„Most már Revolut Bank felhasználó vagy!” A Revolut Payments beolvadt a Revolut Bankba

Szerző: | 2022. 07. 04. | Banki és fintech hírek, Összes hír, Revolut

PayTechShow 4.0

A Revolut a napokban értesítette a magyar felhasználókat, hogy 2022. július 1-től minden Revolut Payments UAB ügyfél átkerül a Revolut Bank UAB-hoz. A folyamatról már 2022. április végén értesítette a neobank a hazai felhasználókat, így hetek ezelőtt tudni lehetett, hamarosan mindenki élvezheti majd a Revolut Bank által nyújtott szolgáltatásokat.

A Revolut Payments UAB és a Revolut Bank UAB egyesülését a társaság azzal azzal magyarázta, hogy a közelmúltban meghosszabbították az uniós banki engedélyüket, amely lehetővé teszi számukra, hogy fizetési és betétgyűjtési szolgáltatásokat nyújtsanak a Revolut Bank UAB-n keresztül.

„Annak érdekében, hogy továbbra is izgalmas új termékeket kínálhassunk ügyfeleinknek, a Revolut Payments UAB-t összevonjuk a Revolut Bank UAB-vel” – írja a Revolut.

A folyamat itthon már 2021 szeptemberében elkezdődött, amikor a Revolut bejelentette a Revolut Bank indulását Magyarországon. Ekkor a felhasználók saját maguk eldönthették, akarnak-e Revolut Bank ügyfellé válni. Azok, akik végigcsinálták a pár perces folyamatot, „máris élvezhették a 100 ezer eurós betétbiztosítás előnyeit”.

A neobank 2022. április végén arról tájékoztatta az ügyfeleit, hogy 2022. július 1-től mindenkit átterelnek a Revolut Bank UAB-hez.

Mi változott 2022. július 1-től?

A Revolut Payments UAB-nél vezetett számla 2022. július 1. napján átkerült a Revolut Bank UAB-hez, és folyószámlává alakult át. A Revolut Payments UAB-nél használt számlaszám (más néven IBAN-kódod) változatlan marad (megjegy.: HUF IBAN-t már nem nyújt a Revolut). A felhasználó a folyószámlát ugyanúgy használhatja fizetésre és pénz tárolására, mint ahogy korábban tette.

A folyószámlán és adott esetben a látra szóló betéti számlán lévő pénz 100 000 euróig a betétbiztosítási rendszer védelme alatt áll. Ha a felhasználó a Revolut Payments UAB által kínált más szolgáltatást vagy terméket is használt, 2022. július 1-jétől ezeket a szolgáltatásokat és termékeket már a Revolut Bank UAB nyújtja.

Mi történik azokkal, akiknek fizetős csomagja van?

Ha a felhasználónak Plus, Premium vagy Metal csomag előfizetése van, akkor ezt az előfizetést 2022. július 1-től a Revolut Bank UAB nyújtja. Ez azt is jelenti, hogy a Revolut Bank UAB lesz a Védelem mindennapra és az Utasbiztosítás csoportos biztosítója is.

A neobank korábban arról is tájékoztatta a felhasználókat, hogy a szolgáltatások lehető legjobb minőségének biztosítása érdekében új biztosítási brókerrel, a Revolut Insurance Europe UAB kezdte meg együttműködést. 2022. július 1-jétől a Revolut Insurance Europe UAB tájékoztatja ügyfeleit a napi és utasbiztosítási fedezetükről, és válaszol a biztosítási szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdésekre.

A strukturális változások ellenére a fedezet és az alkalmazandó feltételek változatlanok maradnak. Nem kell új biztosítási dokumentumokat aláírni, és a meglévő dokumentumok módosítására sem lesz szükség. A biztosítási forgalmazó megváltoztatása a Revolut Insurance Europe UAB-ra nem jár semmilyen további költséggel.

Mit történik a nyílt banki (open banking) szolgáltatásokkal?

Ha a felhasználó igénybe vette a Revolut nyílt banki szolgáltatását és összekötötte a Revolut appot más banknál, pénzügyi szolgáltatónál vezetett számláival, akkor 2022. július 1-jétől fel kell hatalmazni a Revolut Bank UAB-t az ilyen számlákhoz való hozzáférésre. (Megjegyz.: ez a szolgáltatás még csak pár országban érhető el, pl. az Egyesült Királyságban, Litvániában. Magyarországon még nem.)

Mi történik azokkal, akik nem elégedettek?

Ha a felhasználó nem vagy elégedett ezekkel a változásokkal, bármikor ingyenesen lezárhatja a Revolut-számláját a Revolut Banknál.

Címlapfotó forrása: Revolut

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!