BankTechShow

Visszatér a Google Wallet! Ide költözhet minden kártyád

Szerző: | 2022. 05. 17. | Digitális pénzügyek, Elektronikus fizetés, Google Pay, Összes hír

A napokban a Google bejelentette, ismét külön alkalmazás lesz a Google Wallet. A Google elsődleges célja a Wallet ismételt bevezetésével a mindennapi életünk egyszerűsítése azáltal, hogy a legszükségesebb igazolásokat, igazolványokat, kártyákat és jegyeket egyetlen helyen kezelhetjük, tárolhatjuk. A tárcában a fizetési kártyák, ajándék- és hűségkártyák mellett belépőket, utazási jegyeket is tárolhatunk.
A piaci vállalkozások egyre gyakrabban alkalmaznak digitális kártyákat belépésre, azonosításra, ezért egy olyan alkalmazásnak, ahol ezeket biztonságosan tárolhatjuk, kezelhetjük, ma már van létjogosultsága – véli a társaság.

Minden kártya egy helyen. Lesz elég bizalom?

A technológia megérett egy, minden digitális igazolás, igazolvány és kártya egy helyen történő kezelésére.

A kérdés az, hogy a felhasználók digitálisan felkészültek-e, van-e elegendő bizalmuk ahhoz, hogy valójában a teljes életüket rábízzák egy alkalmazásra, egy készülékre, egy szolgáltatóra.

Kérdés, továbbá, hogy a tárca értékajánlata egyszerűsíti-e a mindennapi életünket annyira, hogy a félelem, tartózkodás leküzdhető legyen.

A Google Wallet ökoszisztémához csatlakozó vállalkozások, szolgáltatók száma növekszik és ezáltal a Wallet szolgáltatásai egyre több helyen vehetők igénybe. Ezzel pedig a Wallet értékajánlata is erősebbé válik. Például, vannak olyan szállodák, amelyek digitális kulcsot adnak a szobákhoz. Az Egyesült Államok néhány tagállamában pedig már bevezették a digitális jogosítvány intézményét. Van, ahol az autókulcsok is digitális kulcsként vehetők át.

Google Wallet és Google Maps szimbiózis

A Google tárca ugyanakkor nem csupán a kártyák tárolóhelye kíván lenni. Egyedi szolgáltatás a Google maps és a tárca integrálása, mellyel az is lehetővé válik, hogy az utazási útvonal lehetőségek közül a választásakor az adott útvonal pénztárcánkra gyakorolt hatását, azaz az adott út költségét is láthatjuk. Ha pedig úgy alakul, nincs elegendő egyenleg a tárcán, a tárcába integrált fizetési kártyáról az alkalmazás elhagyása nélkül fizethetünk.

A koncepció bár egyedi értékajánlatot hordoz, de a helyzet még nem ennyire egyszerű. Ehhez ugyanis be kell vonni, fel kell készíteni a vasutakat, szállítási cégeket, benzinkutakat is.

Kapcsolódó cikk:

Többlépcsős bevezetés

A Google Wallet bevezetése több lépcsőben, és többféle módon valósul meg. Lesznek olyan országok, ahol a Google Pay válik Google Walletté, lesz ahol különálló alkalmazásként kerül bevezetésre. A Google Wallet kezdetben csak Androidon lesz elérhető és egyelőre az is valószínűnek tűnik, hogy a digitális személy azonosságunk igazolása, egyetlen eszközhöz kötődik majd.
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!