Számos tanfolyam és előadássorozat indult el az utóbbi években kriptopénz témakörben, viszont a legtöbb blockchain témájú esemény nem a technológiát, az izgalmas kriptográfiát helyezte górcső alá, hanem többnyire a befektetési lehetőségeket. Hiánypótló jelleggel elindult az Open Blockchain workshop sorozat.

Az Open Blockchain szervezői azokat szeretnék megszólítani, akik tudományos igényességű, mégis közérthető, előismeretet nem igénylő előadások során akarják megérteni a blockchain technológia és ezen alapuló eszközök komplexitását, szépségét és mélységét.

Fotó: Open Blockchain Workshop Series

Open Blockchain workshop sorozat

A lelkes budapesti tech-közösség ösztönzésére elindult egy mindenki számára elérhető, ingyenes, angol nyelvű workshop sorozat, amelynek célja, hogy

érthetően bemutassa a kriptopénzek alapjául szolgáló technológiákat és kriptográfiai eszközöket.

Az Open Blockchain célja, hogy ezeken az alkalmakon ne csak elméleti tudást kapjanak a résztvevők, hanem a technológia által nyújtott lehetőségeket a gyakorlatban is kipróbálhassák.

Havonta 1 alkalommal, szombatonként kerülnek megrendezésre az események, amelyeken délelőttönként elméleti előadások hallhatók a kriptopénzek világában járatos PhD hallgatóktól, kutatóktól, lelkes cypherpunkoktól, smart contract fejlesztőktől. Délutánonként pedig a megszerzett ismeretek elmélyítése zajlik játékos, többnyire programozói feladatok útján.

Fotó: Open Blockchain Workshop Series

Következő alkalom: 2019. március 9.

Az első eseményre február 9-én került sor, amelyre több mint 40-en voltak kíváncsiak. A blockchain és az Ethereum rendszer bemutatását követően többek között okos szerződésekkel menedzselt kő-papír-olló játékban mérhették össze tudásukat a résztvevők.

Következő alkalomra március 9-én kerül sor, ahol délelőtt a Solidity nyelv és a bugos smart contractok világába kalauzolja el a hallgatókat Seres István András ELTE-s kriptográfus PhD hallgató.

A délután során az egybegyűltek kisebb csoportokra osztódnak, és egy belső programozói versenyre kerül sor, melynek célja, hogy a csapatok a rendelkezésre álló 2 óra alatt minél több smart contractot tudjanak feltörni és kifosztani, kihasználva azon sérülékenységeket, melyeket a délelőtt folyamán megtanultak.

További infok: