SimpleTrends
SimpleTrends

A Revolut elindította a “Vásárolj most, fizess később” (Buy Now, Pay Later) szolgáltatást

Szerző: | 2022. 06. 27. | Banki és fintech hírek, Fintech szolgáltatások, Összes hír, Revolut

FinTechShow-7.0

A Revolut felhasználók az új fizetési megoldással a vásárlásaikat egyenlő részletekben fizethetik vissza, függetlenül attól, hogy online, vagy bolti környezetben vásároltak. A fintech cég elsőként Írországban indította el a “Vásárolj most, fizess később” (Buy Now, Pay Later) szolgáltatást, ami az év végéig várhatóan Lengyelországban és Romániában is elérhető lesz.

A Revolut vezérigazgatója tavaly ősszel jelentette be, hogy 2022-ben kísérleti jelleggel elindítják néhány európai országban a Buy Now Pay Later (BNPL) szolgáltatást, a részletfizetési lehetőséget. A BNPL tesztelésére első körben Írországban, Lengyelországban és Romániában kerül sor.
„Egy gomb lesz a Revolut alkalmazásban, amellyel a Revolut kártyát át lehet majd állítani „Vásárolj most, fizess később” fizetési megoldássá”. A termék jelenleg korai fázisban van és tervezetten jövőre kerül bevezetésre kísérleti jelleggel néhány európai országban.
Nikolay Storonsky

vezérigazgató, társalapító, Revolut

Írországban közel 1,8 millió Revolut felhasználó számára lesz elérhető a szolgáltatás, melynek lényege, hogy a vásárlás összegét a vásárlástól számított 2 hónapon belül 3 részletben fizethetik vissza. Azok a vásárlók, akik megfelelnek a feltételeknek, 499 euro összegig kaphatnak hitelt (jelenlegi árfolyamon 200 ezer forintnak megfelelő összegig).

A vásárlók hitelképességének vizsgálatához a Revolut a nyílt banki (open banking) adatokat használja fel (azon vásárlók esetében, akik hozzájárulásokat megadták) azzal a céllal, hogy elkerülhető legyen az eladósodás, a hitelvisszafizetés ellehetetlenülése.

A részletfizetési szolgáltatás fizikai és online vásárlások esetében is elérhető. A kereskedő oldaláról sincs korlát, azaz nem kell, hogy a Revoluttal szerződéseses kapcsolatban álljon az adott kereskedővel.

A szolgáltatásért a Revolut díjat számol fel, ami a vásárlások összegének 1,65%-a.

A BNPL szolgáltatás nem lesz elérhető értékpapír vagy kriptovaluta vásárlásra és készpénzkivételre sem.

A személyi kölcsönt is teszteli a Revolut

Litvániában a felhasználók 2020. május óta igényelhetnek hitelkártyát és személyi kölcsönt is. A hitelkártya esetén a felhasználók a havi bérük kétszereséig, de legfeljebb 6 000 euróig (kb. 2,2 millió forintnak megfelelő összegig) költekezhetnek a Revolut Bank kontójára. Abban az esetben, ha a felhasználónak további hitelre lenne szüksége, akkor személyi kölcsönt is ajánlanak a felhasználónak. A személyi kölcsön „teteje” 15 000 euró (kb. 5,5 millió forintnak megfelelő összeg) jelenleg Litvániában.

A honlapon található információk alapján a hitelkártyát a Revolut mobilalkalmazásból lehet igényelni és pár percen belül megkapja a hitelminősítés eredményét a felhasználó.

Lengyelországban 2020. decembere óta érhetők el a Revolut banki szolgáltatásai, első körben a hitelkártya és a személyi kölcsön. Igaz, a Revolut mostani bejelentése nem tartalmazza, hogy a tíz újabb országban milyen banki szolgáltatások lesznek elérhetők, de a litván és a lengyel tapasztalatok alapján azt tippeljük, a hitelkártyával és a személyi kölcsönnel indulnak majd.

[PYMNTS, Independent] Címlapfotó forrása és licenc: Ascannio – stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!