A Revolut elindította a “Vásárolj most, fizess később” (Buy Now, Pay Later) szolgáltatást

Szerző: | 2022. 06. 27. | Banki és fintech hírek, Fintech szolgáltatások, Összes hír, Revolut

PayTechShow 4.0

A Revolut felhasználók az új fizetési megoldással a vásárlásaikat egyenlő részletekben fizethetik vissza, függetlenül attól, hogy online, vagy bolti környezetben vásároltak. A fintech cég elsőként Írországban indította el a “Vásárolj most, fizess később” (Buy Now, Pay Later) szolgáltatást, ami az év végéig várhatóan Lengyelországban és Romániában is elérhető lesz.

A Revolut vezérigazgatója tavaly ősszel jelentette be, hogy 2022-ben kísérleti jelleggel elindítják néhány európai országban a Buy Now Pay Later (BNPL) szolgáltatást, a részletfizetési lehetőséget. A BNPL tesztelésére első körben Írországban, Lengyelországban és Romániában kerül sor.
„Egy gomb lesz a Revolut alkalmazásban, amellyel a Revolut kártyát át lehet majd állítani „Vásárolj most, fizess később” fizetési megoldássá”. A termék jelenleg korai fázisban van és tervezetten jövőre kerül bevezetésre kísérleti jelleggel néhány európai országban.
Nikolay Storonsky

vezérigazgató, társalapító, Revolut

Írországban közel 1,8 millió Revolut felhasználó számára lesz elérhető a szolgáltatás, melynek lényege, hogy a vásárlás összegét a vásárlástól számított 2 hónapon belül 3 részletben fizethetik vissza. Azok a vásárlók, akik megfelelnek a feltételeknek, 499 euro összegig kaphatnak hitelt (jelenlegi árfolyamon 200 ezer forintnak megfelelő összegig).

A vásárlók hitelképességének vizsgálatához a Revolut a nyílt banki (open banking) adatokat használja fel (azon vásárlók esetében, akik hozzájárulásokat megadták) azzal a céllal, hogy elkerülhető legyen az eladósodás, a hitelvisszafizetés ellehetetlenülése.

A részletfizetési szolgáltatás fizikai és online vásárlások esetében is elérhető. A kereskedő oldaláról sincs korlát, azaz nem kell, hogy a Revoluttal szerződéseses kapcsolatban álljon az adott kereskedővel.

A szolgáltatásért a Revolut díjat számol fel, ami a vásárlások összegének 1,65%-a.

A BNPL szolgáltatás nem lesz elérhető értékpapír vagy kriptovaluta vásárlásra és készpénzkivételre sem.

A személyi kölcsönt is teszteli a Revolut

Litvániában a felhasználók 2020. május óta igényelhetnek hitelkártyát és személyi kölcsönt is. A hitelkártya esetén a felhasználók a havi bérük kétszereséig, de legfeljebb 6 000 euróig (kb. 2,2 millió forintnak megfelelő összegig) költekezhetnek a Revolut Bank kontójára. Abban az esetben, ha a felhasználónak további hitelre lenne szüksége, akkor személyi kölcsönt is ajánlanak a felhasználónak. A személyi kölcsön „teteje” 15 000 euró (kb. 5,5 millió forintnak megfelelő összeg) jelenleg Litvániában.

A honlapon található információk alapján a hitelkártyát a Revolut mobilalkalmazásból lehet igényelni és pár percen belül megkapja a hitelminősítés eredményét a felhasználó.

Lengyelországban 2020. decembere óta érhetők el a Revolut banki szolgáltatásai, első körben a hitelkártya és a személyi kölcsön. Igaz, a Revolut mostani bejelentése nem tartalmazza, hogy a tíz újabb országban milyen banki szolgáltatások lesznek elérhetők, de a litván és a lengyel tapasztalatok alapján azt tippeljük, a hitelkártyával és a személyi kölcsönnel indulnak majd.

[PYMNTS, Independent] Címlapfotó forrása és licenc: Ascannio – stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!