2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.05.12.

Google-modellben nyomja az online magyar fizetőkapu

Szerző:

Kategóriák:

Három éve indult el a Barion, amikor is megtörtént az első éles tranzakciójuk. Azóta mobilfizetésről online kártyás fizetésre váltottak, miközben a különleges fizetési élményt megtartották. Tavaly több mint 1200 webshopban vásárolhattunk be karácsonyra Barionnal, jelenleg már több mint 1800 kereskedőnél. A gyorsan fejlődő magyar startup a FinTechShow-n is ott volt.

barion fintech payment

 

Közel 400 ezer tranzakció

„Havonta milliárdos nagyságrendet kezelünk, a forgalmunk 5%-a már euróban és amerikai dollárban történik”, mondta a Bíró Tamás, a Barion egyik alapítója, majd hozzátette, már közel 400 ezren fizettek az alkalmazásukkal. A szoftverük 7 nyelven beszél, és már megindult az értékesítés is néhány országban. Ügyfeleik között komoly telekom és e-commerce cégek is vannak. Sőt, a FinTechShow-győztes Kriph.io is össze van kötve a Barionnal.

A Smart Gateway rendszere ugyanis bankkártyás és prepaid fizetést is lehetővé tesz elsősorban online boltokban. Ezen kívül működik mobilon, applikációkba építve, de akár egy parkoló sorompójába vagy fénymásolóba is integrálható.

Barion payment fintech PSD2

 

Várják a PSD2 megvalósulását

Egyelőre a rendelkezésre állás növelésén dolgoznak, több acquirer bekötésével szeretnék kiküszöbölni, hogy a mögöttük lévő bank leállása a Bariont is leállítsa. “A következő lépésünk a beágyazható fizetés és egy szuper fraud előrejelző lesz”, vázolta a friss jövőképet Tamás.

A Barion alapítója szerint szuper lehetőség lesz a PSD2, hiszen a bankkártya rendszer kikerülése mindig is cél volt. Épp ezért is várják kíváncsian a bankok fejlesztéseit, és amennyiben műszakilag megfelelő lesz, beépítik a Barion tárcába a közvetlen bankszámláról történő fizetést. Ha ez megvan, a kereskedőknek csak be kell kapcsolniuk ezt az opciót, és mehetnek is a tranzakciók.

Barion Biro Tamas Fintechshow fintech

Bíró Tamás, Barion – FinTechShow 2017

 

Olyanok, mint a Google

Mivel az online fizetőkaput könnyű integrálni, előrejelzi a csalásokat, javítja a cashflow-t, így elvileg kisebb és nagyobb cégek is használhatják. Ráadásul Barionon belül ingyen vannak a tranzakciók.

De hogy miért olyanok ők, mint a Google? A Barionon nemcsak átfolyik a pénzünk, de tudni is fogják, mit vásároltunk éppen. Erről pedig a kereskedő is tudni fog, így folyamatosan és célzottan ellátnak bennünket a csak nekünk szóló jobbnál jobb ajánlatokkal. Így a szolgáltatás olcsó maradhat, és mi sem tévesztjük szem elől az akciókat. No, meg a kereskedő sem bennünket.

Címkék:
blank
blank