FinTechShow-7.0

Elindult az Erste Fintelligence Lab

Szerző: | 2018. 10. 17. | Banki és fintech hírek, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Hétfőn Debrecenben átadták az országos Fintelligence Pénzügyi Edukációs Hálózat legújabb tagját, amit az Erste Bank finanszíroz a Debreceni Egyetemmel közösen. A pénzügyi labor, a Fintelligence célja, hogy a diákokat felkészítse az életüket meghatározó jövőbeli pénzügyi döntésekre – emelte ki Varga Mihály pénzügyminiszter a megnyitón.

Az egyik legfontosabb cél a modern pénzügyi ismeretekre legfogékonyabb korosztály, a felsőoktatásban tanulók elérése. Ennek kiváló eszköze a Fintelligence Pénzügyi Edukációs Hálózat, ahol élményalapú ismeretátadással vezetik be a hallgatókat a témába.

– szögezte le a miniszter.

Varga Mihály szólt arról is, hogy erősíteni kell a családok tudatos pénzügyi tervezését és az idősebb korosztály ismereteit is bővíteni kell – olvasható a kormany.hu oldalon. A lakosság pénzügyi jártasságának fejlesztése érdekében dolgozta ki a kormány a Nemzeti Pénzügyi Tudatosság Fejlesztési Stratégiát, amit kétéves cselekvési tervek mentén valósítanak meg.

Jelasity Radovan, az Erste Bank vezérigazgatója a fejlődés egyik gátjának nevezte a pénzügyi ismeretek hiányát. A támogatásukkal létrehozott debreceni pénzügyi labornak is az a célja, hogy a pénzügyi tudatosság, a pénzügyi kultúra fejlesztését a legmodernebb technikával segítse.

A fejlődés egyik ellensége a pénzügyi tudatlanság. Soha nem szabad olyan termékeket értékesítenünk, amit az ügyfél nem ért meg. Számunkra a termék értékesítése és a pénzügyi ismeretek támogatása kéz a kézben jár. A jövő a mai fiatalokkal kezdődik.

– idézte a bank vezérigazgatóját a haon.hu.

A Magyar Bankszövetség főtitkára elmondta, terveik szerint a miskolci és a debreceni Fintelligence Lab átadása után Pécsett, Budapesten, Szegeden és Kolozsváron alakítanak ki modern pénzügyi laborokat különböző bankok anyagi és szakmai támogatásával.

Fotók: Behir.hu és kormany.hu

Forrás: Behir.hu, Haon.hu és kormany.hu

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!