PayTechShow 4.0

A Facebook Pay-ből Meta Pay lett, ami hamarosan központi szerepet kap a metaverzumban is

Szerző: | 2022. 06. 30. | Banki és fintech hírek, Elektronikus fizetés, Összes hír, web3

PayTechShow 4.0

Mark Zuckerberg célja, hogy a metaverzumban mielőbb “beinduljon az élet”, a felhasználók közötti interakciók szaporodjanak és hosszabb távon a metaverzumok átjárhatók legyenek. Az út hosszú még idáig, de az első lépéseket a Meta már megtette – véli Zuckerberg.

Ahhoz, hogy a metaverzumban megindulhasson az üzleti élet, a tranzakciók közötti elszámolást, a fizetés lehetőségét is meg kell teremteni. A Mark Zuckerberg a minap a Facebook oldalán bejelentette, hamarosan elindítja a Meta Pay-t, és a metaverzum sajátosságaira kialakított digitális tárcát.

Mark Zuckerberg - Meta Pay

A korábban Facebook Pay néven ismert tárca funkciói kibővülnek a felhasználó digitális személyazonosságával, valamint a birtokolt digitális eszközök tulajdonjogának igazolási képességével. Zuckerberg szerint a Meta Pay két kihívást kezel egyszerre: a digitális árukhoz, javakhoz való hozzáférést, és a tulajdon igazolását.

“A jövőben mindenféle digitális tárgyat létre lehet majd hozni, vagy megvásárolni – digitális ruhákat, művészeti alkotásokat, videókat, zenét, élményeket, virtuális eseményeket és még sok mást. A tulajdonjog igazolása fontos lesz, különösen akkor, ha ezekre a javakra más szolgáltatásokat is akarunk építeni.”

A hosszabb távú cél a metaverzumok közötti univerzális fizetési szolgáltatás kialakítása, a metaverzumban a felhasználók “web3-as identitásának” kialakítása, melyhez az összes vásárlás, tevékenység köthető lesz.

Amikor a metaverzumok összeérnek

A metaverzumok közötti átjárhatóság (interoperabilitás) a felhasználói élmény növelésén túl a metaverzumban folyó kereskedelmet, gazdasági tevékenységet élénkíti, a metaverzumok piaci értékét növeli. Jótékony hatása lesz a digitális javakat előállító – többek között – művészeknek, hiszen munkásságuk híre szélesebb körben terjedhet el, így értékük is magasabb lehet.

Az átjárhatósághoz az út az egyes elemek, funkciók, folyamatok szabványosításán keresztül.

A Meta nemrég együttműködést kötött a Microsofttal és – többek között – az Epic Games társasággal, hogy szabványosítási munkacsoportot hozzanak létre, mely behatárolná azokat a pontokat, ahol beavatkozás szükséges a metaverzumok közötti átjárhatóság megteremtése érdekében.

[Bitcoin.com] | Címlapfotó: Meta

A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, a FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!