek teljesülése esetén automatikusan elérhető számukra.

A bankok digitális jövőjét meghatározó technológiai trendekkel, az újgenerációs megoldásokkal 2023. november 23-án a BankTechShow-n foglalkozunk Magyarország vezetői banki és IT cégeinek technológiai és üzleti vezetőivel közösen. További részletek: BankTechShow 1.0

[OTP közlemény]

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.