Az MKB Bank alkalmazza elsőként a magyar robottanácsadót

írta | 2018.10.11. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

“softpos

A minap, az egyik legígéretesebb hazai fintech startup, a Blueopes megállapodást kötött az MKB Bankkal a robottanácsadó megoldásuk bevezetésére. Az együttműködés keretében a robottanácsadót az MKB Bank privát banki részlegén alkalmazzák majd.

A Blueopes neve ismerősen csenghet azoknak, akik nyomon követik a hazai fintech világ fejleményeit. 2016 végén bekerültek az MKB Bank fintech inkubációs programjába, majd 2017 elején a lengyel PwC fintech programjába is. Ugyanebben az évben elnyerték a közép-európai startup verseny (Central European Starrup Awards) legjobb fintech startup díját, illetve felkerültek a CB Insights amerikai elemző cég által összeállított, a világ legígéretesebb robottanácsadóit listázó térképére.

Idén nyáron is nagy megtiszteltetés érte a Blueopes-t, amikor a 73 millió ügyféllel rendelkező globális bankcsoport, a BBVA a Legjobb Fintech a Fenntartható Pénzügyekért díjat ítélte oda a startup-nak.

Nemzetközi terjeszkedés és tőkeemelés

Az MKB Bankkal kötött sikeres megállapodás mellett további két kiemelt ügyféllel is előrehaladott fázisba jutottak a tárgyalások, amelyek sikeres lezárását követően a közép-kelet-európai régióban és a skandináv országokban kerül majd sor a terjeszkedésre.

Most egy újabb körös, 162 millió forintos tőkeemelést készítenek elő, amelyet jövő év elején terveznek lezárni. A friss tőke bevonásával többek között a nemzetközi terjeszkedést finanszírozza a hazai fintech startup.

Stratégiai partnerségek

Az idei évben stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek egy hazai fejlesztő csapattal, a Coding Sans-szel, hogy a front-end fejlesztések az eddigieknél is gyorsabban valósulhassanak meg. Emellett a Goldman Sachs korábbi vezetőjének nevével fémjelzett New York-i székhelyű Navega Strategies kvantitatív elemző céggel is partnerségre léptek, amelynek keretében továbbfejlesztik a makroszintű modellezést.

Mit hozhatnak majd a robotok?

Rövid kérdőív kitöltését követően a kockázati profilunkhoz illeszkedő befektetési portfóliók közül válogathatunk, majd a befektetési étvágyunknak megfelelőt egy gombnyomással megvásárolhatjuk. Amíg az előbbi mondatot kb. hét-kilenc másodperc alatt olvassuk el, addig a robottanácsadó több milliárd befektetési portfólió közül választja ki azokat, amelyek a preferenciáinkhoz a legjobb illeszkednek.

Az automatizmusnak köszönhetően a következő 5 évben megszűnő munkahelyek toplistáján előkelő helyet foglalnak el a befektetési tanácsadók, akik hamarosan kénytelenek lesznek olyan új szakmát választani, amit kevésbé veszélyeztet majd a mesterséges intelligencia.

Addig viszont, míg a robotfóbia miatt, vagy mert a befektetési döntésünk meghozatalához szükséges tucatnyi kérdésünkre – még – nem egy chatbottól, vagy hangvezérelt virtuális asszisztenstől várjuk a válaszokat, a befektetési tanácsadók és a robotok együtt segítik gyarapítani az ügyfelek vagyonát.

“softpos
softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

PAYTECHSHOW 2.0

“paytechshow Mobiltarca mobilfizetes
Fókuszban Magyarország készpénzmentesítő intézkedései, elektronikus fizetési megoldásai és a legújabb nemzetközi fizetési trendek.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak