PayTechShow 4.0

Augusztustól elérhető a Facebook Pay a webshopoknak

Szerző: | 2021. 07. 23. | Fintech szolgáltatások, Hírzúzda, Összes hír

PayTechShow 4.0

A Facebook nem akar lemaradni a többi BigTech céghez (Apple, Google, Amazon, PayPal) képest a fizetési szolgáltatások terén, ezért augusztustól elérhetővé teszi a Facebook Pay fizetési megoldást az online kereskedők számára. Első körben a Shopify platformot használó webshopok számára nyílik meg a lehetőség, hogy vásárlóik Facebook Pay-jel (is) fizethessenek.

Azok a Facebook felhasználók, akik elmentették kártyaadataikat a social média platformon, ú.n. egykattintással (one-click-payment) fizethetnek majd a Facebook Pay-t bevezető webáruházakban – kivéve az EU-ban, ahol a PSD2 miatt kötelező a felhasználók többlépcsős azonosítása.

A Facebook 2019-ben vezette be a Facebook Pay-t, miután megbukott a kripto alapú fizetési megoldása, a Libra. A Facebook Pay-t eddig csak a Facebookon, a Messengeren, az Instagramon és a WhatsAppon volt elérhető, ám augusztustól már az online áruházak is bevezethetik. A Facebook Pay Magyarországon is elérhető a Facebookon és az Instagramon.

A Facebook nemcsak egy újabb fizetési megoldást adna az online kereskedőknek, hanem további adatokat is átadna, pl. a számlázáshoz, kiszállításhoz, a vásárló eléréséhez szükséges adatokat (pl. mobilszám). A Facebook nem titkolt célja, hogy a fizetési adatokat felhasználja a marketing kampányokhoz is, így a Facebook Pay-en keresztül fizetők a social média platformon olyan reklámokat láthatnak majd, amelyek kapcsolódnak a fizetési tranzakcióikhoz.

A Facebook nemcsak a Shopify, hanem további webáruház platformokon is elérhetővé kívánja tenni a Facebook Pay-t. Első körben viszont csak az Egyesült Államokban bejegyzett cégek használhatják majd a fizetési megoldást.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Magyarországon mikor lesz elérhető a Facebook Pay a webáruházakban, ugyanakkor a Shopify-fiókot itthon is összeköthetik a webáruház tulajdonosok a Facebookkal. Az összekapcsolás után az online kereskedők további adatokhoz férhetnek hozzá és a hirdetéseik eredményességét is növelhetik.

Igaz, hazánkban az Apple Pay-t és a Google Pay-t is bevezethetik a webáruházak, ám ezek elterjedtsége még alacsony.

A legújabb elektronikus fizetési megoldásokról, trendekről további információk a “Magyarország elektronikus fizetési térképe” c. FinTechZone | FinTech Group kiadványban érhetők el.

Címlapfotó forrása: Facebook

A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, a FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!