CIB Google Pay

CIB Google Pay

Újabb lépést tett a Mastercard a kripto világ felé

írta | 2021.10.27. | Bitcoin, Fintech kitekintő, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

GIRO Fizetési kérelem

A Mastercard szerződött partnerei mostantól egyszerűbben bocsáthatnak ki kripto alapú betéti és hitelkártyákat, valamint kialakíthatnak kripto hűségprogramokat is – jelentette be a kártyatársaság a héten a Money20/20 konferencián Las Vegasban.

A Mastercard és a Bakkt, a digitális vagyonelemek (digital assets) kibocsátására specializálódott startup a Money20/20 konferencián jelentették be együttműködésüket, amelynek keretében megkönnyítik a kereskedők, bankok, fintech cégek számára kriptovalutára épülő megoldások és szolgáltatások bevezetését az Egyesült Államokban. Az együttműködés eredményeként a felhasználók még több szolgáltatáshoz férhetnek majd hozzá a digitális vagyonelemekre épülő ökoszisztémában.

Egyszerűbbé válik a kripto alapú betéti és hitelkártyák kibocsátása

A Mastercard üzleti ügyfelei számára elérhetővé válik a Bakkt Crypto-as-a-Service platformja, amelyen keresztül egyszerűen és gyorsan kialakíthatják a kriptovaluta alapú szolgáltatásaikat. Ezek közé tartozik többek között a felhasználóknak kínált kriptovaluták vásárlásának, eladásának és tartásának lehetősége, vagy a saját márkás kripto alapú betéti és hitelkártyák kibocsátása.

A Mastercard mostantól beépíti a kriptot is a hűségprogram megoldásaiba, így a kártyatársasággal szerződött üzleti partnerek kriptovalutát, digitális vagyonelemeket is kínálhatnak jutalomként. Ez azt is jelenti, hogy a felhasználók a hagyományos hűségpontok helyett kriptovalutában is gyűjthetnek pontokat, amiket zökkenőmentesen használhatnak fizetésre is.

„A Mastercard elkötelezett amellett, hogy olyan fizetési megoldások széles skáláját kínálja, amelyek nagyobb választékot, értéket biztosítanak a mindennapokban” –

mondta el Sherri Haymond, a Mastercard digitális partnerségekért felelős ügyvezető alelnöke. „A Bakkttal közösen nemcsak a partnereinknek adunk lehetőséget arra, hogy a digitális eszközök mixét kínálják, hanem releváns fogyasztói élményt is biztosítunk.”

Egyre többen érdeklődnek a kriptovaluták iránt

A Bakkt felmérése szerint a felhasználók folyamatosan keresik a kriptoeszközöket. A kétezer amerikai felhasználó részvételével készült kutatásból kiderült, a válaszadók közel fele (48%) vásárolt kriptovalutát 2021 első felében. Akik nem vásároltak kriptot, azoknak 32%-a nagyon, vagy valamelyest érdeklődik a vásárlás iránt még az év vége előtt.

A Mastercard New Payments Index riportja szerint a millenniumiak 77%-a szeretne többet megtudni a kriptovalutáról, 75%-uk pedig azt mondta, hogy használna kriptovalutát, ha jobban értené.

„Mivel a nagy márkák és kereskedők a fiatalabb fogyasztók igényeire szabott tranzakciós megoldásokat keresik, ezért a kripto alapú fizetési és hűségprogram megoldások egyedülálló lehetőséget kínálnak a kripto iránti növekvő kereslet kielégítésére” – emelte ki Nancy Gordon, a Bakkt hűségprogramokért és fizetési megoldásokért felelős alelnöke.

Erősíti pozícióját a Mastercard az új digitális ökoszisztémában

Ez a partnerség tovább erősíti a Mastercard elköteleződését a kripto-ökoszisztéma iránti, ami magába foglalja többek között a CipherTrace, a kriptovaluta-csalások kiszűrésére specializálódott startup felvásárlását, a blokklánc-technológia és az NFT-k szélesebb körű használatát segítő programok kialakítását, valamint új platform létrehozását a digitális jegybankpénz tesztelésére.

Címlapfotó forrása: Oleksandr – stock.adobe.com. Cikk forrása: Mastercard sajtóközlemény.

Itt követhetsz minket:

BUPA

BUPA
Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

GOOGLE PAY A CIB BANKNÁL

CIB Bank, Google Pay
Fizessen egyszerűen és biztonságosan a Google Pay használatával!

WEBINÁRIUM: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO, Fizetési Kérelem, webinárium
2021. december 14-én a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán górcső alá vesszük a fizetési kérelem terjedését segítő új eszközöket.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.