250 milliós befektetést kapott a tavalyi FinTechShow győztes startup

Szerző: | 2020. 09. 10. | Fintech startupok, FinTechShow, FinTechShow díj, Összes hír

PayTechShow 4.0

Digitális faktoring megoldással forradalmasítja a számlafinanszírozási piacot a tavalyi FinTechShow győztes startup, a Péntech Solutions, amely 250 milliós befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től. Októberben ismét jön a FinTechShow, ahol kiderül, mi lesz az idei év legígéretesebb fintech megoldása.

A KKV-k számára nehéz finanszírozást szerezni nemcsak a szigorú követelmények, de a sokszor átláthatatlan ügyintézés és rengeteg papírmunka miatt is. A Péntech Solutions ezt a folyamatot egyszerűsíti le és teszi hozzáférhetőbbé a vállalkozások számára, hogy azok hosszú lejáratú számláikat egyszerűen és teljesen digitálisan faktorálhassák.

A FinTechShow

A FinTechShow 2017-ben debütált Magyarországon azzal a céllal, hogy bemutassa a legígéretesebb digitális pénzügyi megoldásokat a pénzügyi szolgáltatók számára. Minden évben független szakmai zsűri választja ki a bemutatkozó 10-15 fintech közül az év legígéretesebb megoldását.

Az eddigi FinTechShow győztesek a díj elnyerését követően jelentős tőkebefektetésben részesültek.

Az eddigi díjazottak:

  • 2017 – Cristo (korábban Kriph.io): „Több mint CASCO”
  • 2018 – FintechX (korábban: Aggreg8.io): „Magyarország első számlainformációs szolgáltatója”
  • 2019 – PénTech: „Okos faktoring: likviditás gombnyomásra”
  • 2020 – 2020.10.13-án kiderül, ki lesz az újabb FinTechShow győztes!

Folyósítás akár 24 órán belül

A cég által fejlesztett webalkalmazáson keresztül a KKV-k egy rövid regisztráció után pár perc alatt igényelhetnek finanszírozást. A faktoring igénylést a Péntech kockázatelemző algoritmusa másodpercek alatt értékeli és személyre szabott ajánlatot készít az igénylést benyújtó cégnek.

A digitalizáció eredményeképp a cég ügyfelei számára akár a 24 órán belüli folyósítás is elérhető.

Közel 300 regisztrált felhasználó

A céget 2019-ben létesítette a nemzetközi színtéren is tapasztalt alapítói csapat. A cég az MKB Fintechlab inkubációs programja után 2019 őszén lépett piacra béta üzemmódban, 2020-tól pedig a digitális faktoring platform teljes funkcionalitása elérhető a mára már közel 300 regisztrált felhasználói bázis számára.

A FinTechShow díjtól a tőkebefektetésig

A Péntechet 2019-ben az év legígéretesebb fintech startupjának választották a FinTechShow-n, majd ugyanebben az évben megnyerte a Startup Europe Awards Hungary fintech kategóriáját.

Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures már a Fintechshow díj elnyerése után felfigyelt a Péntech megoldására, 2020 augusztusában pedig egy 250 milliós tőkebefektetésről sikerült megállapodniuk a feleknek.

„A globális fintech piac az egyik legizgalmasabb a startupok és a befektetők körében, viszont hazai viszonylatban jelenleg gyerekcipőben jár, ám dinamikusan fejlődik. Ennek a fejlődésnek szeretnénk mi is aktív részesei lenni, ezért keressük folyamatosan azokat az innovatív vállalkozásokat, amelyek alapjaiban változtathatják meg a gondolkodást és a cselekvést ebben az iparágban.”

– mondta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója.

Terjeszkedés a válságidőszakban is

„A tőkebefektetéssel elsődleges célunk, hogy kiterjesszük magyarországi jelenlétünket és minél több hazai vállalkozás számára tegyük könnyen elérhetővé a faktoringot mint finanszírozási lehetőséget. Ezzel tudjuk őket támogatni a kiszámítható, biztonságos működésben és növekedésben még válságidőszakban is”

– mondta el Berényi Benjamin, a Péntech ügyvezetője.

A vállalkozásnak ezen felül célja, hogy a következő években szélesítse termékportfolióját és megkezdje terjeszkedését elsősorban a közép-európai régióban. Jelenleg hitelezés és követeléskezelés is elérhető az oldalon béta üzemmódban.

Címlapfotón a 2019-es FinTechShow győztes csapat, Csák János, Berényi Benjamin, Réti Bálint (balról jobbra). Fotó forrása: FinTechZone.hu

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!