FinTechShow-7.0

„Most már Revolut Bank felhasználó vagy!” A Revolut Payments beolvadt a Revolut Bankba

Szerző: | 2022. 07. 04. | Banki és fintech hírek, Összes hír, Revolut

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A Revolut a napokban értesítette a magyar felhasználókat, hogy 2022. július 1-től minden Revolut Payments UAB ügyfél átkerül a Revolut Bank UAB-hoz. A folyamatról már 2022. április végén értesítette a neobank a hazai felhasználókat, így hetek ezelőtt tudni lehetett, hamarosan mindenki élvezheti majd a Revolut Bank által nyújtott szolgáltatásokat.

A Revolut Payments UAB és a Revolut Bank UAB egyesülését a társaság azzal azzal magyarázta, hogy a közelmúltban meghosszabbították az uniós banki engedélyüket, amely lehetővé teszi számukra, hogy fizetési és betétgyűjtési szolgáltatásokat nyújtsanak a Revolut Bank UAB-n keresztül.

„Annak érdekében, hogy továbbra is izgalmas új termékeket kínálhassunk ügyfeleinknek, a Revolut Payments UAB-t összevonjuk a Revolut Bank UAB-vel” – írja a Revolut.

A folyamat itthon már 2021 szeptemberében elkezdődött, amikor a Revolut bejelentette a Revolut Bank indulását Magyarországon. Ekkor a felhasználók saját maguk eldönthették, akarnak-e Revolut Bank ügyfellé válni. Azok, akik végigcsinálták a pár perces folyamatot, „máris élvezhették a 100 ezer eurós betétbiztosítás előnyeit”.

A neobank 2022. április végén arról tájékoztatta az ügyfeleit, hogy 2022. július 1-től mindenkit átterelnek a Revolut Bank UAB-hez.

Mi változott 2022. július 1-től?

A Revolut Payments UAB-nél vezetett számla 2022. július 1. napján átkerült a Revolut Bank UAB-hez, és folyószámlává alakult át. A Revolut Payments UAB-nél használt számlaszám (más néven IBAN-kódod) változatlan marad (megjegy.: HUF IBAN-t már nem nyújt a Revolut). A felhasználó a folyószámlát ugyanúgy használhatja fizetésre és pénz tárolására, mint ahogy korábban tette.

A folyószámlán és adott esetben a látra szóló betéti számlán lévő pénz 100 000 euróig a betétbiztosítási rendszer védelme alatt áll. Ha a felhasználó a Revolut Payments UAB által kínált más szolgáltatást vagy terméket is használt, 2022. július 1-jétől ezeket a szolgáltatásokat és termékeket már a Revolut Bank UAB nyújtja.

Mi történik azokkal, akiknek fizetős csomagja van?

Ha a felhasználónak Plus, Premium vagy Metal csomag előfizetése van, akkor ezt az előfizetést 2022. július 1-től a Revolut Bank UAB nyújtja. Ez azt is jelenti, hogy a Revolut Bank UAB lesz a Védelem mindennapra és az Utasbiztosítás csoportos biztosítója is.

A neobank korábban arról is tájékoztatta a felhasználókat, hogy a szolgáltatások lehető legjobb minőségének biztosítása érdekében új biztosítási brókerrel, a Revolut Insurance Europe UAB kezdte meg együttműködést. 2022. július 1-jétől a Revolut Insurance Europe UAB tájékoztatja ügyfeleit a napi és utasbiztosítási fedezetükről, és válaszol a biztosítási szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdésekre.

A strukturális változások ellenére a fedezet és az alkalmazandó feltételek változatlanok maradnak. Nem kell új biztosítási dokumentumokat aláírni, és a meglévő dokumentumok módosítására sem lesz szükség. A biztosítási forgalmazó megváltoztatása a Revolut Insurance Europe UAB-ra nem jár semmilyen további költséggel.

Mit történik a nyílt banki (open banking) szolgáltatásokkal?

Ha a felhasználó igénybe vette a Revolut nyílt banki szolgáltatását és összekötötte a Revolut appot más banknál, pénzügyi szolgáltatónál vezetett számláival, akkor 2022. július 1-jétől fel kell hatalmazni a Revolut Bank UAB-t az ilyen számlákhoz való hozzáférésre. (Megjegyz.: ez a szolgáltatás még csak pár országban érhető el, pl. az Egyesült Királyságban, Litvániában. Magyarországon még nem.)

Mi történik azokkal, akik nem elégedettek?

Ha a felhasználó nem vagy elégedett ezekkel a változásokkal, bármikor ingyenesen lezárhatja a Revolut-számláját a Revolut Banknál.

Címlapfotó forrása: Revolut

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!