A hely, ahol mindent megtanulhatsz a blockchainről

írta | 2019. 02. 27. | Blockchain, Összes hír

FinTechShow-6.0-Kodban-a-jovonk

Számos tanfolyam és előadássorozat indult el az utóbbi években kriptopénz témakörben, viszont a legtöbb blockchain témájú esemény nem a technológiát, az izgalmas kriptográfiát helyezte górcső alá, hanem többnyire a befektetési lehetőségeket. Hiánypótló jelleggel elindult az Open Blockchain workshop sorozat.

Az Open Blockchain szervezői azokat szeretnék megszólítani, akik tudományos igényességű, mégis közérthető, előismeretet nem igénylő előadások során akarják megérteni a blockchain technológia és ezen alapuló eszközök komplexitását, szépségét és mélységét.

blank

Fotó: Open Blockchain Workshop Series

Open Blockchain workshop sorozat

A lelkes budapesti tech-közösség ösztönzésére elindult egy mindenki számára elérhető, ingyenes, angol nyelvű workshop sorozat, amelynek célja, hogy

érthetően bemutassa a kriptopénzek alapjául szolgáló technológiákat és kriptográfiai eszközöket.

Az Open Blockchain célja, hogy ezeken az alkalmakon ne csak elméleti tudást kapjanak a résztvevők, hanem a technológia által nyújtott lehetőségeket a gyakorlatban is kipróbálhassák.

Havonta 1 alkalommal, szombatonként kerülnek megrendezésre az események, amelyeken délelőttönként elméleti előadások hallhatók a kriptopénzek világában járatos PhD hallgatóktól, kutatóktól, lelkes cypherpunkoktól, smart contract fejlesztőktől. Délutánonként pedig a megszerzett ismeretek elmélyítése zajlik játékos, többnyire programozói feladatok útján.

blank

Fotó: Open Blockchain Workshop Series

Következő alkalom: 2019. március 9.

Az első eseményre február 9-én került sor, amelyre több mint 40-en voltak kíváncsiak. A blockchain és az Ethereum rendszer bemutatását követően többek között okos szerződésekkel menedzselt kő-papír-olló játékban mérhették össze tudásukat a résztvevők.

Következő alkalomra március 9-én kerül sor, ahol délelőtt a Solidity nyelv és a bugos smart contractok világába kalauzolja el a hallgatókat Seres István András ELTE-s kriptográfus PhD hallgató.

A délután során az egybegyűltek kisebb csoportokra osztódnak, és egy belső programozói versenyre kerül sor, melynek célja, hogy a csapatok a rendelkezésre álló 2 óra alatt minél több smart contractot tudjanak feltörni és kifosztani, kihasználva azon sérülékenységeket, melyeket a délelőtt folyamán megtanultak.

További infok:

blank
blank

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 6.0

fintech fintechshow
Bankokból tech cégek? Kódban a jövőnk? A pénzügyi szektor aktuális digitális kérdései és a legújabb hazai fintech megoldások a hatodik FinTechShow-n.

SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

METU, MNB, compliance, továbbképzés
Pénzügyi digitalizációs és compliance tanácsadó szakirányú továbbképzés a Budapesti Metropolitan Egyetemen.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!