2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.03.01.

15 innovatív startuppal indít együttműködést az OTP Csoport

Szerző:

Kategóriák:

Az OTP Bank 15 érettebb, növekedési fázisban lévő innovatív technológiai vállalkozással kezd 3 hónapos együttműködést a negyedik Startup Programja keretében. A startupok intenzív támogatást kapnak az OTP LAB-tól, illetve elismert szakmai mentoroktól is annak érdekében, hogy bizonyítsák alkalmasságukat a bankcsoporttal való hosszabb távú együttműködésre.

Az OTP Startup Partner Program a 2020-2021-es időszakban a korábbi évek sikereiből építkezve az anyabank mellett a külföldi leánybankok teljes körű részvételével indult el, így a 2020 őszi jelentkezési időszakban a 11 országot lefedő bankcsoport csaknem 100 innovációs igény mentén kereste startup partnereit.

A 2020. szeptember 15. és október 23. közötti jelentkezési időszakban a startup regisztrációk száma újabb rekordot döntött: összesen 51 országból 469 jelentkezés érkezett, 27%-kal több, mint az előző Programban.

A Program március 1. és május 26. közötti tesztidőszakában 15 vállalkozás kapott meghívást, akik az anyabank mellett a szerb, ukrán, bolgár, albán és montenegrói leánybankokkal kezdenek együttműködést.

A sikeres tesztprojektet záró csapatok bekerülhetnek a Program 6 hónapos rollout időszakába, amely a tesztelt innovatív megoldásaik éles bevezetéséhez is támogatást nyújt.

A 15 kiválasztott startup

A Programra ezúttal is 5+1 témakörben pályázhattak az érdeklődő cégek: kifinomult (1) adatelemzési megoldások, (2) ügyfélélmény és ügyfélkiszolgálás, (3) belső hatékonyság, (4) lakossági és vállalati bankoláshoz kötődő termékspecifikus innovációk, illetve a fenti kategóriákba nem sorolható, bankszektorhoz kötődő, teljesen (5) újszerű és diszruptív megoldások.

A kiválasztott startupok tevékenysége jól beleillik a fenti témakörök valamelyikébe:

  • Adatelemzési technikával támogatja a hitelezési folyamatokat a (1) Cantab PI tranzakciós adatok elemzésén alapuló hitelminősítő megoldása, illetve a (2) Katabat késedelmes ügyfelek elérésére létrehozott önkiszolgáló platformja. Az (3) Orgnostic a HR riporting folyamatokat, az (4) Amplyfi pedig az automatikus ügyfélátvilágítást teszi gördülékenyebbé kifinomult analitikai módszerekkel.
  • A személyre szabott ügyfélkiszolgálást támogatja a (5) Xeerpa közösségi média jelenlétre épülő üzleti intelligencia megoldása, illetve mesterséges intelligencia segítségével nyújt személyre szabott termékajánlatokat különböző terméktípusokra az (6) Abaka és a (7) W.UP.
  • Szintén az ügyfélélmény növeléséhez járul hozzá az ügyfélvisszajelzések integrált, digitális kezelését lehetővé tevő (8) Feedier, a hang alapú ügyfélazonosító megoldást és chatbotot fejlesztő (9) Spitch, valamint az (10) Ubanquity, mely többek között kedvezményprogramokat tesz mobilon könnyen használhatóvá az ügyfelek számára.
  • Innovatív banki termékfejlesztést támogató megoldás a (11) PiggyBanx virtuális malacperselye, mely a gyermekek pénzügyi edukációját segíti elő játékos elemekkel, és az (12) Appraiser.ai, mely a lakásvásárlásban és a kapcsolódó hiteligénylési folyamatokban segíti a fogyasztókat.
  • A belső hatékonyságot kívánja növelni a (13) Proworx, mely a bankfiókhálózatban elérhető marketing felületek digitális tartalommenedzsmentjét biztosítja. A (14) Lumeer csapata a csoportszintű digitális kollaborációt serkentő platformjával, míg a (15) Mentessa egy digitális munkatársi mentoring platform révén teszi könnyebbé a munkatársak együttműködését.

A 15 startup 10 országból érkezett (Egyesült Királyság, Bulgária, Magyarország, Franciaország, Egyesült Államok, Csehország, Németország, Írország, Spanyolország, Svájc) a Programba. A három hónapos együttműködési időszak során három speciális héten dedikált lehetőséget kapnak a cégek képviselői a szakterületi mentoraikkal való átfogó online workshopokra. Emellett a startupok érettségéhez igazodó tréningek és egyéni mentori alkalmak is segítik a csapatokat az üzletfejlesztésben.

Az akcelerációs időszak május végén a Demo Day eseménnyel zárul, ahol a startupok a bankcsoport és a Program partnereinek vezetése előtt számolnak be a pilot időszak tanulságairól és az elért eredményekről.

Kapcsolódó cikk:

Címlapfotó: otpstartup.com. Link

Címkék:
blank