2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.05.17.

Visszatér a Google Wallet! Ide költözhet minden kártyád

Szerző:

Kategóriák:

A napokban a Google bejelentette, ismét külön alkalmazás lesz a Google Wallet. A Google elsődleges célja a Wallet ismételt bevezetésével a mindennapi életünk egyszerűsítése azáltal, hogy a legszükségesebb igazolásokat, igazolványokat, kártyákat és jegyeket egyetlen helyen kezelhetjük, tárolhatjuk. A tárcában a fizetési kártyák, ajándék- és hűségkártyák mellett belépőket, utazási jegyeket is tárolhatunk.
A piaci vállalkozások egyre gyakrabban alkalmaznak digitális kártyákat belépésre, azonosításra, ezért egy olyan alkalmazásnak, ahol ezeket biztonságosan tárolhatjuk, kezelhetjük, ma már van létjogosultsága – véli a társaság.

Minden kártya egy helyen. Lesz elég bizalom?

A technológia megérett egy, minden digitális igazolás, igazolvány és kártya egy helyen történő kezelésére.

A kérdés az, hogy a felhasználók digitálisan felkészültek-e, van-e elegendő bizalmuk ahhoz, hogy valójában a teljes életüket rábízzák egy alkalmazásra, egy készülékre, egy szolgáltatóra.

Kérdés, továbbá, hogy a tárca értékajánlata egyszerűsíti-e a mindennapi életünket annyira, hogy a félelem, tartózkodás leküzdhető legyen.

A Google Wallet ökoszisztémához csatlakozó vállalkozások, szolgáltatók száma növekszik és ezáltal a Wallet szolgáltatásai egyre több helyen vehetők igénybe. Ezzel pedig a Wallet értékajánlata is erősebbé válik. Például, vannak olyan szállodák, amelyek digitális kulcsot adnak a szobákhoz. Az Egyesült Államok néhány tagállamában pedig már bevezették a digitális jogosítvány intézményét. Van, ahol az autókulcsok is digitális kulcsként vehetők át.

Google Wallet és Google Maps szimbiózis

A Google tárca ugyanakkor nem csupán a kártyák tárolóhelye kíván lenni. Egyedi szolgáltatás a Google maps és a tárca integrálása, mellyel az is lehetővé válik, hogy az utazási útvonal lehetőségek közül a választásakor az adott útvonal pénztárcánkra gyakorolt hatását, azaz az adott út költségét is láthatjuk. Ha pedig úgy alakul, nincs elegendő egyenleg a tárcán, a tárcába integrált fizetési kártyáról az alkalmazás elhagyása nélkül fizethetünk.

A koncepció bár egyedi értékajánlatot hordoz, de a helyzet még nem ennyire egyszerű. Ehhez ugyanis be kell vonni, fel kell készíteni a vasutakat, szállítási cégeket, benzinkutakat is.

Kapcsolódó cikk:

Többlépcsős bevezetés

A Google Wallet bevezetése több lépcsőben, és többféle módon valósul meg. Lesznek olyan országok, ahol a Google Pay válik Google Walletté, lesz ahol különálló alkalmazásként kerül bevezetésre. A Google Wallet kezdetben csak Androidon lesz elérhető és egyelőre az is valószínűnek tűnik, hogy a digitális személy azonosságunk igazolása, egyetlen eszközhöz kötődik majd.
Címkék:
blank