5+1 legfontosabb tudnivaló az Apple hitelkártyáról

írta | 2019.03.26. | Banki és fintech hírek, Digitális pénzügyek, Összes hír

Nyártól lesz elérhető az Apple hitelkártyája, az Apple Card – igaz, egyelőre csak az Egyesült Államokban. Az Apple-ből még nem lett bank, a kártyakibocsátást és a hitelt a banki partnere, a Goldman Sachs biztosítja. Az Apple megelégelte a bankok által nyújtott digitális ügyfélélményt és egy saját megközelítéssel állt elő. Korábban a FinTechZone.hu-n is foglalkoztunk azzal, milyen lenne, ha az Apple kijönne a saját mobilbanki alkalmazásával. Íme, megszületett. Összegyűjtöttük, miket értelmezett újra az Apple.

1. Személyes pénzügyi menedzsment bevezetése

Nem meglepő módon az Apple (is) hozzányúlt a 40-50 éve megjelenésében szinte semmit nem változott bankkivonathoz, számlatörténethez.

Az Apple is ráérzett arra, hogy az ügyfeleknek nem táblázatos formátumú adathalmazra van szükségük, hanem olyan vizuális megjelenítésre, ami segíti őket a tranzakcióik, költéseik áttekintésében, pénzügyeik megértésében. Kategorizálják kiadásainkat, és diagramok segítenek a költéseink alakulásának értelmezésében, hogy ezzel is hozzájáruljanak pénzügyi tudatosságunk fejlődéséhez.

Ehhez újrahúzták az Apple Wallet alkalmazást és belevarázsolták a saját személyes pénzügyi menedzsment (PFM) megoldásukat. Az Apple (és a fintech startupok) szerint a banki kivonatokból, a számatörténetből nagyon nehéz rájönni arra is, pontosan hol történt a vásárlás, a kártyahasználat. Ezt kiküszöbölendő hangsúlyt helyeztek arra, hogy minden tranzakciót térképen is megjelenítsenek (mint pl. a Revolut).

2. A legalacsonyabb hitelkamat nyújtása

Az Apple arra törekszik, hogy a nyártól elérhető hitelkártyának a hitelkamatai a legalacsonyabbak legyenek a piacon elérhető hitelkamatokhoz képest – ennek a hátterét a Goldman Sachs biztosítja majd.

3. Se késedelmi díj, se éves díj, se limittúllépési díj

Az Apple megszabadítja az ügyfeleket a klasszikus hitelkártyák mindféle költségeitől, a késedelmi díjtól, az éves díjtól, a büntető kamat és a limittúllépési díjtól.

4. 2%-os pénzvisszatérítési program

Az Apple saját pénzvisszatérítési programot alakított ki az Apple Card használatának ösztönzésére. Minden tranzakció után a vásárlás összegének 2%-a kerül jóváírásra. Ha az Apple saját szolgáltatásaiért (pl. Apple TV, iTunes, iCloud stb.) fizetünk az Apple hitelkártyával, akkor 3%-os jóváírásra számíthatunk. Ugyanakkor a fizikai hitelkártyával a fizikai kereskedőnél végzett tranzakciókért csak 1%-os visszatérítés jár.

5. Kártyaigénylés bankfiók helyett az Apple Wallet applikációból

Nem meglepő módon az Apple hitelkártyát az Apple Wallet applikációból lehet majd igényelni. Az ügyfélazonosítás és a hitelminősítés módjáról egyelőre nem árult el részleteket az Apple.

+1 Biztonságos „csupasz hitelkártya”

Az Apple a fizikai hitelkártya megjelenését is újraértelmezte. A biztonságot növelendő a fizikai kártyán sem a kártyaszám, sem a CVC kód, se a lejárati dátum és az aláírás sem lesz elérhető. Minden kártyaadat az Apple Walletben, egy speciális biztonsági helyen lesz tárolva.

Hogy milyen hatással lesz az Apple hitelkártya megjelenése a bankokra, továbbá a GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon), a BAT (Baidu, Alibaba, Tencent) és a fintech startupok hogyan alakíthatják át az EU és Magyarország pénzügyi közvetítői rendszerét, arról bővebben a FinTechShow-n hallhatnak majd az érdeklődők 2019.04.25-én.

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.