10 kérdés a fintech csúcstalálkozóra

írta | 2018.06.11. | Nemzetközi digitális bankolás, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

moneyconf fintech

A fintech világ csúcsvezetői a múlt heti amszterdami Money20/20 konferenciáról áthelyezték székhelyüket Dublinba, a MoneyConf-ra. Kirepültük mi is, hogy választ kaphassunk a fintech jövőjével kapcsolatos kérdéseinkre.

 

A TOP10 kérdés

  1. Mire számíthatunk a nap végén? A fintech világban megmarad a sok kis játékos, vagy a nap végére csak pár nagy platform marad talpon?
  2. Az open banking sikerének kulcsa az ügyfelek kezében van. Az adatokhoz csak azok a szolgáltatók és csak olyan mértékben férhetnek hozzá, amennyire az ügyfél azt engedélyezi számukra. Ennek fényében van-e életképes üzleti modell az open banking mögött?
  3. Az open banking szolgáltatási modell célja, hogy az adatok intelligens elemzésén keresztül a pénzügyi szolgáltatók az ügyfelek élethelyzetéhez igazodó, számukra valós értéket képviselő szolgáltatásokat alakítsanak ki. Reális várakozás, hogy az open banking hatására beköszönt a valós ügyfélközpontú bankolás korszaka?
  4. Milyen szerepe lesz, lehet a bankoknak a nyílt bankolás világában?
  5. Hogyan fogunk vásárolni a jövőben? Hogyan változik a kereskedelem világa a Square és az Amazon szerint?
  6. 2017-ben a kibertámadások számos iparágat elértek. A pénzügyi szektor hogyan készül ezek kivédésére? Az új hang alapú kereskedelemre, mesterséges intelligenciára, vagy IoT-ra   épülő szolgáltatások terjedésével hogyan biztosítják a pénzügyi szolgáltatók a rendszerek védelmét? A  jelszavak és PIN kódok világán túl milyen védelmi intézkedésekkel akadályozható meg, hogy a csalók további teret, új lehetőséget kapjanak a csalárd tevékenységek elkövetésére?   
  7. Hogyan használja ki a viselkedés gazdaságtanában rejlő lehetőségeket a biztosítói szektor “forradalmára”, a Lemonade? 
  8. Hogyan változnak az ügynöki, értékesítési modellek a biztosítói szektorban? Milyen új megközelítéseket használnak az olyan insurtech startup-ok, mint a PolicyBazaar, vagy a Trov? 
  9. Milyen hatással lehet a blockchain a pénzügyi közvetítői rendszerre? Milyen új “mediátorok” jöhetnek és kik eshetnek ki az értékláncból?
  10. Vannak országok – Európában például Svédország -, amelyek a “készpénzmentes társadalom” címre pályáznak. Hol tartunk most ezen az úton és reális lehet-e a következő 5 évben a készpénzmentes társadalom elérése? 

 

A TOP12 jövőformáló

Kiválasztottuk azt a 12 társaságot, amelyek meghatározhatják a jövő bankolásának, digitális pénzügyeinek irányát. Kíváncsiak vagyunk, Ők milyen válaszokat adnak majd a fintech jövőjével kapcsolatos kérdéseinkre.

MonyConf FinTechZone fintech

 

#dublinboljelentjuk

A MoneyConf-ról a bejelentkezéseinket a social oldalakon a #dublinboljelentjuk hashtag-en keresztül követhetitek nyomon. A konferenciát követően, 2018.06.19-én az EWPN Katapulton foglaljuk össze a legfontosabbakat. Részleteik itt.

MentésMentés

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

WORLDLINE FINANCIAL SERVICES

worldline financial services
Digital Payments for a trusted world

KIADVÁNY: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO fizetési kérelem
Elkészült a fizetési kérelem szolgáltatást bemutató kiadvány. A legfontosabb tudnivalók egy helyen.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!