Augusztustól elérhető a Facebook Pay a webshopoknak

írta | 2021.07.23. | Fintech szolgáltatások, Hírzúzda, Összes hír

facebook pay fizetesi megoldas online aruhazaknak
Fintechshow 6.0

A Facebook nem akar lemaradni a többi BigTech céghez (Apple, Google, Amazon, PayPal) képest a fizetési szolgáltatások terén, ezért augusztustól elérhetővé teszi a Facebook Pay fizetési megoldást az online kereskedők számára. Első körben a Shopify platformot használó webshopok számára nyílik meg a lehetőség, hogy vásárlóik Facebook Pay-jel (is) fizethessenek.

Azok a Facebook felhasználók, akik elmentették kártyaadataikat a social média platformon, ú.n. egykattintással (one-click-payment) fizethetnek majd a Facebook Pay-t bevezető webáruházakban – kivéve az EU-ban, ahol a PSD2 miatt kötelező a felhasználók többlépcsős azonosítása.

A Facebook 2019-ben vezette be a Facebook Pay-t, miután megbukott a kripto alapú fizetési megoldása, a Libra. A Facebook Pay-t eddig csak a Facebookon, a Messengeren, az Instagramon és a WhatsAppon volt elérhető, ám augusztustól már az online áruházak is bevezethetik. A Facebook Pay Magyarországon is elérhető a Facebookon és az Instagramon.

A Facebook nemcsak egy újabb fizetési megoldást adna az online kereskedőknek, hanem további adatokat is átadna, pl. a számlázáshoz, kiszállításhoz, a vásárló eléréséhez szükséges adatokat (pl. mobilszám). A Facebook nem titkolt célja, hogy a fizetési adatokat felhasználja a marketing kampányokhoz is, így a Facebook Pay-en keresztül fizetők a social média platformon olyan reklámokat láthatnak majd, amelyek kapcsolódnak a fizetési tranzakcióikhoz.

A Facebook nemcsak a Shopify, hanem további webáruház platformokon is elérhetővé kívánja tenni a Facebook Pay-t. Első körben viszont csak az Egyesült Államokban bejegyzett cégek használhatják majd a fizetési megoldást.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Magyarországon mikor lesz elérhető a Facebook Pay a webáruházakban, ugyanakkor a Shopify-fiókot itthon is összeköthetik a webáruház tulajdonosok a Facebookkal. Az összekapcsolás után az online kereskedők további adatokhoz férhetnek hozzá és a hirdetéseik eredményességét is növelhetik.

Igaz, hazánkban az Apple Pay-t és a Google Pay-t is bevezethetik a webáruházak, ám ezek elterjedtsége még alacsony.

A legújabb elektronikus fizetési megoldásokról, trendekről további információk a “Magyarország elektronikus fizetési térképe” c. FinTechZone | FinTech Group kiadványban érhetők el.

Címlapfotó forrása: Facebook

Fintechshow 6.0
Fintechshow 6.0

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 6.0

fintech fintechshow
Bankokból tech cégek? Kódban a jövőnk? A pénzügyi szektor aktuális digitális kérdései és a legújabb hazai fintech megoldások a hatodik FinTechShow-n.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!