2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.03.18.

10 millió eurót kapott a magyar fintech startup, a SEON

Szerző:

Kategóriák:

A nemzetközi sajtóba is bekerült a magyar fintech startup, a SEON 10 millió eurós tőkebefektetésének híre. A társaság a digitális lábnyomunkból, az okoseszközeinkből kinyerhető geolokációs és egyéb adatokból, a bankkártyánk első 6 számjegyéből és még vagy több száz adatból képes megállapítani, csalóval van-e dolgunk a digitális térben. Az online csalások, az adathalászok kiszűrézéshez kínál modern megoldást bankoknak, webshopoknak a magyar startup. Az N26, a SumUp, az Onfido alapítói és más fintech szupersztárok is beszálltak a cégbe.

Mit kell tudni a SEONról?

A SEON egy olyan csalásmegelőző rendszert fejleszt, amely képes kiszűrni a lehetséges csalásokat a különböző online tranzakcióknál. Az adatgyűjtés egy fontos eleme a kockázati profil felépítése, amit a rendszer a meglévő adatokból dolgozva, különböző publikus és közösségi forrásokból bővít ki egy teljes profillá. A kockázatelemzés során a gépi tanulás segítségével azonnal besorolásra kerül a tranzakció, de a döntési folyamat teljesen átlátható marad.

Főbb adatok:

  • Alapítás éve: 2017
  • Árbevétel 2019-ben: 171 millió forint
  • Foglalkoztatottak száma 2021-ben: 47 fő
  • Ügyfeleik: KLM, AirFrance, OTP Bank, AVIS, Barion, GRÁNIT Bank
  • Tőkebefektetés összesen: 11,5 millió euró
  • Alapítók: Kádár Tamás és Jendruszák Bence

2016-ban és 2020-ban is bekerültek a legígéretesebb magyar fintech társaságok közé, a HUNFINTECH25-be, majd a HunFinTech20/20-ba. 2017-ben a FinTechShow-n debütáltak és 2018 februárjában megkapták az első tőkebefektetésüket. Akkor 150 millió forint (0,5 millió euró) tőkét kaptak az OTP Csoporthoz tartozó Portfolion és a Friedler Capital társaságoktól. 2019-ben a Portfolion újabb 1 millió eurót fektetett a társaságba.

További eredmények:

  • 2019-ben megnyerték az európai Lendit konferencia startup díját (“Pitch-it”).
  • 2020 végén a G2 Crowd platformon “leader” kitüntetést kaptak a fraud protection kategóriában.
  • 2020-ban új irodát nyitottak Londonban.
SEON-fintechshow-fintech-fraud-jendruszak-bence

Fotón: Jendruszák Bence, a Seon társalapítója a FinTechShow-n 2017-ben

Az N26, SumUp, Tide alapítói és a Revolut volt felsővezetője is a befektetők között

A magyar fintech startup sikeréről a TechCrunch is beszámolt, amiből kiderült, a mostani tőkebefektetői körben több fintech szupersztár is beszállt a cégbe. A befektetők között találhatjuk az N26 alapítóit (Maximilian Tayenthal, Valentin Stalf), a SumUp alapítóit (Stefan Jeschonnek, Jan Deepen), a Tide vezérigazgatója (Laurence Krieger), a Revolut korábbi pénzügyi vezére (Peter O’Higgins), az iZettle korábbi felsővezetője (Leo Nilsson), az Onfido társalapítója (Eamon Jubawy), a ComplyAdvantage alapítója (Charlie Delingpole).

A mostani (series A) tőkebefektetést a Creandum, a korai fázisú befektetésekre szakosodott társaság vezette, amely olyan startupokban fektetett, mint a Bolt, Klarna, iZettle, vagy a Spotify.

Címlapfotó: FinTechZone.hu
Címkék:
blank
blank