BankTechShow

Az MKB Bank alkalmazza elsőként a magyar robottanácsadót

Szerző: | 2018. 10. 11. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

A minap, az egyik legígéretesebb hazai fintech startup, a Blueopes megállapodást kötött az MKB Bankkal a robottanácsadó megoldásuk bevezetésére. Az együttműködés keretében a robottanácsadót az MKB Bank privát banki részlegén alkalmazzák majd.

A Blueopes neve ismerősen csenghet azoknak, akik nyomon követik a hazai fintech világ fejleményeit. 2016 végén bekerültek az MKB Bank fintech inkubációs programjába, majd 2017 elején a lengyel PwC fintech programjába is. Ugyanebben az évben elnyerték a közép-európai startup verseny (Central European Starrup Awards) legjobb fintech startup díját, illetve felkerültek a CB Insights amerikai elemző cég által összeállított, a világ legígéretesebb robottanácsadóit listázó térképére.

Idén nyáron is nagy megtiszteltetés érte a Blueopes-t, amikor a 73 millió ügyféllel rendelkező globális bankcsoport, a BBVA a Legjobb Fintech a Fenntartható Pénzügyekért díjat ítélte oda a startup-nak.

Nemzetközi terjeszkedés és tőkeemelés

Az MKB Bankkal kötött sikeres megállapodás mellett további két kiemelt ügyféllel is előrehaladott fázisba jutottak a tárgyalások, amelyek sikeres lezárását követően a közép-kelet-európai régióban és a skandináv országokban kerül majd sor a terjeszkedésre.

Most egy újabb körös, 162 millió forintos tőkeemelést készítenek elő, amelyet jövő év elején terveznek lezárni. A friss tőke bevonásával többek között a nemzetközi terjeszkedést finanszírozza a hazai fintech startup.

Stratégiai partnerségek

Az idei évben stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek egy hazai fejlesztő csapattal, a Coding Sans-szel, hogy a front-end fejlesztések az eddigieknél is gyorsabban valósulhassanak meg. Emellett a Goldman Sachs korábbi vezetőjének nevével fémjelzett New York-i székhelyű Navega Strategies kvantitatív elemző céggel is partnerségre léptek, amelynek keretében továbbfejlesztik a makroszintű modellezést.

Mit hozhatnak majd a robotok?

Rövid kérdőív kitöltését követően a kockázati profilunkhoz illeszkedő befektetési portfóliók közül válogathatunk, majd a befektetési étvágyunknak megfelelőt egy gombnyomással megvásárolhatjuk. Amíg az előbbi mondatot kb. hét-kilenc másodperc alatt olvassuk el, addig a robottanácsadó több milliárd befektetési portfólió közül választja ki azokat, amelyek a preferenciáinkhoz a legjobb illeszkednek.

Az automatizmusnak köszönhetően a következő 5 évben megszűnő munkahelyek toplistáján előkelő helyet foglalnak el a befektetési tanácsadók, akik hamarosan kénytelenek lesznek olyan új szakmát választani, amit kevésbé veszélyeztet majd a mesterséges intelligencia.

Addig viszont, míg a robotfóbia miatt, vagy mert a befektetési döntésünk meghozatalához szükséges tucatnyi kérdésünkre – még – nem egy chatbottól, vagy hangvezérelt virtuális asszisztenstől várjuk a válaszokat, a befektetési tanácsadók és a robotok együtt segítik gyarapítani az ügyfelek vagyonát.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!