2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2019.06.04.

Volt, nincs Revolut Apple Pay Magyarországon

Szerző:

Kategóriák:

Rövid ideig tartott a hazai Revolut felhasználók öröme, akik képesek voltak kártyájukat hozzáadni az Apple Pay-hez. „Rendszerhiba” eredményeként május 29-én „megnyílt”, május 31-én „bezárt” a Revolutnál az Apple Pay – legalábbis Magyarországon. Két napig olyan lázban égett a hazai iPhone-os Revolut társadalom, amit a bankok eddig nem tudtak kiváltani. Két nap mélységei, magasságai és tanulságai.

Röviden: a régebben rendelt Revolut kártyákat a magyar felhasználók is hozzáadhatták az Apple Pay-hez 2019. május 29-én a reggeli óráktól. Ezeknél a kártyáknál a BIN* kibocsátás országa az első időszakban jellemzően az Egyesült Királyság volt, ahol először indult el az Apple Pay. Ennek a „véletlennek” köszönhetően a „szerencsés” korai hazai Revolutosok boldog Apple Pay felhasználókká váltak.

A magyar találékonyság

Az újabb kibocsátású kártyák esetén a BIN már meghatározta az országot is, ezért ezeknél a kártyáknál az Apple Pay elérhetősége Magyarországon korlátozva volt. Akik ilyen kártyákkal rendelkeztek, azok automatikusan az alábbi üzenetet kapták: „A kártyakibocsátó még nem támogatja ezt a kártyát.”

Ugyanakkor a fanatikus hazai iPhone-os-Revolutos felhasználók nem nyugodtak bele abba, hogy számukra nem elérhető az Apple Pay. A magyar találékonyság hamar felfedezte a „kiskapukat”, amelyekkel – ideig-óráig – sikerült a frissebb kibocsátású Revolut kártyákat is „belepasszírozni” az Apple Walletbe.

A hazai közösség tagjai hamar rájöttek arra, ha az alkalmazáson belül átállítják a lakcímet pl. az Egyesült Királyságban található lakcímre és ezt követően rendelnek virtuális Revolut kártyát, akkor azt hozzá lehet rendelni az Apple Pay-hez. A felhasználók egy részénél ennek számlazárolás lett az eredménye, hiába állították vissza a lakcímet a rendelést követően.

Május 31-én délben a Revolut távolról törölte a magyar felhasználók Revolut kártyáit (egészen pontosan az ahhoz kapcsolódó tokeneket) az Apple Wallet-ből, így már csak azok tudtak az Apple Pay-jel fizetni, akik „trükkösen” adták hozzá a kártyájukat (és még nem zárolták a számlájukat).

Revolut Apple Pay Magyarországon?

Két nap alatt olyan izgalom járta át az iPhone-os-Revolut felhasználókat az Apple Pay miatt, amit korábban a hazai bankok nem igazán tudtak kiváltani az érintéses mobilfizetéssel (kivéve az OTP Apple Pay bejelentését).

Közben mennek a találgatások, hogy mégis mikor lesz elérhető a hazai Revolut felhasználók számára az Apple Pay:

  • az OTP-nek exkluzivitása van az Apple Pay bevezetésére Magyarországon (a Szifon.com beszámolója szerint) és emiatt a többi bank csak később indulhat.
  • a Revolut chates ügyfélszolgálata május 29-én szűkszavúan annyit közölt az érdeklődőkkel, hogy hivatalosan az Egyesült Királyságban és Franciaországban érhető el az Apple Pay, de dolgoznak azon, hogy több országban is elérhető legyen a szolgáltatás.
  • Május 31-én a Revolut helpdesk már picit hosszabb választ adott: „Apple Pay is currently only available for Revolut customers in the UK, France, Poland, Germany, Czech Republic, Switzerland, Ireland, Belgium, Spain, Italy, Sweden, Denmark, Norway, Finland, and Iceland. We’ll be expanding to other countries soon.”
  • Június 3-án arra a kérdésre, hogy Magyarországon mikor lesz elérhető az Apple Pay az alábbi válasz jött a Revolut ügyfélszolgálatától: „Thank you for letting me know about this. Unfortunately, it’s not yet available in Hungary. We just want to make sure that using Apple Pay with Revolut cards will work smoothly and without any interruptions, so we just need a while more to polish that. Additionally, in some cases, we also rely on our external partners and it might delay the process of launching a new feature. We’ll surely let you know when it’s finally available.”

Hivatalosan nem érhető el az Apple Pay a Magyarországról rendelt Revolut kártyák esetén és azt sem tudni, mikorra várható a szolgáltatás (bár dolgoznak rajta). Az elmúlt egy hét fórum bejegyzései alapján mindenesetre az látszik, nagyon sok iPhone-os Revolutos várja és használná azt (függetlenül attól, milyen reputációs veszteség érte a társaságot az elmúlt 12 hónapban).

Kapcsolódó cikkek:

Címkék:
blank