2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.08.28.

A Visa és a Mastercard kihátrál a Binance mögül. Csalás miatt emelhetnek vádat a kriptotőzsde ellen

Szerző:

Kategóriák:

A Visa és a Mastercard bejelentették, megszűntetik a Binance kriptotőzsdével az együttműködésüket és a továbbiakban nem biztosítják a kártyakibocsátást a társaság számára. A Binance az X (korábban Twitter) közösségi médiaplatformon közölte, a Binance Card már nem lesz elérhető több térségben. Eközben az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma csalás miatt tervez vádat emelni a Binance ellen – írja a CoinDesk.

A Binance körül kirobbant jogi problémák miatt a Visa és a Mastercard is megszűntették együttműködésüket a kriptotőzsdével.

A CoinDesk szerint a Visa állítólag már le is állította a Binance-szel közös márkájú új kártyák kibocsátását Európában. A Mastercard szóvivője megerősítette a CoinDesk-nek, hogy megszűntették a Binance-szel az együttműködést. A lap szerint ezek a lépések logikusak voltak a kártyatársaságok részéről, miután a Binance-nél elindultak a jogi vizsgálatok.

A Binance egyelőre annyit közölt az X közösségi médiaplatformon, hogy a Binance Card a továbbiakban nem lesz elérhető Latin-Amerikában és a Közel-Keleten.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) több ponton is vádolja a Binance-t. A SEC szerint a kriptotőzsde be nem jegyzett vállalkozást működtetett és félrevezette a befektetőket a vállalat kockázatairól. Ezzel párhuzamosan az amerikai törvények „szándékos kijátszásával” is megvádolják a céget. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma pedig vizsgálja, hogy csalás miatt vádat emel a Binance ellen.

A Mastercard megerősítette, függetlenül a Binance-szel való együttműködés megszüntetésétől, más partnerekkel folytatja a kriptokártya programokat. A Visa és a Mastercard egyre aktívabbak a blokklánc iparban és kifejezték, meghatározó szereplők kívánnak lenni az új digitális pénzre épülő ökoszisztéma felépítésében.

[Forrás: CoinDesk] | Címlapfotón Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója. Fotó forrása: Binance
Címkék:
blank