A Visa és a Mastercard kihátrál a Binance mögül. Csalás miatt emelhetnek vádat a kriptotőzsde ellen

Szerző: | 2023. 08. 28. | Bitcoin, Blockchain, kriptovaluták, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

A Visa és a Mastercard bejelentették, megszűntetik a Binance kriptotőzsdével az együttműködésüket és a továbbiakban nem biztosítják a kártyakibocsátást a társaság számára. A Binance az X (korábban Twitter) közösségi médiaplatformon közölte, a Binance Card már nem lesz elérhető több térségben. Eközben az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma csalás miatt tervez vádat emelni a Binance ellen – írja a CoinDesk.

A Binance körül kirobbant jogi problémák miatt a Visa és a Mastercard is megszűntették együttműködésüket a kriptotőzsdével.

A CoinDesk szerint a Visa állítólag már le is állította a Binance-szel közös márkájú új kártyák kibocsátását Európában. A Mastercard szóvivője megerősítette a CoinDesk-nek, hogy megszűntették a Binance-szel az együttműködést. A lap szerint ezek a lépések logikusak voltak a kártyatársaságok részéről, miután a Binance-nél elindultak a jogi vizsgálatok.

A Binance egyelőre annyit közölt az X közösségi médiaplatformon, hogy a Binance Card a továbbiakban nem lesz elérhető Latin-Amerikában és a Közel-Keleten.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) több ponton is vádolja a Binance-t. A SEC szerint a kriptotőzsde be nem jegyzett vállalkozást működtetett és félrevezette a befektetőket a vállalat kockázatairól. Ezzel párhuzamosan az amerikai törvények „szándékos kijátszásával” is megvádolják a céget. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma pedig vizsgálja, hogy csalás miatt vádat emel a Binance ellen.

A Mastercard megerősítette, függetlenül a Binance-szel való együttműködés megszüntetésétől, más partnerekkel folytatja a kriptokártya programokat. A Visa és a Mastercard egyre aktívabbak a blokklánc iparban és kifejezték, meghatározó szereplők kívánnak lenni az új digitális pénzre épülő ökoszisztéma felépítésében.

[Forrás: CoinDesk] | Címlapfotón Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója. Fotó forrása: Binance
BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.