BankTechShow

10 kérdés a fintech csúcstalálkozóra

Szerző: | 2018. 06. 11. | Nemzetközi digitális bankolás, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

A fintech világ csúcsvezetői a múlt heti amszterdami Money20/20 konferenciáról áthelyezték székhelyüket Dublinba, a MoneyConf-ra. Kirepültük mi is, hogy választ kaphassunk a fintech jövőjével kapcsolatos kérdéseinkre.

 

A TOP10 kérdés

  1. Mire számíthatunk a nap végén? A fintech világban megmarad a sok kis játékos, vagy a nap végére csak pár nagy platform marad talpon?
  2. Az open banking sikerének kulcsa az ügyfelek kezében van. Az adatokhoz csak azok a szolgáltatók és csak olyan mértékben férhetnek hozzá, amennyire az ügyfél azt engedélyezi számukra. Ennek fényében van-e életképes üzleti modell az open banking mögött?
  3. Az open banking szolgáltatási modell célja, hogy az adatok intelligens elemzésén keresztül a pénzügyi szolgáltatók az ügyfelek élethelyzetéhez igazodó, számukra valós értéket képviselő szolgáltatásokat alakítsanak ki. Reális várakozás, hogy az open banking hatására beköszönt a valós ügyfélközpontú bankolás korszaka?
  4. Milyen szerepe lesz, lehet a bankoknak a nyílt bankolás világában?
  5. Hogyan fogunk vásárolni a jövőben? Hogyan változik a kereskedelem világa a Square és az Amazon szerint?
  6. 2017-ben a kibertámadások számos iparágat elértek. A pénzügyi szektor hogyan készül ezek kivédésére? Az új hang alapú kereskedelemre, mesterséges intelligenciára, vagy IoT-ra   épülő szolgáltatások terjedésével hogyan biztosítják a pénzügyi szolgáltatók a rendszerek védelmét? A  jelszavak és PIN kódok világán túl milyen védelmi intézkedésekkel akadályozható meg, hogy a csalók további teret, új lehetőséget kapjanak a csalárd tevékenységek elkövetésére?   
  7. Hogyan használja ki a viselkedés gazdaságtanában rejlő lehetőségeket a biztosítói szektor “forradalmára”, a Lemonade? 
  8. Hogyan változnak az ügynöki, értékesítési modellek a biztosítói szektorban? Milyen új megközelítéseket használnak az olyan insurtech startup-ok, mint a PolicyBazaar, vagy a Trov? 
  9. Milyen hatással lehet a blockchain a pénzügyi közvetítői rendszerre? Milyen új “mediátorok” jöhetnek és kik eshetnek ki az értékláncból?
  10. Vannak országok – Európában például Svédország -, amelyek a “készpénzmentes társadalom” címre pályáznak. Hol tartunk most ezen az úton és reális lehet-e a következő 5 évben a készpénzmentes társadalom elérése? 

 

A TOP12 jövőformáló

Kiválasztottuk azt a 12 társaságot, amelyek meghatározhatják a jövő bankolásának, digitális pénzügyeinek irányát. Kíváncsiak vagyunk, Ők milyen válaszokat adnak majd a fintech jövőjével kapcsolatos kérdéseinkre.

MonyConf FinTechZone fintech

 

#dublinboljelentjuk

A MoneyConf-ról a bejelentkezéseinket a social oldalakon a #dublinboljelentjuk hashtag-en keresztül követhetitek nyomon. A konferenciát követően, 2018.06.19-én az EWPN Katapulton foglaljuk össze a legfontosabbakat. Részleteik itt.

MentésMentés

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!