SimpleTrends
SimpleTrends

Újabb innováció a Gránit Banktól: állampapír vásárlás néhány kattintással mobiltelefonon

Szerző: | 2023. 07. 28. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

FinTechShow-7.0

A VideóBank mellett a Gránit Banknál már értékpapírszámlával rendelkező ügyfelek mostantól mobilapplikációjukban is vásárolhatnak állampapírokat néhány kattintással, kényelmesen. A megvett Prémium és Bónusz Magyar Állampapírok pedig akár már másnap megtekinthetők az app „Vagyonom” menüpontjában – ismertette a bank új innovációját Jendrolovics Péter, vezérigazgató-helyettes. Az az ügyfél, akinek még nincs értékpapírszámlája, az appból indított VideóBank hívásban azonnal meg is nyithatja azt. Az értékpapírszámla nyitása és az állampapír vásárlás díjmentes – hangsúlyozta a bank Lakossági Divíziójának vezetője.

Az új innovációval egyidejűleg az Android felhasználók számára is fokozatosan elérhetővé válik a modern, digitális bankolás élményét visszaadó, ügyféligényekre szabott, megújított arculatú Gránit eBank alkalmazás.

A lehető legegyszerűbben, mobilapplikációjukban néhány kattintással vásárolhatnak díjmentesen Prémium és Bónusz Magyar Állampapírokat, valamint Magyar Állampapír Pluszt az aktuálisan kibocsátott sorozatokból a Gránit Bank ügyfelei a bank legújabb innovációja révén.

A megvásárolt állampapírt lakossági ügyfelek díjmentes számlavezetéssel rendelkező értékpapírszámlán helyezhetik el, amennyiben pedig még nem rendelkeznek ilyen számlával, azt az applikációból indított VideóBank hívásban azonnal meg is nyithatják.

A Gránit Bank minden banki munkanapon, nyitvatartási időben visszavásárolja az általa forgalmazott lakossági állampapírokat, az adott napra érvényes vételi árfolyam szerint.

A kiválasztott Prémium és Bónusz Magyar Állampapírok, abban az esetben, ha a megbízás munkanapokon 14:00 óráig beérkezik és rendelkezésre áll a fedezet, másnap már láthatók az applikáció Vagyonom menüpontjában. A 14:00 óra után érkezett vételi megbízások esetében az állampapírok két nappal később lesznek megtekinthetők az alkalmazásban.

„A Gránit Bank digitálisnak született. Ügyfeleink 80 százaléka aktívan használja a Gránit eBankot, amelynek egyik legkedveltebb funkciója a betétlekötés. A banknál már a betétek 90 százalékát néhány kattintással, mobilapplikációjukon kötik le az ügyfelek. Bízom benne, hogy nagy lesz a népszerűsége a legújabb innovációnknak is, és ügyfeleink hasonlóan nagy arányban intézik majd állampapírvásárlásaikat is a mobilalkalmazásukon keresztül, egyszerűen és kényelmesen”

– mondta Jendrolovics Péter vezérigazgató-helyettes, a bank Lakossági Divíziójának vezetője az új funkció élesítése kapcsán.

Több lépésben újította meg eBank applikációját a Gránit Bank. Elsőként az iOS operációs rendszerű alkalmazás felülete kapott az ügyfelek használati szokásaihoz jobban illeszkedő, ergonomikus és modern kezdőképernyőt, amely arculati frissítés mostantól az Android felhasználók számára is elérhető.

Állampapír vásárlás menete eBank applikációban

Az állampapír-vásárlást meglévő értékpapír számla esetén az eBank mobilapplikációban az „Állampapír” menüpontra nyomva lehet elindítani, ahol rögtön látható a vásárlásra fordítható egyenleg is.

A következő felületen megtekinthetők az elérhető állampapírok, ezek aktuális hozamai, a futamidő vége, valamint hogy a futamidő végéig milyen hozam érhető el 1 millió forint lekötésénénél.

Az állampapír kiválasztását követően meg kell adni a vásárlás összegét, amelyet az elérhető hozam függvényében lehet módosítani, majd meg kell erősíteni a vételi szándékot.

A megbízás feldolgozásáról a Gránit Bank az ügyfél NetBank fiókjába küld értesítést. Az állampapír-portfólió tételesen listázva, az összes fontos részlettel együtt áttekinthető az alkalmazásban.

[Gránit Bank közlemény] 

Jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény vonatkozó rendelkezései alapján kereskedelmi kommunikációnak minősül, és nem tekinthető ajánlattételnek, teljes körű tájékoztatásnak, befektetési vagy adótanácsadásnak. A Kibocsátó felhívja a befektetők figyelmét, hogy a lakossági állampapírok esetében sem zárhatóak ki teljeskörűen a pénz- és tőkepiac változásából eredő kockázatok, és valamennyi további befektetési kockázatot és lehetőséget a befektetőnek kell felmérnie.
BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!