FinTechShow-7.0

5+1 legfontosabb tudnivaló az Apple hitelkártyáról

Szerző: | 2019. 03. 26. | Banki és fintech hírek, Digitális pénzügyek, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Nyártól lesz elérhető az Apple hitelkártyája, az Apple Card – igaz, egyelőre csak az Egyesült Államokban. Az Apple-ből még nem lett bank, a kártyakibocsátást és a hitelt a banki partnere, a Goldman Sachs biztosítja. Az Apple megelégelte a bankok által nyújtott digitális ügyfélélményt és egy saját megközelítéssel állt elő. Korábban a FinTechZone.hu-n is foglalkoztunk azzal, milyen lenne, ha az Apple kijönne a saját mobilbanki alkalmazásával. Íme, megszületett. Összegyűjtöttük, miket értelmezett újra az Apple.

1. Személyes pénzügyi menedzsment bevezetése

Nem meglepő módon az Apple (is) hozzányúlt a 40-50 éve megjelenésében szinte semmit nem változott bankkivonathoz, számlatörténethez.

Az Apple is ráérzett arra, hogy az ügyfeleknek nem táblázatos formátumú adathalmazra van szükségük, hanem olyan vizuális megjelenítésre, ami segíti őket a tranzakcióik, költéseik áttekintésében, pénzügyeik megértésében. Kategorizálják kiadásainkat, és diagramok segítenek a költéseink alakulásának értelmezésében, hogy ezzel is hozzájáruljanak pénzügyi tudatosságunk fejlődéséhez.

Ehhez újrahúzták az Apple Wallet alkalmazást és belevarázsolták a saját személyes pénzügyi menedzsment (PFM) megoldásukat. Az Apple (és a fintech startupok) szerint a banki kivonatokból, a számatörténetből nagyon nehéz rájönni arra is, pontosan hol történt a vásárlás, a kártyahasználat. Ezt kiküszöbölendő hangsúlyt helyeztek arra, hogy minden tranzakciót térképen is megjelenítsenek (mint pl. a Revolut).

2. A legalacsonyabb hitelkamat nyújtása

Az Apple arra törekszik, hogy a nyártól elérhető hitelkártyának a hitelkamatai a legalacsonyabbak legyenek a piacon elérhető hitelkamatokhoz képest – ennek a hátterét a Goldman Sachs biztosítja majd.

3. Se késedelmi díj, se éves díj, se limittúllépési díj

Az Apple megszabadítja az ügyfeleket a klasszikus hitelkártyák mindféle költségeitől, a késedelmi díjtól, az éves díjtól, a büntető kamat és a limittúllépési díjtól.

4. 2%-os pénzvisszatérítési program

Az Apple saját pénzvisszatérítési programot alakított ki az Apple Card használatának ösztönzésére. Minden tranzakció után a vásárlás összegének 2%-a kerül jóváírásra. Ha az Apple saját szolgáltatásaiért (pl. Apple TV, iTunes, iCloud stb.) fizetünk az Apple hitelkártyával, akkor 3%-os jóváírásra számíthatunk. Ugyanakkor a fizikai hitelkártyával a fizikai kereskedőnél végzett tranzakciókért csak 1%-os visszatérítés jár.

5. Kártyaigénylés bankfiók helyett az Apple Wallet applikációból

Nem meglepő módon az Apple hitelkártyát az Apple Wallet applikációból lehet majd igényelni. Az ügyfélazonosítás és a hitelminősítés módjáról egyelőre nem árult el részleteket az Apple.

+1 Biztonságos „csupasz hitelkártya”

Az Apple a fizikai hitelkártya megjelenését is újraértelmezte. A biztonságot növelendő a fizikai kártyán sem a kártyaszám, sem a CVC kód, se a lejárati dátum és az aláírás sem lesz elérhető. Minden kártyaadat az Apple Walletben, egy speciális biztonsági helyen lesz tárolva.

Hogy milyen hatással lesz az Apple hitelkártya megjelenése a bankokra, továbbá a GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon), a BAT (Baidu, Alibaba, Tencent) és a fintech startupok hogyan alakíthatják át az EU és Magyarország pénzügyi közvetítői rendszerét, arról bővebben a FinTechShow-n hallhatnak majd az érdeklődők 2019.04.25-én.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!