Augusztustól elérhető a Facebook Pay a webshopoknak

írta | 2021.07.23. | Fintech szolgáltatások, Hírzúzda, Összes hír

fintechshow fintech digitalis transzformacio

A Facebook nem akar lemaradni a többi BigTech céghez (Apple, Google, Amazon, PayPal) képest a fizetési szolgáltatások terén, ezért augusztustól elérhetővé teszi a Facebook Pay fizetési megoldást az online kereskedők számára. Első körben a Shopify platformot használó webshopok számára nyílik meg a lehetőség, hogy vásárlóik Facebook Pay-jel (is) fizethessenek.

Azok a Facebook felhasználók, akik elmentették kártyaadataikat a social média platformon, ú.n. egykattintással (one-click-payment) fizethetnek majd a Facebook Pay-t bevezető webáruházakban – kivéve az EU-ban, ahol a PSD2 miatt kötelező a felhasználók többlépcsős azonosítása.

A Facebook 2019-ben vezette be a Facebook Pay-t, miután megbukott a kripto alapú fizetési megoldása, a Libra. A Facebook Pay-t eddig csak a Facebookon, a Messengeren, az Instagramon és a WhatsAppon volt elérhető, ám augusztustól már az online áruházak is bevezethetik. A Facebook Pay Magyarországon is elérhető a Facebookon és az Instagramon.

A Facebook nemcsak egy újabb fizetési megoldást adna az online kereskedőknek, hanem további adatokat is átadna, pl. a számlázáshoz, kiszállításhoz, a vásárló eléréséhez szükséges adatokat (pl. mobilszám). A Facebook nem titkolt célja, hogy a fizetési adatokat felhasználja a marketing kampányokhoz is, így a Facebook Pay-en keresztül fizetők a social média platformon olyan reklámokat láthatnak majd, amelyek kapcsolódnak a fizetési tranzakcióikhoz.

A Facebook nemcsak a Shopify, hanem további webáruház platformokon is elérhetővé kívánja tenni a Facebook Pay-t. Első körben viszont csak az Egyesült Államokban bejegyzett cégek használhatják majd a fizetési megoldást.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Magyarországon mikor lesz elérhető a Facebook Pay a webáruházakban, ugyanakkor a Shopify-fiókot itthon is összeköthetik a webáruház tulajdonosok a Facebookkal. Az összekapcsolás után az online kereskedők további adatokhoz férhetnek hozzá és a hirdetéseik eredményességét is növelhetik.

Igaz, hazánkban az Apple Pay-t és a Google Pay-t is bevezethetik a webáruházak, ám ezek elterjedtsége még alacsony.

A legújabb elektronikus fizetési megoldásokról, trendekről további információk a “Magyarország elektronikus fizetési térképe” c. FinTechZone | FinTech Group kiadványban érhetők el.

Címlapfotó forrása: Facebook

fintechshow fintech digitalis transzformacio

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

FINTECHSHOW 5.0

fintechshow fintech digitalis transzformacio
FinTech seregszemle, pitch verseny és jövőbemutató előadások az idén 5 éves FinTechShow-n. Górcső alatt a digitális pénzügyi transzformáció új irányai. FinTechShow: (m)érték a digitális pénzügyekben.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.