Az automatizált könyvelés világát hozza el az idei évi FinTechShow győztes

Szerző: | 2021. 10. 11. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, FinTechShow, FinTechShow díj, Összes hír

PayTechShow 4.0

Az idei évi fintech seregszemlén a szakmai zsűri az automatizált könyvelés világát elhozó megoldást választotta 2021. legígéretesebb megoldásának. A második helyen a Payee, a digitális követeléskezeléssel foglalkozó fintech startup végzett, akik azt ígérik a vállalkozásoknak, ugyanolyan egyszerűen juthatnak a pénzükhöz, mint ahogy pizzát rendelünk. A FinTechShow-n bemutatkozott minden idők legfiatalabb fintech startuppere is, aki az iskolákat készpénzmentesítené PupilPay megoldásával. Az idén öt éves FinTechShow-ra már több mint 500-an voltak kíváncsiak a helyszínen és online.

Immár ötödik éve a FinTechShow-n debütálnak a digitális pénzügyi technológiákra épülő legújabb hazai megoldások, amelyek közül a független szakmai zsűri minden évben kiválasztja az év legígéretesebb fintech megoldását. Idén kilenc új megoldás mutatkozott be, amelyek közül a kis- és középvállalkozások adminisztratív dolgait, a könyvelést, bérszámfejtést automatizáló digitális könyvelő megoldás, az Acounto nyerte el a FinTechShow díjat.

Öt év alatt több mint 50 fintech megoldás mutatkozott be a FinTechShow-n, amelyek élményszerűbbé tennék a pénzügyeket, egyszerűbbé, hatékonyabbá és olcsóbbá a pénzügyi szektor működését. A FinTechShow-n bemutatkozó fintech startupok gyorsabban építhetnek kapcsolatot a bankokkal, pénzügyi szolgáltatókkal, kockázati befektetőkkel, és gyorsabb növekedésre számíthatnak. Az eddigi FinTechShow győztesek átlagosan 200 millió forint tőkebefektetést kaptak.

A kilenc tagú FinTechShow zsűri tagjai befektetési menedzserek, digitális pénzügyi megoldások bevezetésével foglalkozó üzleti szakemberek. Az idei évi szakmai zsűri tagjai: Bársony Balázs, az MKB Fintechlab szenior befektetési menedzsere, Bánfi Zoltán, a Solus Capital kockázatitőke társaság korábbi elnök-vezérigazgatója, Bek-Balla László, az Erste Bank digitális csatornák vezetője, Nacsa Bernát, a Day One Capital befektetési menedzsere, Deák Enikő, a Hiventures befektetési igazgatóhelyettese, Fischer András, az OTP Lab vezetője, Kozma Andrea, a CEU iLab igazgatója, Orbán Zsófia, a K&H Csoport innovációs menedzsere és Szabó Péter, a Microsoft partnerfejlesztési igazgatója.

Az idei évi FinTechShow győztes: Acounto

“Az Acounto az új digitális könyvelő, amely könyvelést, bérszámfejtést, adótanácsadást nyújt mobilon és számítógépen 0-24-es ügyfélszolgálattal, valós idejű riportokkal, verhetetlen árakon. A kis- és középvállalkozások egyre gyorsabb üzleti világban élnek, egyre kevesebb idejük van és egyre inkább saját magukra szeretnének fókuszálni adminisztratív dolgok, például a könyvelés helyett. Az Acounto szolgáltatást idén januárban vezették be és már több mint 200-an használják” – mutatta be a FinTechShow-n a győztes megoldást Brachmann Ferenc, az Acounto üzletfejlesztési vezetője.

Az Acounto célja, hogy az EU-ban található közel 23 millió kis- és középvállalkozás számára időt és pénzt spóroljanak meg adminisztratív folyamataik, elsősorban a könyvelésük és bérszámfejtésük automatizálásával. Az automatizálást a gépi tanulás és a nyílt bankolás (open banking) nyújtotta lehetőségek biztosítják, amelyek 90-95%-ban képesek csökkenteni az élő munkaerőigényt. Ennek eredményeként a társaság nagyon alacsony áron képes biztosítani a kis- és középvállalkozások számára a könyvelést, bérszámfejtést.

fintechshow 2021 gyoztes acounto

Fotón balra Németh Monika, a FinTechShow háziasszonya, a FinTech Group társalapítója, jobbra a FinTechShow győztes csapat, az Acounto. Fotó forrása: FinTechShow | FinTech Group

Payee: “Juss a pénzedhez gombnyomásra olyan egyszerűen, mint egy pizzarendelés”

A FinTechShow korábbi hagyományaitól eltérően idén a második helyezett is nevesítésre került, mivel nagyon szoros volt a verseny az első helyért. A második helyen a kis- és középvállalkozások számára digitális követeléskezelést nyújtó megoldás, a Payee végzett.

A “Payee egy API-zható jogi megoldás”, ami a kis- és középvállalkozások számára teremti meg a digitális követeléskezelés lehetőségét egyszerűbb és kényelmesebb módon a jelenlegi eljárásokhoz képest. A Payee fizetési felszólítási megoldásába elektronikus részletfizetési lehetőséget is beépítettek, és az adósokkal egy sokkal barátságosabb digitális hangnemben kommunikál – mondta el előadásában Grüll Dávid, a Payee társalapítója.

Magyarországon évente több mint 500 ezer fizetési meghagyásos eljárást folytatnak le, amelyek esetén a vállalkozások ügyvédeket, követeléskezelőket vesznek igénybe. A Payee megoldás segítségével a vállalkozások a fizetési meghagyásos eljárások esetén a jogi lépéseket külön ügyvéd alkalmazása nélkül tehetik meg digitálisan.

Payee FinTechShow 2021

Fotón Grüll Dávid, a Payee társalapítója. Fotó forrása: FinTechShow | FinTech Group

PupilPay: készpénzmentes iskolák

Az ebédeltetéssel, az iskolai büféknél előforduló készpénzkezelési kihívásokra adna megoldást Magyarország legfiatalabb fintech startuppere. A PupilPay egy érintésmentes büfé fizetési, ebédrendelési és allergia-ellenőrző rendszer az iskolák számára – mutatta be megoldását Kazó Levente. A PupilPay a Day One Capital, a CEU iLab és a Hiventures különdíját is elnyerte.

Az idei évi FinTechShow-n két nap alatt több mint 50 előadó osztotta meg gondolatait arról, mi lesz a digitális transzformáció következő szintje a bankszektorban, a pénzügyi közvetítői rendszerben.

“Idén már több mint 500-an voltak kíváncsiak a FinTechShow-ra, ami azt is mutatja, ez az esemény hiánypótló szerepet tölt be a digitális pénzügyi technológiák iránt érdeklődők számára”

– mondta el Németh Monika, az eseményt életre hívó FinTech Group társalapítója.

PupilPay FinTechShow 2021

Fotón Kazó Levente, a PupilPay alapítója. Fotó forrása: FinTechShow | FinTech Group

Címlapon a FinTechShow 2021 díj. Fotó forrása: FinTechShow | FinTech Group

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!