“granit

Felhívás: jön a Fintechlab Hackathon

írta | 2018.11.12. | Digitális pénzügyek, Fintech startupok, Összes hír

eit digital

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az MKB fintech verseny Magyarországon. Idén a csapatok 30 órás fejlesztői verseny, ún. hackathon keretében küzdenek meg a kihívásokkal. További újdonság, hogy a fintech hackathonon 1.500 API hozzáférés, illetve egy globális piactér is megnyílik a hazai cégek számára – az MKB Bank sikeres digitális transzformációjának köszönhetően.

2016-ban indította el az MKB Bank a fintech programját és ennek részeként Magyarország első Fintech Akadémiáját és Fintech Versenyét. A program folytatásaként 2017-ben elindult az első hazai fintech inkubátor, az MKB Fintechlab, majd év végén sor került a nyílt bankolást előkészítő első banki API tesztelői versenyre is. Idén fintech hackathonnal és újabb API hozzáférésekkel bővül az MKB Bank fintech programja.

Az MKB Fintechlab 2019. évi programjába a “Fintechlab Hackathonon“, az Oracle világpiaci portfóliójába a “Fintechlab Hackathon Pro” programon keresztül lehet bejutni. Az idei hackathon kiemelt stratégiai partnerei a GIRO Zrt. és a lengyel BOS Bank. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a Fintechlab Hackathon és a Fintechlab Hackathon Pro programokról.

Fintechlab Hackathon

MKB Bank, MKB Fintechlab

Mi ez?

30 órás fejlesztői verseny 2018. november 30. – 2018. december 2. között

Kik jelentkezhetnek?

2-4 fős, fejlesztőkből, designerekből és üzleti elemzőkből álló fintech csapatok jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek a szükséges kompetenciákkal ahhoz, hogy teljesítsék a hackathon valamely kihívását.

Milyen kihívások közül lehet választani?

Kihívások, amelyek közül kiválaszhatják a csapatok, melyikre kívánnak megoldást javasolni, bemutatható prototípust fejleszteni a hackathon alatt:

  1. Nyílt bankolás (open banking) és pénzügyi tudatosságRészletek
  2. Mesterséges intelligencia (AI) és biztonságos pénzügyekRészletek
  3. Azonnali fizetés és kiegészítő szolgáltatásokRészletek
  4. Környezettudatosság és nyílt bankolás: Részletek

Mit lehet nyerni?

A zsűri által legjobbnak ítélt csapat bekerül az MKB Fintechlab 2019. évi inkubációs programjába és 25 ezer eurónak megfelelő összegű befektetést kap.

A zsűri által kiválasztott helyezettek a partnerek által felajánlott díjakban részesülnek.

Meddig lehet jelentkezni?

2018. november 20-ig

Hogyan lehet jelentkezni?

Az alábbi linken keresztül, vagy a lenti “Jelentkezés” gombra kattintva.

Fintechlab Hackathon Pro

Powered by Oracle

Mi ez?

30 órás fejlesztői verseny 2018. november 30. – 2018. december 2. között

Kik jelentkezhetnek?

A cégek meghívásos alapon kerülhetnek be a Fintechlab Hackathon Pro programba. Olyan startupok, cégek kerülnek meghívásra, amelyek digitális megoldása integrálható banki IT környezetbe és a helyszínen az API alapú integrációt képesek elvégezni.

Mit kell teljesíteni?

A hackathon alatt az Oracle által biztosított API hozzáféréseken keresztül az integráció megteremtése és az eredmények demonstrálása.

Mit “nyerhetnek” a csapatok?

Az MKB Bank és az Oracle vezetői által kiválasztott csapatok bekerülhetnek az Oracle globális piacterébe, amelyen keresztül az Oracle banki partnerei megismerhetik a hazai csapat/csapatok digitális megoldásait.

Hogyan lehet jelentkezni?

A cégek meghívásos alapon kerülnek kiválasztásra 2018.11.15-ig. Abban az esetben, ha a cég nem kapott meghívást, de rendelkezik banki környezetbe integrálható, a piacon már bizonyított megoldással, akkor a janos@fintechlab.hu e-mail címen lehet jelentkezni 2018.11.20-ig.

A jelentkezést követően külön egyeztetés keretében kerül sor a digitális megoldás felmérésére. A felmérés eredményétől függően kerülhet be a jelentkező a Fintechlab Hackathon Pro programba.

GRANIT Bank
GRANIT Bank

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

SZÁMLANYITÁS SZELFIVEL

“GRANIT Bank szelfi szamlanyitas
Nyiss számlát bankfiók nélkül! Bármikor egy szelfivel.

EIT DIGITAL – ONLINE EVENT

“EIT DIGITAL ONLINE EVENT
10 éves az EIT Digital! Online születésnap: 2020. október 29. 12:30-13:30.

NATRIX LIGHTPAPER

“Natrix blockchain lightpaper
A blockchain, mint technológia térnyerése szabályozott környezetben. További részletek a Natrix Lightpaper dokumentumban.

GOODID WHITE PAPER

“GOODID UGYFELAZONOSITAS
Olvassa el a GoodID új white paper-ét a digitális ügyfél-azonosítás előnyeiről és a friss MNB-szabályozásról!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

AZONNALI FIZETÉS

“azonnali fizetes
2020. március 2-án indult az azonnali fizetési rendszer Magyarországon. Így készülhetünk az új lehetőségekre.