2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.09.10.

250 milliós befektetést kapott a tavalyi FinTechShow győztes startup

Szerző:

Kategóriák:

Digitális faktoring megoldással forradalmasítja a számlafinanszírozási piacot a tavalyi FinTechShow győztes startup, a Péntech Solutions, amely 250 milliós befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től. Októberben ismét jön a FinTechShow, ahol kiderül, mi lesz az idei év legígéretesebb fintech megoldása.

A KKV-k számára nehéz finanszírozást szerezni nemcsak a szigorú követelmények, de a sokszor átláthatatlan ügyintézés és rengeteg papírmunka miatt is. A Péntech Solutions ezt a folyamatot egyszerűsíti le és teszi hozzáférhetőbbé a vállalkozások számára, hogy azok hosszú lejáratú számláikat egyszerűen és teljesen digitálisan faktorálhassák.

A FinTechShow

A FinTechShow 2017-ben debütált Magyarországon azzal a céllal, hogy bemutassa a legígéretesebb digitális pénzügyi megoldásokat a pénzügyi szolgáltatók számára. Minden évben független szakmai zsűri választja ki a bemutatkozó 10-15 fintech közül az év legígéretesebb megoldását.

Az eddigi FinTechShow győztesek a díj elnyerését követően jelentős tőkebefektetésben részesültek.

Az eddigi díjazottak:

  • 2017 – Cristo (korábban Kriph.io): “Több mint CASCO”
  • 2018 – FintechX (korábban: Aggreg8.io): “Magyarország első számlainformációs szolgáltatója”
  • 2019 – PénTech: “Okos faktoring: likviditás gombnyomásra”
  • 2020 – 2020.10.13-án kiderül, ki lesz az újabb FinTechShow győztes!

Folyósítás akár 24 órán belül

A cég által fejlesztett webalkalmazáson keresztül a KKV-k egy rövid regisztráció után pár perc alatt igényelhetnek finanszírozást. A faktoring igénylést a Péntech kockázatelemző algoritmusa másodpercek alatt értékeli és személyre szabott ajánlatot készít az igénylést benyújtó cégnek.

A digitalizáció eredményeképp a cég ügyfelei számára akár a 24 órán belüli folyósítás is elérhető.

Közel 300 regisztrált felhasználó

A céget 2019-ben létesítette a nemzetközi színtéren is tapasztalt alapítói csapat. A cég az MKB Fintechlab inkubációs programja után 2019 őszén lépett piacra béta üzemmódban, 2020-tól pedig a digitális faktoring platform teljes funkcionalitása elérhető a mára már közel 300 regisztrált felhasználói bázis számára.

A FinTechShow díjtól a tőkebefektetésig

A Péntechet 2019-ben az év legígéretesebb fintech startupjának választották a FinTechShow-n, majd ugyanebben az évben megnyerte a Startup Europe Awards Hungary fintech kategóriáját.

Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures már a Fintechshow díj elnyerése után felfigyelt a Péntech megoldására, 2020 augusztusában pedig egy 250 milliós tőkebefektetésről sikerült megállapodniuk a feleknek.

„A globális fintech piac az egyik legizgalmasabb a startupok és a befektetők körében, viszont hazai viszonylatban jelenleg gyerekcipőben jár, ám dinamikusan fejlődik. Ennek a fejlődésnek szeretnénk mi is aktív részesei lenni, ezért keressük folyamatosan azokat az innovatív vállalkozásokat, amelyek alapjaiban változtathatják meg a gondolkodást és a cselekvést ebben az iparágban.”

– mondta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója.

Terjeszkedés a válságidőszakban is

„A tőkebefektetéssel elsődleges célunk, hogy kiterjesszük magyarországi jelenlétünket és minél több hazai vállalkozás számára tegyük könnyen elérhetővé a faktoringot mint finanszírozási lehetőséget. Ezzel tudjuk őket támogatni a kiszámítható, biztonságos működésben és növekedésben még válságidőszakban is”

– mondta el Berényi Benjamin, a Péntech ügyvezetője.

A vállalkozásnak ezen felül célja, hogy a következő években szélesítse termékportfolióját és megkezdje terjeszkedését elsősorban a közép-európai régióban. Jelenleg hitelezés és követeléskezelés is elérhető az oldalon béta üzemmódban.

Címlapfotón a 2019-es FinTechShow győztes csapat, Csák János, Berényi Benjamin, Réti Bálint (balról jobbra). Fotó forrása: FinTechZone.hu

Címkék:
blank