CIB Google Pay

CIB Google Pay

Azonnali fizetési megoldásból lehet a koronavírus megfékezését segítő alkalmazás Magyarországon

írta | 2020.03.29. | Azonnali fizetés, Digitális pénzügyek, Hack The Crisis Hungary, Összes hír

koronavirus koma app azonnali fizetes

GIRO Fizetési kérelem

Azonnali fizetési tranzakciók lebonyolításához fejlesztett rendszert egy magyar csapat, amit most a koronavírus elleni küzdelemben vetnének be. A rendszert fejlesztőkkel készített interjút a napokban az mfor.hu. Az ötletadó kínai Alipay megoldását február közepén vezették be és pillanatok alatt lecsapott rá a kínai állam.

Eredetileg olyan mobilfizetési megoldást fejlesztett a magyar csapat, amelyik alkalmas a QR-kód alapú és az NFC-s fizetésre, továbbá az elektronikus jegyek kezelésére. Ezt a megoldást használnák most a koronavírus elleni küzdelemhez, úgy mint, ahogy az Alipay QR-kód alapú mobilfizetési megoldását használták Kínában a járvány megfékezésére.

Kínában az Alipay mobilfizetési megoldását kiegészítették egy új funkcióval, ami által lehetővé vált az állampolgárok egészségügyi állapotának nyilvántartása és egyedi azonosítása.

Február közepén jelentette be az Alipay, hogy a kínai kormánnyal együttműködve színes QR-kódot vetnek be a koronavírus terjedésének nyomon követésére. A bejelenést követően a WeChat is elindította a hasonló megoldását – olvasható a Reuters jelentésében.

Hack The Crisis Hungary – Szükségünk van Rád!

Indul a Hack The Crisis Hungary!hadrendbe állnak a magyar fejlesztők!

Április 3-5. között rendezik a 48 órás ONLINE Hackathont. Célja, hogy a fejlesztők gyors megoldásokat szállítsanak a frontvonalban szolgálók, bajbajutottak számára. Ha fejlesztő vagy, csatlakozz Te is!

Legyél a szakértőnk, mentorunk! Ha szeretnél aktívan tenni azért, hogy a koronavírus okozta krízist kezeljük, itt a lehetőség! A Hack The Crisis fejlesztői versenyen (hackathonon) vannak, akik ötleteikkel és munkájukkal csodákat építenek, de nekik is szükségük van időnként egy-egy jótanácsra. Itt segíthetsz Te!

Ha tech cégnél dolgozol vagy a következő területeken egyikében – egészségügy, oktatás, vállalkozásfejlesztés, közösségépítés, pénzügy –  jártas vagy, segítsd a fejlesztőket, akik 48 óra alatt mindent megtesznek, hogy értékes megoldásokat tegyenek az asztalra. Jelentkezz most!

Színes QR-kódokkal segítették a koronavírus megfékezését Kínában

Az Alipay és a WeChat színes QR-kódos megoldások lényege, hogy a felhasználók egy online űrlapon keresztül megadhatják, milyen betegségre utaló tüneteik van, továbbá a személyazonosító számukat.

Az űrlap kitöltését követően a felhasználó egy színes QR-kódot kap, ami jelzi az egészségi állapotát a mobilalkalmazásban.

A vörös QR-kóddal rendelkező felhasználókat arra utasítják, hogy 14 napig maradjanak karanténban, és rendszeresen jelentkezzenek be a DingTalk segítségével (szerk.: amelyen keresztül ellenőrzik, valóban nem hagyták el otthonukat).

A sárga kóddal rendelkező felhasználókat arra kérik, maradjanak otthon 7 napig, míg a zöld kóddal rendelkező felhasználók szabadon mozoghatnak.

A kínai állampolgárokat az utazási ellenőrző pontokon, például vasútállomásokon kérhetik arra, hogy mutassák fel a mobiltelefonjukban lévő színes QR-kódjukat. Volt olyan kínai lakos, aki arról számolt be, hogy a szupermarketbe csak azt követően léphetett be, miután felmutatta a QR-kódját – olvasható a Reuters írásában.

„…a WeChat alkalmazáson belül most már – miután a nevükhöz és a személyi igazolványszámukhoz kapcsolt QR-kódot generált nekik az app – lehetőségük van a felhasználóknak valós időben tájékozódni arról, hogy mennyire állnak közeli kapcsolatban olyan emberekkel (például családtagokkal, munkatársakkal, tanulótársakkal), akik bizonyosan vagy nagy valószínűséggel koronavírus-fertőzöttek lehetnek.”

– írja az azonnali.hu.

Koma App munkanéven fut a magyar megoldás

A fejlesztőkkel készített mfor.hu interjúból kiderül, hogy a

„sikeres nemzetközi tapasztalatokra alapozva mobilapplikációs platformunk képessé vált a WHO iránymutatásai alapján a teszteredmények gyűjtését, regisztrálását, valamint a felhasználók valós idejű nyilvántartását és tájékoztatását megvalósítani.”

A mobilalkalmazásnak a Koma App nevet adták, ami másfél perc alatt könnyen regisztrálható. A mobilalkalmazás az alábbi funkciókat biztosítja:

  • anonimizálva, de valós időben lehetővé teszi a fertőzésveszélynek kitett helyszínek térképes megjelenítését,
  • a koronavírus elleni hatékony nyilvántartó, azonosító és ellenőrző funkciókat,
  • a felhasználók regisztrációja révén előálló adatbázis segíti az egészségügyi dolgozók munkáját,
  • integrált utalványkezelő funkciója révén segítséget nyújt közösségi kezdeményezések támogatásához,
  • társadalmi összefogást és a helyi gazdasági élet működését támogató funkciókat.

A fejlesztők hamarosan indítják a pilot projektet limitált számú önkéntes felhasználóval és várhatóan a jövő héten már a működési tapasztalatokról is többet megtudhatunk majd.

Akik szeretnének kapcsolatba lépni a fejlesztőkkel, itt tehetik meg: info@koma.network e-mail címen.

Az interjú forrása: mfor.hu
Címlapfotó: pixabay.com

Itt követhetsz minket:

BUPA

BUPA
Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

GOOGLE PAY A CIB BANKNÁL

CIB Bank, Google Pay
Fizessen egyszerűen és biztonságosan a Google Pay használatával!

WEBINÁRIUM: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO, Fizetési Kérelem, webinárium
2021. december 14-én a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán górcső alá vesszük a fizetési kérelem terjedését segítő új eszközöket.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.