10 millió eurót kapott a magyar fintech startup, a SEON

írta | 2021.03.18. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

A nemzetközi sajtóba is bekerült a magyar fintech startup, a SEON 10 millió eurós tőkebefektetésének híre. A társaság a digitális lábnyomunkból, az okoseszközeinkből kinyerhető geolokációs és egyéb adatokból, a bankkártyánk első 6 számjegyéből és még vagy több száz adatból képes megállapítani, csalóval van-e dolgunk a digitális térben. Az online csalások, az adathalászok kiszűrézéshez kínál modern megoldást bankoknak, webshopoknak a magyar startup. Az N26, a SumUp, az Onfido alapítói és más fintech szupersztárok is beszálltak a cégbe.

Mit kell tudni a SEONról?

A SEON egy olyan csalásmegelőző rendszert fejleszt, amely képes kiszűrni a lehetséges csalásokat a különböző online tranzakcióknál. Az adatgyűjtés egy fontos eleme a kockázati profil felépítése, amit a rendszer a meglévő adatokból dolgozva, különböző publikus és közösségi forrásokból bővít ki egy teljes profillá. A kockázatelemzés során a gépi tanulás segítségével azonnal besorolásra kerül a tranzakció, de a döntési folyamat teljesen átlátható marad.

Főbb adatok:

  • Alapítás éve: 2017
  • Árbevétel 2019-ben: 171 millió forint
  • Foglalkoztatottak száma 2021-ben: 47 fő
  • Ügyfeleik: KLM, AirFrance, OTP Bank, AVIS, Barion, GRÁNIT Bank
  • Tőkebefektetés összesen: 11,5 millió euró
  • Alapítók: Kádár Tamás és Jendruszák Bence

2016-ban és 2020-ban is bekerültek a legígéretesebb magyar fintech társaságok közé, a HUNFINTECH25-be, majd a HunFinTech20/20-ba. 2017-ben a FinTechShow-n debütáltak és 2018 februárjában megkapták az első tőkebefektetésüket. Akkor 150 millió forint (0,5 millió euró) tőkét kaptak az OTP Csoporthoz tartozó Portfolion és a Friedler Capital társaságoktól. 2019-ben a Portfolion újabb 1 millió eurót fektetett a társaságba.

További eredmények:

  • 2019-ben megnyerték az európai Lendit konferencia startup díját (“Pitch-it”).
  • 2020 végén a G2 Crowd platformon “leader” kitüntetést kaptak a fraud protection kategóriában.
  • 2020-ban új irodát nyitottak Londonban.
SEON-fintechshow-fintech-fraud-jendruszak-bence

Fotón: Jendruszák Bence, a Seon társalapítója a FinTechShow-n 2017-ben

Az N26, SumUp, Tide alapítói és a Revolut volt felsővezetője is a befektetők között

A magyar fintech startup sikeréről a TechCrunch is beszámolt, amiből kiderült, a mostani tőkebefektetői körben több fintech szupersztár is beszállt a cégbe. A befektetők között találhatjuk az N26 alapítóit (Maximilian Tayenthal, Valentin Stalf), a SumUp alapítóit (Stefan Jeschonnek, Jan Deepen), a Tide vezérigazgatója (Laurence Krieger), a Revolut korábbi pénzügyi vezére (Peter O’Higgins), az iZettle korábbi felsővezetője (Leo Nilsson), az Onfido társalapítója (Eamon Jubawy), a ComplyAdvantage alapítója (Charlie Delingpole).

A mostani (series A) tőkebefektetést a Creandum, a korai fázisú befektetésekre szakosodott társaság vezette, amely olyan startupokban fektetett, mint a Bolt, Klarna, iZettle, vagy a Spotify.

Címlapfotó: FinTechZone.hu

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.