10 millió eurót kapott a magyar fintech startup, a SEON

Szerző: | 2021. 03. 18. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

PayTechShow 4.0

A nemzetközi sajtóba is bekerült a magyar fintech startup, a SEON 10 millió eurós tőkebefektetésének híre. A társaság a digitális lábnyomunkból, az okoseszközeinkből kinyerhető geolokációs és egyéb adatokból, a bankkártyánk első 6 számjegyéből és még vagy több száz adatból képes megállapítani, csalóval van-e dolgunk a digitális térben. Az online csalások, az adathalászok kiszűrézéshez kínál modern megoldást bankoknak, webshopoknak a magyar startup. Az N26, a SumUp, az Onfido alapítói és más fintech szupersztárok is beszálltak a cégbe.

Mit kell tudni a SEONról?

A SEON egy olyan csalásmegelőző rendszert fejleszt, amely képes kiszűrni a lehetséges csalásokat a különböző online tranzakcióknál. Az adatgyűjtés egy fontos eleme a kockázati profil felépítése, amit a rendszer a meglévő adatokból dolgozva, különböző publikus és közösségi forrásokból bővít ki egy teljes profillá. A kockázatelemzés során a gépi tanulás segítségével azonnal besorolásra kerül a tranzakció, de a döntési folyamat teljesen átlátható marad.

Főbb adatok:

  • Alapítás éve: 2017
  • Árbevétel 2019-ben: 171 millió forint
  • Foglalkoztatottak száma 2021-ben: 47 fő
  • Ügyfeleik: KLM, AirFrance, OTP Bank, AVIS, Barion, GRÁNIT Bank
  • Tőkebefektetés összesen: 11,5 millió euró
  • Alapítók: Kádár Tamás és Jendruszák Bence

2016-ban és 2020-ban is bekerültek a legígéretesebb magyar fintech társaságok közé, a HUNFINTECH25-be, majd a HunFinTech20/20-ba. 2017-ben a FinTechShow-n debütáltak és 2018 februárjában megkapták az első tőkebefektetésüket. Akkor 150 millió forint (0,5 millió euró) tőkét kaptak az OTP Csoporthoz tartozó Portfolion és a Friedler Capital társaságoktól. 2019-ben a Portfolion újabb 1 millió eurót fektetett a társaságba.

További eredmények:

  • 2019-ben megnyerték az európai Lendit konferencia startup díját („Pitch-it”).
  • 2020 végén a G2 Crowd platformon „leader” kitüntetést kaptak a fraud protection kategóriában.
  • 2020-ban új irodát nyitottak Londonban.
SEON-fintechshow-fintech-fraud-jendruszak-bence

Fotón: Jendruszák Bence, a Seon társalapítója a FinTechShow-n 2017-ben

Az N26, SumUp, Tide alapítói és a Revolut volt felsővezetője is a befektetők között

A magyar fintech startup sikeréről a TechCrunch is beszámolt, amiből kiderült, a mostani tőkebefektetői körben több fintech szupersztár is beszállt a cégbe. A befektetők között találhatjuk az N26 alapítóit (Maximilian Tayenthal, Valentin Stalf), a SumUp alapítóit (Stefan Jeschonnek, Jan Deepen), a Tide vezérigazgatója (Laurence Krieger), a Revolut korábbi pénzügyi vezére (Peter O’Higgins), az iZettle korábbi felsővezetője (Leo Nilsson), az Onfido társalapítója (Eamon Jubawy), a ComplyAdvantage alapítója (Charlie Delingpole).

A mostani (series A) tőkebefektetést a Creandum, a korai fázisú befektetésekre szakosodott társaság vezette, amely olyan startupokban fektetett, mint a Bolt, Klarna, iZettle, vagy a Spotify.

Címlapfotó: FinTechZone.hu

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!