Újabb lépést tett a Mastercard a kripto világ felé

Szerző: | 2021. 10. 27. | Bitcoin, Fintech kitekintő, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

PayTechShow 4.0

A Mastercard szerződött partnerei mostantól egyszerűbben bocsáthatnak ki kripto alapú betéti és hitelkártyákat, valamint kialakíthatnak kripto hűségprogramokat is – jelentette be a kártyatársaság a héten a Money20/20 konferencián Las Vegasban.

A Mastercard és a Bakkt, a digitális vagyonelemek (digital assets) kibocsátására specializálódott startup a Money20/20 konferencián jelentették be együttműködésüket, amelynek keretében megkönnyítik a kereskedők, bankok, fintech cégek számára kriptovalutára épülő megoldások és szolgáltatások bevezetését az Egyesült Államokban. Az együttműködés eredményeként a felhasználók még több szolgáltatáshoz férhetnek majd hozzá a digitális vagyonelemekre épülő ökoszisztémában.

Egyszerűbbé válik a kripto alapú betéti és hitelkártyák kibocsátása

A Mastercard üzleti ügyfelei számára elérhetővé válik a Bakkt Crypto-as-a-Service platformja, amelyen keresztül egyszerűen és gyorsan kialakíthatják a kriptovaluta alapú szolgáltatásaikat. Ezek közé tartozik többek között a felhasználóknak kínált kriptovaluták vásárlásának, eladásának és tartásának lehetősége, vagy a saját márkás kripto alapú betéti és hitelkártyák kibocsátása.

A Mastercard mostantól beépíti a kriptot is a hűségprogram megoldásaiba, így a kártyatársasággal szerződött üzleti partnerek kriptovalutát, digitális vagyonelemeket is kínálhatnak jutalomként. Ez azt is jelenti, hogy a felhasználók a hagyományos hűségpontok helyett kriptovalutában is gyűjthetnek pontokat, amiket zökkenőmentesen használhatnak fizetésre is.

„A Mastercard elkötelezett amellett, hogy olyan fizetési megoldások széles skáláját kínálja, amelyek nagyobb választékot, értéket biztosítanak a mindennapokban” –

mondta el Sherri Haymond, a Mastercard digitális partnerségekért felelős ügyvezető alelnöke. „A Bakkttal közösen nemcsak a partnereinknek adunk lehetőséget arra, hogy a digitális eszközök mixét kínálják, hanem releváns fogyasztói élményt is biztosítunk.”

Egyre többen érdeklődnek a kriptovaluták iránt

A Bakkt felmérése szerint a felhasználók folyamatosan keresik a kriptoeszközöket. A kétezer amerikai felhasználó részvételével készült kutatásból kiderült, a válaszadók közel fele (48%) vásárolt kriptovalutát 2021 első felében. Akik nem vásároltak kriptot, azoknak 32%-a nagyon, vagy valamelyest érdeklődik a vásárlás iránt még az év vége előtt.

A Mastercard New Payments Index riportja szerint a millenniumiak 77%-a szeretne többet megtudni a kriptovalutáról, 75%-uk pedig azt mondta, hogy használna kriptovalutát, ha jobban értené.

„Mivel a nagy márkák és kereskedők a fiatalabb fogyasztók igényeire szabott tranzakciós megoldásokat keresik, ezért a kripto alapú fizetési és hűségprogram megoldások egyedülálló lehetőséget kínálnak a kripto iránti növekvő kereslet kielégítésére” – emelte ki Nancy Gordon, a Bakkt hűségprogramokért és fizetési megoldásokért felelős alelnöke.

Erősíti pozícióját a Mastercard az új digitális ökoszisztémában

Ez a partnerség tovább erősíti a Mastercard elköteleződését a kripto-ökoszisztéma iránti, ami magába foglalja többek között a CipherTrace, a kriptovaluta-csalások kiszűrésére specializálódott startup felvásárlását, a blokklánc-technológia és az NFT-k szélesebb körű használatát segítő programok kialakítását, valamint új platform létrehozását a digitális jegybankpénz tesztelésére.

Címlapfotó forrása: Oleksandr – stock.adobe.com. Cikk forrása: Mastercard sajtóközlemény.

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!