SimpleTrends
SimpleTrends

Financial Times: Új stratégiára van szükségük a bankoknak a technológiai innovációban

Szerző: | 2021. 07. 22. | FinTechShow, Hazai digitális banki hírek, Hazai digitális bankolás, Open banking, Összes hír

FinTechShow-7.0

Az amerikai bankoknak jobb megközelítésre van szükségük a fintech vonatkozásában. Partnerségek és felvásárlások segíthetnek lépést tartani a technológiai innovációval – nyilatkozta a Goldman ex-ügyvezetője, Sheila Patel a minap a Financial Times lapnak.

„A falakon kívülről jobb ötletek is jöhetnek”

A bankoknak más megközelítést kell alkalmazniuk az új technológiák hasznosításában, ha lépést akarnak tartani a fintech cégekkel. A legnagyobb amerikai bankok számára a házon belüli innovációs kompetenciák és kapacitások kiépítése egyre nagyobb kiadást jelent, amit csökkenthetnének a technológiai cégekkel való együttműködéseken, vagy azok felvásárlásán keresztül – fogalmazta meg a Goldman Sachs korábbi vezetője, Sheila Patel a Financial Times lapnak.

“Az ötletek jöhetnek a belső innovációs csapatoktól, vagy a vállalati inkubátorból, de olykor a legjobbak kívülről jönnek. Függetlenül a bank méretétől, de elsősorban a legnagyobbaknak, meg kell találniuk annak a módját, hogyan intézményesíthetik a kívülről jövő ötletek becsatornázását”

– tette hozzá Patel.

MNB: erősíteni kell az együttműködést az új szereplőkkel

Itthon az MNB hívta fel a hazai bankok figyelmét arra, hogy a pénzügyi szektor innovációs képességét a nyílt bankolás és az ökoszisztéma építésen keresztül lehetne erősíteni, aminek szükséges feltétele, hogy

az új szereplők és a hagyományos bankok megfelelően tudjanak együttműködni

– olvasható az MNB Fizetési Rendszer Jelentésében.

A fintech cégekkel való együttműködést fontos lépésnek tekinti az MNB a pénzügyi szektor digitális transzformációjában, amit külön kihangsúlyozott az idén kiadott “A hitelintézetek digitális transzformációjáról” című ajánlásában. Az MNB az ajánlás szerinti digitális transzformációs stratégia kidolgozását is elvárja, amit az érintett hitelintézeteknek 2021. október 31-ig kell megküldeniük a jegybanknak.

A digitális transzformáció új irányaival, a digitális banki stratégiákkal, a nyílt bankolás hazai eredményeivel, a legújabb magyar fintech megoldásokkal és a digitális pénzügyi ökoszisztémákkal részletesen foglalkozunk 2021. október 7-8. között 40 előadás keretében az idén 5 éves FinTechShow-n.

Philipp Birmes fotója a Pexels oldaláról

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!