FinTechShow-7.0

Devizaköltség-gyilkos megoldással veszi fel a versenyt az Erste a fintech cégekkel

Szerző: | 2023. 07. 05. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Július elejétől havonta akár egymillió forintig a bankközi devizapiaci árfolyamon alapuló, vagyis kiemelt árfolyamon válthatnak különböző devizák között az Erste lakossági ügyfelei a George Weben és a George Appon. A bank a keretösszegig nem számít fel semmilyen díjat, jutalékot, kezelési költséget. Külföldi nyaraláskor az ügyfelek beállíthatják, hogy a folyószámlájukhoz tartozó kártya a devizaszámláról költsön, így a fizetés nem jár semmilyen plusz kiadással. Az Erste ezzel felveszi a kesztyűt a fintech cégekkel szemben, hiszen ilyen szolgáltatás javarészt eddig náluk volt elérhető.

Gyors, egyszerű, azonnali áras devizaváltási lehetőséget kínál ügyfeleinek az Erste.

Július elejétől a George Weben vagy a George Appon megadott, saját számlák közötti, forintról devizaszámlára vagy devizáról forint számlára indított átvezetés esetén úgynevezett kiemelt árfolyamon – ez a bankközi devizapiacon alapuló, folyamatosan változó árfolyamot jelent. (A jegyzés valós idejű, a bankközi devizapiac árfolyamait követi, a piaci viszonyoknak megfelelően változik, elfogadására 30 másodperc áll rendelkezésre.)

Az ügyfelek havonta 500 ezer forintig, Erste World és Private Banking ügyfelek egymillió forintig használhatják ezt a kedvezményt, amely automatikusan elérhető, nem kell rá előfizetni vagy külön beállítani a digitális platformon.

Az átváltás banki díj- és jutalékmentesen történik, nincs kezelési költség sem a keretösszegig

– mondta el Gémes Zita, az Erste lakossági számlatermékekért felelős vezetője.

Így működik a devizaváltás

Először is szükségünk van legalább egy devizaszámlára. Az Ersténél jelenleg öt devizanemben lehet devizaszámlát nyitni: euró, amerikai dollár, brit font, svájci frank és kanadai dollár.

A bank díjcsomagjaihoz bármennyi forint vagy devizaszámlát nyithatunk – ugyanazért a havidíjért – egyszerűen a George Store-ban, mindössze pár kattintással, plusz költség nélkül.

Ha eurót akarunk váltani, a szükséges összeget átvezetjük a forint számlánkról az euró számlánkra. A váltáskor megnézzük, mennyi a kiemelt árfolyam, amit az Erste július elejétől az üzleti órákban (hétfőtől péntekig 8.00 és 17.00 óra között) a devizapiacon kialakult viszonyoknak megfelelően jegyez és változtat.

A váltási tranzakció akár azonnal teljesülhet, így – a példánál maradva – rögtön fizethetünk is bankkártyánkkal euróban.

Elég egy bankkártya

Az Ersténél a díjcsomagban nyitott számlák esetében nincs szükség külön devizakártyára. Meglévő bankkártyánkat a díjcsomagon belüli forint- és devizaszámlák között is bármikor egyszerűen, díjmentesen átkapcsolhatjuk a George Weben vagy a George Appon.

Így a kártyánkkal azzal a devizaszámláról fizethetünk egy külföldi nyaralás vagy egy külföldi webáruházban történő internetes vásárlás során, amelyre korábban kiemelt árfolyamon váltottunk.

A kártyás tranzakció ennek köszönhetően nem csak díjmentes lesz, de a konverziós költségektől is mentesülnek az ügyfelek.

George folyamatosan fejlődik

Az Erste kétszáz éve segíti ügyfeleit az anyagi biztonság, a pénzügyi egészség megteremtésében és megőrzésében. Ehhez új eszközökre van szükség, George, az Erste digitális platformja pedig folyamatosan fejlődik, a bevezetése óta eltelt két évben közel félszáz új funkcióval bővült.

Egyebek mellett elindult a Moneyback, amely olyan ingyenes, személyre szabott pénzvisszatérítési kedvezményprogram, amelyben az ügyfelek a vásárlásaik értékének 1-35 százalékát is visszakaphatják.

A júliustól elérhető egyszerű, kiemelt árfolyamokat alkalmazó devizaváltási lehetőséggel pedig mindenki akkor válthat díjmentesen devizát például a nyaraláshoz, amikor úgy gondolja, az árfolyam a legmegfelelőbb

– tette hozzá Gémes Zita.

[Erste sajtóközlemény]

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!