FinTechShow-7.0

Újabb lépést tett a Mastercard a kripto világ felé

Szerző: | 2021. 10. 27. | Bitcoin, Fintech kitekintő, kriptovaluták, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A Mastercard szerződött partnerei mostantól egyszerűbben bocsáthatnak ki kripto alapú betéti és hitelkártyákat, valamint kialakíthatnak kripto hűségprogramokat is – jelentette be a kártyatársaság a héten a Money20/20 konferencián Las Vegasban.

A Mastercard és a Bakkt, a digitális vagyonelemek (digital assets) kibocsátására specializálódott startup a Money20/20 konferencián jelentették be együttműködésüket, amelynek keretében megkönnyítik a kereskedők, bankok, fintech cégek számára kriptovalutára épülő megoldások és szolgáltatások bevezetését az Egyesült Államokban. Az együttműködés eredményeként a felhasználók még több szolgáltatáshoz férhetnek majd hozzá a digitális vagyonelemekre épülő ökoszisztémában.

Egyszerűbbé válik a kripto alapú betéti és hitelkártyák kibocsátása

A Mastercard üzleti ügyfelei számára elérhetővé válik a Bakkt Crypto-as-a-Service platformja, amelyen keresztül egyszerűen és gyorsan kialakíthatják a kriptovaluta alapú szolgáltatásaikat. Ezek közé tartozik többek között a felhasználóknak kínált kriptovaluták vásárlásának, eladásának és tartásának lehetősége, vagy a saját márkás kripto alapú betéti és hitelkártyák kibocsátása.

A Mastercard mostantól beépíti a kriptot is a hűségprogram megoldásaiba, így a kártyatársasággal szerződött üzleti partnerek kriptovalutát, digitális vagyonelemeket is kínálhatnak jutalomként. Ez azt is jelenti, hogy a felhasználók a hagyományos hűségpontok helyett kriptovalutában is gyűjthetnek pontokat, amiket zökkenőmentesen használhatnak fizetésre is.

„A Mastercard elkötelezett amellett, hogy olyan fizetési megoldások széles skáláját kínálja, amelyek nagyobb választékot, értéket biztosítanak a mindennapokban” –

mondta el Sherri Haymond, a Mastercard digitális partnerségekért felelős ügyvezető alelnöke. „A Bakkttal közösen nemcsak a partnereinknek adunk lehetőséget arra, hogy a digitális eszközök mixét kínálják, hanem releváns fogyasztói élményt is biztosítunk.”

Egyre többen érdeklődnek a kriptovaluták iránt

A Bakkt felmérése szerint a felhasználók folyamatosan keresik a kriptoeszközöket. A kétezer amerikai felhasználó részvételével készült kutatásból kiderült, a válaszadók közel fele (48%) vásárolt kriptovalutát 2021 első felében. Akik nem vásároltak kriptot, azoknak 32%-a nagyon, vagy valamelyest érdeklődik a vásárlás iránt még az év vége előtt.

A Mastercard New Payments Index riportja szerint a millenniumiak 77%-a szeretne többet megtudni a kriptovalutáról, 75%-uk pedig azt mondta, hogy használna kriptovalutát, ha jobban értené.

„Mivel a nagy márkák és kereskedők a fiatalabb fogyasztók igényeire szabott tranzakciós megoldásokat keresik, ezért a kripto alapú fizetési és hűségprogram megoldások egyedülálló lehetőséget kínálnak a kripto iránti növekvő kereslet kielégítésére” – emelte ki Nancy Gordon, a Bakkt hűségprogramokért és fizetési megoldásokért felelős alelnöke.

Erősíti pozícióját a Mastercard az új digitális ökoszisztémában

Ez a partnerség tovább erősíti a Mastercard elköteleződését a kripto-ökoszisztéma iránti, ami magába foglalja többek között a CipherTrace, a kriptovaluta-csalások kiszűrésére specializálódott startup felvásárlását, a blokklánc-technológia és az NFT-k szélesebb körű használatát segítő programok kialakítását, valamint új platform létrehozását a digitális jegybankpénz tesztelésére.

Címlapfotó forrása: Oleksandr – stock.adobe.com. Cikk forrása: Mastercard sajtóközlemény.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!