2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.03.17.

A magyar fintech startup, a Perfinal és az IDEMIA közösen dolgoznak ki digitális jegybankpénz (CBDC) megoldásokat

Szerző:

Kategóriák:

A FinTechShow győztes Perfinal partnerségre lépett a világ egyik vezető fizetési megoldásszállítójával, az offline CBDC pénztárcamegoldások globális vezetőjével, az IDEMIA társasággal, hogy közös megoldásokat kínáljanak a központi bankok számára a digitális jegybankpénz (CBDC) elindításához és terjesztéséhez.

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

A partnerség keretében a felek kiemelt figyelmet fordítanak a digitális jegybankpénzzel offline környezetben megvalósítható tranzakciókra, ami összhangban van az Európai Központi Bank (EKB) irányelveivel.

Az offline tranzakciókkal kapcsolatos technikai kihívások kezelésére optimális megoldást nyújthat a Perfinal által kifejlesztett rugalmas számlakezelő rendszer és az IDEMIA offline pénztárca megoldásának kombinációja.

„Ez a partnerség mindenki számára biztonságosabb és megbízhatóbb fizetési élményt képes nyújtani, beleértve a legsebezhetőbbeket is”

– osztotta meg a Perfinal.

Az offline CBDC megoldás lehetővé teszi, hogy a digitális jegybankpénzzel olyan helyeken is megvalósulhassanak tranzakciók, ahol rossz az internet kapcsolat, vagy gyakoriak a hálózati kimaradások. Az offline tranzakciók bizonyos fokú anonimitást is nyújtanak, mivel nem kapcsolódnak harmadik felek által felügyelhető online hálózathoz.

Az offline tranzakciók megvalósítása kihívásokat is jelent, hogy ne lehessen csalárd tranzakciókat végrehajtani, de ezek megfelelő intézkedésekkel kezelhetők.

„Összességében az offline tranzakciók potenciális előnyei jelentősek, elősegítik a nagyobb adatvédelmet, a pénzügyi integrációt és a CBDC-k szélesebb körű megismerési lehetőségét”

– írja a Perfinal.

A Perfinal és az IDEMIA együttműködése a CBDC-terület két vezető szolgáltatóját egyesíti, hogy olyan megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek biztosítják a CBDC-k integritását és biztonságát, miközben nagyobb adatvédelmet biztosítanak az alacsony értékű offline tranzakciókhoz.

fintechshow gyoztes fintech startup perfinal

Perfinal – Új generációs banki számlavezető rendszer fókusszal a jövőre | 2021.06.14.

A Revolut, Wise és társai az elmúlt években megmutatták az innovációra éhes felhasználók számára, hogy milyen egy 21. századi, korszerű, kényelmes és olcsó banki szolgáltatás. A hazai Perfinal Fazekas Imre és Brezovszki Máté vezetésével pedig egy olyan rendszert fejlesztett ki, amely segít a már meglévő bankoknak és az új, e-money szolgáltatások piacára készülő szereplőknek is a kor kihívásainak megfelelő, hatékony és flexibilis core banking rendszert és innovatív szolgáltatásokat kialakítani.

[Perfinal] | Címlapfotón: Brezovszki Máté, a Perfinal ügyvezetője a FinTechShow-n. Forrás: FinTech Group Kft.

Címkék:
blank
blank