2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.06.02.

A Mastercard digitális számlanyitási megoldással segíti a fintech cégeket

Szerző:

Kategóriák:

A digitális személyazonosítás és a digitális számlanyitás az új üzleti kapcsolatok létrejöttének alfája és omegája. A növekedés kulcsa pedig a fogyasztó számára releváns szolgáltatások ajánlása. Ebben segít a Mastercard nyílt bankolás alapú új szolgáltatása.

A fizetéstechnológiai társaság stratégiai célja, hogy megbízható technológiai környezetében olyan megoldásokat fejlesszen, amelyek segítenek a fizetési értéklánc hatékony működésében, a látható akadályok, nehézségek leküzdésében.

E stratégia részeként tavasszal a Mastercard azonosítás-szolgáltatói (Trusted Identity Provider) tanúsítványt szerzett az Egyesült Királyságban, mellyel állami és magánintézmények, valamint vállalkozások számára nyújt digitális személyazonosítási szolgáltatást.

Digitális számlanyitási megoldás a Mastercardtól

A társaság a napokban jelentette be nyílt bankolás alapú, digitális számlanyitási megoldását az Egyesült Államokban, melynek célja elsősorban a kisebb szolgáltatók, fintech cégek növekedésének támogatása a Mastercard globális, biztonságos hálózata, technológiája révén.

Az Egyesült Államokban 2022-ben a felnőttek 78 százaléka inkább mobilalkalmazáson, vagy weboldalon keresztül szeretne bankolni. Tekintve, hogy egyre többen nyitnak számlát és kezelik pénzügyeiket online, a digitális tranzakciók volumene az Egyesült Államokban az előrejelzések szerint 2027-re megközelíti a 15 billió dollárt.

Ezzel a növekedéssel együtt jár a kifinomultabb csalási módszerek megjelenése, például a számla feletti rendelkezés átvétele és a megtévesztéses, személyazonossággal kapcsolatos csalás is.

Az új, folyószámlát nyitni szándékozó fogyasztók gyors, biztonságos azonosítására, ellenőrzésére ad megoldást a Mastercard “Open Banking for Account Opening” megoldása bankok, fintech cégek, szolgáltatók kezébe.

Megoldás a digitális növekedéshez

A megoldás valós időben, egyetlen API segítségével azonosítja a számlatulajdonosokat, ellenőrzi személyazonosságukat. Emellett előre kitölti a számlaadatokat, jövedelemre vonatkozó adatokat, fizetési számla információkat, egyenleget, minimálisra csökkentve ezzel a hibák lehetőségét.

A megoldásnak köszönhetően a fintech cégek, bankok nagyobb biztonsággal nyújthatnak további szolgáltatásokat az ügyfeleiknek, így például digitális pénztárca szolgáltatásokat, új bank- és/vagy befektetési számlákat és számlaalapú fizetési szolgáltatásokat.

A megoldás gépi tanuló algoritmusokat, fejlett csalásmegelőzési eljárásokat használ, melyhez a szükséges – a fogyasztók által engedélyezett – adatokat, információkat személynyilvántartó adatbázisokból, valamint nyílt banki API-kon keresztül gyűjti össze.

A megoldás bevezetésével a Mastercard a kis- és közepes kereskedők, szolgáltatók növekedését, eredményességét segíti; így például a valós idejű információk gyors, biztonságos átadásának köszönhetően a szolgáltatók csökkenthetik az áruhitelekkel kapcsolatos kockázatokat, a valós idejű könyvelés pedig megbízhatóbbá teszi a költséggazdálkodást.

„A digitális számlanyitás az új ügyfelek bevonásának és a vállalkozás növekedésének központi eleme. A Mastercard egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy segítse a fintech cégeket és a bankokat a biztonságosan és zökkenőmentes számlanyitási folyamatban. Ez pedig a cégek növekedését is felgyorsítja, miközben megvédi a cégeket és a fogyasztókat a csalásoktól, visszaélésektől”

– mondta Jess Turner, a “Global Open Banking and API” alelnöke.

[Mastercard] | Címlapfotó forrása: Oleksandr – stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

Címkék:
blank