2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.05.04.

Fintech ragasztót fejleszt egy magyar startup

Szerző:

Kategóriák:

Nem vicc. A bankok és a fintech cégek közé készítene egy olyan teret, amire bármelyik fél könnyen rá tud csatlakozni. A FintechBlocks nevű alkalmazás a már korábban bemutatott Wyze fejlesztése során kelt életre a menetközben összerakott tudásból. A FinTechShow-n ők is ott voltak a legígéretesebb hazai startupok között.

 

Összeragasztják a bankokat a startupokkal (is)

Noha az alapsztorijuk más volt (az első magyarországi automatikus PFM megoldásukkal havi 5 perc ráfordítással kaphattunk átfogó képet a pénzügyeinkről), az MKB inkubátor programjába egy olyan „fintech ragasztó” alkalmazással kerültek be, ami jóval összetettebb projekt a fejlesztői szerint is.

Már csak azért is, mert ez a virtuális ragasztó réteg minden fintech cég odatapadását segítené a bankok rendszeréhez (gyorsabb és hatékonyabb lenne így a kapcsolódás), ezáltal könnyebben lehetne csomagban árusítani azok szolgáltatásait. De az inkubátor számára is ők építik a többi csapat által használt SandBoxot (részletek a fintech szótárban), aminek a mintájára fog elkészülni a nyár során az MKB-nál élesben is futó rendszerük.

Fintechblocks fintech piacter

Forrás: FintechBlocks

 

Mindenki nyer a platformon

A FintechBlocks Platform as a Service egy Marketplace megoldás, ezért mind a bankok, mind pedig a fintech cégek jól járnának a használatával Mudri György CEO szerint.

„A bankok azért, mert amellett, hogy ki tudják pipálni a FintechBlocks rendszer implementációjával a PSD2 (részletek a szótárban) szabályozásból fakadó törvényi kötelezettségüket, egy olyan future-proof two-speed IT elvén működő innovációs platformot kapnak, amivel akár belső fejlesztési projektjeiket, akár külsős fintech cégekkel történő együttműködésüket sokkal hatékonyabbá tudják tenni” – mondja Mudri.

A fintech cégeknek pedig azért javasolják, mert egy (fintech és FintechBlocks közötti) integráció kifejlesztésével az összes olyan bank számára meg tudnak jelenni szolgáltatóként, akik banki oldalról fognak integrálódni a platformra.

fintechblocks fintech

Mudri György, FintechBlocks – FinTechShow 2017

 

A bankok innovációs platformot is kapnak

Aki a PSD2 compliance vonalon kapirgálna, az más céges megoldásokra is rátalálhat. De hogy mitől csilloghat jobban a FintechBlocks? A hasonló megoldásokhoz képest ők nemcsak a törvényességi megfelelési kényszerre adnak választ, hanem „egy olyan innovációs platformot is nyújtanak a bankoknak, amin keresztül mind a saját fejlesztéseiket, mind pedig külsős fintech együttműködéseiket hatékonyabban tudják működtetni” – teszi hozzá Mudri György.

Címkék:
blank
blank